Chtěli jsme zápas odmakat co jsme mohli, abychom si neudělali nějakou ostudu, sděluje útočník David Březina

24.04.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Jedenáct barážových zápasů Dukly. Vyjma jihlavské výhry 5:1 nad Motorem šlo vždy o pořádná dramata a do poslední chvíle mnohdy nebylo jasné, jak zápas skončí. Jihlavští fanoušci si tak určitě oddechli, že k závěrečnému klání prolínací části na led Pardubic jela Dukla již s jistotou postupu. Porážka 2:4 od Dynama jí nemusela vadit, po dlouhých dvanácti letech si zase zahraje extraligu. „Sezonu jsem si moc užil. Jsem strašně rád, že jsme postoupili do extraligy. Je to neskutečné,“ srší nadšení z útočníka Davida Březiny, jenž v derniéře s letošním ročníkem vstřelil první jihlavský gól.

Zápas mohl být pro Davida Březinu specifickým. Jihlavský odchovanec totiž strávil žákovská léta v červenožlutých barvách a poté zamířil do Pardubic, aby se jako junior vrátil zpět. Mladý útočník ale nějaké specifikum rázně odmítá. „Hráčem Jihlavy jsem už dávno. Trošku jsem zápasy proti Pardubicím prožíval v juniorech, když jsem Dukle pomáhal taky v baráži, ale teď už de facto nic extra moc necítím. Je to pro mě soupeř jako každý jiný,“ hlásí „Břízka,“ jenž si postupovou radost užil. Při ohlasech navíc určitě nečekal, co se strhne po návratu Dukly na Horácký zimní stadion. A-tým věděl, že je budou vítat fanoušci, množství nadšených příznivců ale sahalo ke čtyřem stovkám.

Fanoušci Dukly Jihlava vítali hráče při návratu z posledního utkání postupové sezony

Autor videa: Facebook HZStv1

Další videa z postupových oslav připravujeme…

Videoohlasy s Davidem Březinou

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Houf jihlavských fanoušků se prakticky jen přesunul na Horácký zimní stadion z Tipsport arény, kterou vzal útokem. Tři autobusy Dukláků, spousta dalších cestujících po vlastní ose. Ti všichni si užívali zápas s cejchem jistého postupu Jihlavy. Příznivci Dukly z Chrudimi dodrželi svůj nápad, že v případě postupu pojedou na poslední utkání do Pardubic limuzínou.

Fanoušci Dukly Jihlava v Pardubicích

Autoři videí: Tomáš Lysý


Ani domácí příznivci se nenechali zahanbit, spolu s hosty vyprodali ochozy do posledního místečka. Gólman Dukly Jan Brož tak zažil pořádný křest ohněm, když nastoupil do prvního utkání za A-tým před více jak desetitisícovou návštěvou. „Ze začátku jsem byl hrozně nervózní. Byl to můj první zápas před tolika lidmi. Ale užil jsem si to nadmíru, po deseti minutách to ze mě spadlo a atmosféra tady byla výborná,“ sděluje jeden z nejlepších gólmanů letošního ročníku juniorské extraligy. A také jeden z nejvytěžovanějších. Jihlava totiž není jen A-tým, mládežnické celky odehrály výbornou sezonu a junioři jako nejstarší mládežnická kategorie skončili na historickém šestém místě.

Ačkoliv dvacetiletý gólman během úvodních čtyř minut dvakrát inkasoval, poté začal potvrzovat své umění a rozchytal se do výborného výkonu. Dokázal pochytat 30 střel, což je pouze o dvě čísla nižší porce, než na něj průměrně šla v každém utkání DHL extraligy juniorů. „Začátek byl hodně divoký, dostali jsme hned dva góly. Pak mě tam něco trefilo a uklidnil jsem se. Ve druhé třetině jsem tam nějak vykopl puk, ani nevím jak. Spadlo to ze mě a byl to super zápas,“ říká Jan Brož o své premiéře. Po ní se už pustil se svými spoluhráči do víru oslav.

Videoohlasy s Janem Brožem

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla