4:2
(2:0, 1:2, 1:0)

Mladší dorost po téměř měsíci hrál mistrovský zápas, z Komety si body neveze

18.01.2018 / Matouš Vojáček

Úvod zápasu se Dukle vůbec nepovedl. Již po třech minutách vstřelila Kometa první branku a v jedenácté minutě přidala druhou. Ani začátek druhé třetiny hostům nevyšel a domácí zvýšili na tříbrankový rozdíl. Až poté Jihlava zareagovala, v obou případech v přesilovce. Trefil se totiž Matouš Menšík a po brance Davida Moravce byla zpátky v zápasu. Přidat vyrovnávací třetí branku se ale Dukle nepodařilo, naopak Brno sedm minut před koncem potvrdila tři body výsledkem 4:2.
18.01.2018 18:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 26. kolo

HC Kometa Brno

Vystavěl – Řehák, Holcman, Mikulec, Holemý, Běhůnek, J. Sedláček, Fajmon, Furch – Žák, Bartes, Kalčík, Holotík, Meluzín, T. Sedláček, Kos, Malý, Rašovský, Harmin, Vyroubal, Masař
4

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Kratochvíl, Sapík, Brož, Moravec, Broža, Winkler – Jungwirth, Bačkovský, Machovský, Zdarsa, Augusta, Menšík, Čermák, Kochrda, Polodna
2
Branky a nahrávky: 3. Meluzín (Masař, Sedláček), 11. Holemý (Kalčík, Žák), 22. Žák (Bartes, Fajmon), 53. Kalčík (Holemý, Rašovský) – 25. Menšík, 35. Moravec (Čermák, Polodna). Rozhodčí: Kohoutek - Bernard, Mikoviny. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 47:20. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Kometa vstoupila do utkání aktivněji a zaměstnala brankáře Krejčího. Uběhly sotva dvě minuty od úvodního buly a Brno se radovalo z první branky. Jakub Masař předal puk Eriku Meluzínovi, který zavěsil puk pod horní tyč jihlavské branky. Brno po vstřelené brance ještě zvýšilo aktivitu v útočném pásmu. Holemému sjel puk z hokejky a ke střele se dostal Meluzín, brankáře však nepřekonal. Na konci sedmé minuty Polodna využil chybné rozehrávky brněnské obrany. Ihned po zisku kotouče vystřelil prudkou střelou zápěstí. Vystavěl puk nedokázal lapačkou chytit, ale pouze vyrazit před sebe. Obrana puk následně dostala do bezpečí. Na začátku desáté minuty vyslal Mikulec od modré čáry střelu po ledě. Krejčí nedokázal přikrýt puk lapačkou a musel čelit několika dorážkám, ale složitou situaci zvládl. Chvíli poté jel hosté dva na jednoho. Prázdnou bránu však hostující útočník bekhendem nedokázal trefit. A tak přišla polovina jedenácté minuty. Jakub Kalčík vybídl ke střele na modré čáře Jana Holemého, jenž ránou s příklepem trefil mezeru mezi betony Krejčího. Šest minut před koncem se dostal po vhazování ke střele Menšík, jeho rána Vystavěla neohrozila. Tři minuty před koncem se Jihlava dostala opět do přečíslení dva na jednoho. Obrana však dokázala situaci dobruslit a Menšík byl donucen vystřelit. Rána šla na hruď domácího brankáře, který neměl problém zakročit.

Na konci první třetiny dostalo Brno možnost hrát přesilovou hru. Tu Kometa využila po minutě hry ve druhé třetině. Patrik Fajmon vystřelil od modré čáry, střelu schytal jeden z bránících hráčů. Puk vypadl u Sebastian Bartese, který ještě dostal puk na pravou tyčku, kde stál Petr Žák, jenž dokázal překonat hostujícího brankáře - 3:0. Po dvou minutách dostala svou první přesilovou hru i Jihlava. Hostům stačila minuta na vstřelení branky. Matouš Menšík vystihl rozehrávku obrany, nabruslil si před bránu, položil si Vystavěla a zakončil puk do prázdné brány. V šestadvacáté minutě Meluzín nahodil puk na bránu, Krejčí nahození pouze vyrazil před sebe a následně musel řešit několik dorážek. O čtyři minuty se Bačkovský prohnal po levé straně hřiště a vypálil prudkou ránu. Vystavěl puk vyrazil před dojíždějícího obránce, který si málem vrazil puk do vlastní brány. Dvě minuty po polovině hry dostala Dukla možnost hrát druhou přesilovou hru. Ta nebyla tak povedená jako první, ale i tak skončila vstřelenou brankou. Patrik Čermák dokázal zavést puk k pravé tyči brány, puk předal ještě lépe postavenému Davidu Moravcovi, který dokázal překonat Vystavěla. Dvě a půl minuty před druhou sirénou se domácí dostali do situace tři na jednoho díky špatnému střídání hostů. Ke střele se nakonec dostal Malý, ale mezeru mezi betony netrefil. Dvě minuty před koncem mohlo jít Brno opět do vedení o dvě branky. Erik Meluzín však při trestném střílení nic nevymyslel a střelou zápěstím trefil pouze betony Krejčího.

Na začátku třetí třetiny si Sedláček vyměnil puk s Meluzínem, druhý jmenovaný vystřelil tvrdou ránu nad pravé rameno hostujícího brankáře, ten dokázal zakročit vyrážečkou. Střela Brože v útočném pásmu nenadělala Vystavělovi problém. Po nahození Augusta měl domácí brankář lehké problémy, ale dokázal zkrotit nahození. Deset minut před koncem se ocitl Masař na pravém kruhu. Zkusil vystřelit na přední tyč, tam však Krejčí neměl volné místo. Sedm minut před koncem Kometa přidala čtvrtou branku, díky které se domácí uklidnili. Václav Rašovský poslal puk na modrou čáru, kde byl připraven ke střele Jan Holemý, střelu dokázal hostující brankář pouze vyrazit před sebe. Nejblíže puku byl Jakub Kalčík, který překonal brankáře Dukly. O dvě minuty později to mohlo být pro domácí ještě radostnější. Mikulcovo nahození hostující brankář pouze vyhodil a Ivo Sedláček byl blízko ke skórování. Krejčí však dokázal dorážku na brankové čáře zatavit. Minutu před koncem se nechal vyloučit Menšík a pro hosty bylo po jakékoli šanci na bodový zisk z utkání.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (Kometa Brno): Jihlava je kvalitní tým. Myslím si, že jsme začali dobře. Dokázali jsme se dostat až do vedení 3:0. Pak jsme trochu polevili a soupeř se trochu nadechl. Ve třetí třetině jsme však byli opět dominantní. Měli jsme střeleckou převahu a dokázali jsme jí potvrdit góly. A to jsme i několik dobrých šancí spálili. Vítězství si ceníme a jsme rádi za tři body.

Petr Svoboda (Dukla Jihlava): Kvůli příušnicím kluci hráli utkání po měsíci. Bylo vidět, že nejsme v zápasovém tempu. Díky tomu tak vypadala první třetina, kterou jsme prohráli 2:0, i když jsme pár šancí měli. Ve druhé třetině se naše hra zlepšila, přizpůsobili jsme ji. Ve třetí třetině Kometa dominovala, bohužel jsme dostali gól po individuální chybě. což by se stávat nemělo. Měli bychom více blokovat střely. Kometa dnes byla efektivnější.