Bedřich Ščerban: Ukázali jsme, že do extraligy patříme, a chceme jí udržet. Týmu věřím a stojím za ním

14.04.2018 / KLUB

Baráž o extraligu má odehrané dvě třetiny. Po první třetině byla Dukla na prvním místě tabulky, nyní je třetí s jednobodovou ztrátou na druhé Kladno. Poslední utkání na ledě Karlových Varů může být zlomovým momentem baráže, Jihlava se ve třetí třetině za stavu 1:4 vzchopila a dokázala zápas dotáhnout do zisku jednoho bodu. „Jako tým jsme se dostali do obtížné situace k naplnění našeho cíle, udržení extraligy. Za hráči a realizačním týmem ale stojím. Celý tým má mojí podporu, respekt a úctu,“ říká jednatel Bedřich Ščerban zcela jasně, že HC Dukla Jihlava chce Tipsport extraligu ledního hokeje udržet.

„Extraligu jsme si tady moc přáli a chceme jí udržet. V sezoně jsme ukázali, že do extraligy patříme. I po čtvrtém kole baráže jsem byl realista a říkal jsem, že je baráž pořád otevřená. Je to psychicky náročná soutěž, což jsme poznali loni i předloni. Jsme si vědomi, že se naše situace zkomplikovala. Jako tým jsme se dostali do obtížné situace vzhledem k naplnění našeho cíle, udržení extraligy. Hráči i realizační tým celou sezonu odevzdávají maximální výkony, přistupují k zápasům odpovědně a se srdcem bojují. Na naše podmínky a možnosti odvádíme dobrou práci. Celý tým má mojí podporu, respekt a úctu. V kabině jsem každý den. Za hráči a realizačním týmem stojím a plně mu věřím,“ sděluje muž nejpovolanější, jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. „Klub hráčům nedluží žádné peníze a Město Jihlava jako vlastník Dukly do sportovního vedení klubu nikdy nezasahovalo," dodává jednatel klubu.

Podobná slova sdělují i hráči, za všechny stačí jmenovat kapitána týmu Tomáše Čachotského. „Potřebujeme tady extraligu za každou cenu udržet,“ pověděl kapitán zcela jasně v průběhu baráže o extraligu a po vydřeném bodu v Karlových Varech (byť v závěru sahala Dukla po plném bodovém zisku), pokračoval: „Tenhle bod pro nás může mít cenu zlata. Chci poděkovat celému mančaftu, že to odedřel, že to nevzdal. Tohle nás může jedině nakopnout,“ říká lídr Dukly Jihlava.

Společně to zvládnem. My to zvládnem!