Dukla splnila Vánoční přání. Osaměle žijícího seniora Pavla vzala na extraligu

07.02.2018 / Petr Palovčík

Dukla Jihlava se dnes (6.2.2018 – pozn.aut.) zapojila do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata a splnila přání jednoho ze seniorů žijících osaměle v domě s pečovatelkou službou. Vánoční přání Pavla Boreckého bylo podívat se na hokejové utkání. Výjezd autobusem nebo vlakem z Humpoleckého domova do některého z extraligových měst mu přitom znemožňuje především zdravotní stav.

Pana Pavla zástupci Dukly vyzvedli v Domě s pečovatelskou službou (DPČ) a dovezli ho na stadion. Tam se krátce před zápasem setkal s jednatelem Bedřichem Ščerbanem, dostal malý dárek – knihu o hokeji a šálu Dukly Jihlava a z VIP prostor sledoval zápas s Plzní.

Už při cestě autem do Jihlavy prokázal, že je skutečným znalcem. Vzpomínal na osobnosti jako Suchý, Pitner, Neveselý, ale nejmilejší mu prý byl vždy Jirka Holík. Znal i podrobnosti cesty Dukly loňskou baráží a aktuální sestavu Dukly. Vzpomínal mimo jiné na zápas, který před dávnými lety sledoval na HZS, Dukla hrála se Spartou a porazila ji 3:2. Jak sám říkal: „Kdyby Holeček nechytal jako bůh, tak Sparta dostala desítku.“ Při příchodu na stadion pak konstatoval: „Ono se tady zase až tak moc nezměnilo od té doby.“

I když je Pavel původem z Prahy a je velkým fanouškem fotbalových Bohemians, fandil Dukle a vývoj zápasu ho netěšil. „Rozhodla ta čtyřminutová přesilovka, tam jsme to měli dát a všechno by bylo jinak. Mrzí mě, že jsem nepřinesl štěstí,“ litoval v závěru utkání.

Cestou „domů“ si Pavel Borecký pochvaloval „celý výlet“, jen komentář výsledku by v rozhlasovém a televizním vysílání potřeboval „vypípnout“. V souladu se všemi pravověrnými Dukláky pak konstatoval, že Jihlava vždy byla hokejová a musí být i dál, věří prý proto, že extraliga se bude hrát na Vysočině i příští rok.

Při vystupování z auta přivítání s pečovatelkou v domě už se dle vlastních slov těšil na zítřejší televizní program, kdy ČT bude vysílat zápas ČR s Kanadou z Nagana a dodával: „Věřím, že letos minimálně na olympijský bronz máme, těším se na to.“

Foto: Petr Palovčík (4x)