Zápas se zlomil za stavu 5:7. Věřili jsme, že máme ještě dost času otočit utkání, říká Adam Hrbatý

24.01.2018 / Tomáš Lysý

Zápasy mezi Duklou a Kometou baví nejen v rámci extraligy. Loni při play-off juniorů prohrávala Dukla v sérii 1:3 a po první třetině 0:4, ovšem otočila na 5:4 v prodloužení a s brněnským obrem se rvala v sedmizápasové sérii. Letos napsaly vzájemné zápasy další příběh. Junioři Dukly prohrávali v čase 42:31 již 3:7, navíc v hodně slepené sestavě, ovšem zápas dokázali vyhrát 8:7 v prodloužení. „Necítili jsme se nijak optimálně. Byli jsme na dně, ale dali jsme dobré góly. To nás nahecovalo a šli jsme si za dvěma důležitými body, abychom postoupili do play-off,“ říká útočník Adam Hrbatý, jenž nastartoval obrat gólem na 4:7.

Celkově se jednalo o pořádnou přestřelku, nejen ve třetí třetině. Dukla vedla po čtyřech minutách již 2:0, ovšem v patnácté minutě bylo srovnáno. Přesto šli jihlavští junioři do kabin s vedením. To mohli navýšit, jenže Slavomír Kadleček nedal trestné střílení. Poté Kometa srovnala v přesilovce a záhy se ujala vedení. „Za stavu 3:4 jsme vyrovnali, ale gól nám nebyl uznán kvůli faulu, což nás hodně potopilo,“ sděluje Adam Hrbatý. Produktivní forvard Aleš Heinrich totiž dostal trest na 5 minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. To vše v čase 37:41.

Místo stavu 4:4 tak Dukla prohrávala 3:7, jelikož Kometa se do přestávky trefila dvakrát a na začátku třetí třetiny využila pětiminutovou přesilovku potřetí. „Byli jsme z toho hodně rozhození, na dně. Ale pak jsme dali dobré góly. To nás nahecovalo,“ popisuje vnuk legendárního útočníka Dukly Jana Hrbatého. Dle Adama byl zlomem gól na 5:7, který dal Tomáš Mejzlík v čase 45:01. Během dvou a půl minuty od sedmé brněnské trefy tak byla Jihlava rázem v utkání. „Dali jsme dva rychlé góly a měli dost času na to otočit zápas. Věřili jsme a šli si za tím.“

Obrovská radost juniorů Dukly po rozhodujícím gólu na 8:7. Foto: Tomáš Lysý

Obrat je famózní o to více, že Dukla má nyní vinou příušnicové epidemie jeden zápas za druhým. Proti Kometě sehráli Jihlavané čtvrté utkání během pěti dnů, celkově jich odehrají sedm během devíti dnů. „Není to nic moc hezkého, ale pokud chceme hrát play-off, tak se s tím musíme poprat. Pokusíme se poslední tři zápasy urvat a budeme věřit,“ je Adam Hrbatý plný odhodlání do posledních třech zápasů základní části. V nich budou muset červenožlutí bodovat, pokud chtějí do vyřazovací části. Na postupové dvanácté místo totiž ztrácí čtyři body.

Videoohlasy s Adamem Hrbatým

Autor videa: Tomáš Lysý