Jsem rád, že žijeme, i když Litvínov „překvapivě“ vyhrál v prodloužení, sděluje Richard Diviš

21.04.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Okamžiky ze závěru zápasu Kladno – Dukla se nepopisují úplně snadno. Ze začátku velká radost, jelikož Jihlava tři minuty před koncem vstřelila vítěznou branku, která jí ve „virtuální“ tabulce na okamžik katapultovala na druhé místo před Litvínov. Pokračovalo se vítězným rykem v kabině, aby za chvilku přišla zpráva o dvoubodové litvínovské výhře ve Varech, která Duklu odsunula o bod na třetí místo. Jihlavě nezbývá než v posledním kole na dálku věřit v kladenskou výpomoc na ledě Litvínova. „Máme strašnou kliku, že Litvínov hraje poslední zápas proti Rytířům. I podle toho, jak se Kladenští jmenují, tak to kluci nenechají. Věříme, že budou bojovat, předvedou skvělý výkon a my doma zkusíme porazit Karlovy Vary,“ říká muž, který o kladenském hokeji hodně ví – tamní odchovanec Richard Diviš.

Letní počasí hokeji příliš nepřeje. Vždyť při cestě do Kladna ukazoval teploměr kolem 27 stupňů, což je pro led na starších halách velká nepříjemnost. Své o tom ví v Jihlavě, podobné pocity zažívali hráči i nyní na Kladně. „Zápas byl hodně ovlivněný počasím, jaké venku je. Kladno má trošku starší halu a led nám nedovolil hrát hokej, bylo to trošku bojovné,“ začíná hodnocení zápasu Richard Diviš. Přesto se našly i hezké hokejové momenty, když třeba v první třetině ujel do sóla Lukáš Anděl a zakončením mezi betony poslal Jihlavu do vedení.

Ve druhé třetině Kladno srovnalo, na konci třetí části opět přišla „Divochova“ chvíle. Stejný hráč loni rozhodl sedmé semifinále v Jihlavě, Dukla tehdy vyhrála 1:0 a postoupila do úspěšné baráže. Jihlavská devítka nyní skórovala na konečných 2:1 pro červenožluté a definitivně Rytíře odstříhla od postupových nadějí. Jenže, jak už bylo řečeno, z výhry se jihlavští hokejisté radovali pouze chvilku. Nejprve přišla očekávaná remíza Karlových Varů doma s Litvínovem, která zajistila Energii návrat do extraligy, v prodloužení poté urvala bod Verva. „Měl jsem štěstí, že se puk odrazil ke mně, šel jsem tomu naproti. Jsem rád, že žijeme do posledního zápasu, i když Litvínov „překvapivě“ vyhrál v prodloužení,“ sděluje Richard Diviš.

Jestliže chce ještě Dukla udržet extraligu, musí v posledním kole uhrát minimálně o bod více než Litvínov. Jihlava tak musí věřit, že kladenští Rytíři budou na litvínovském ledě bodovat. „Máme strašnou kliku, že Litvínov hraje poslední zápas proti Rytířům. I podle toho, jak se jmenují, tak to kladenští kluci prostě nenechají. Věříme, že budou bojovat a předvedou skvělý výkon. Nám nezbývá, než zatnout zuby, makat naplno a zkusit porazit doma Karlovy Vary – zachránit pro Jihlavu extraligu, protože extraliga do Jihlavy prostě patří,“ zakončuje Richard Diviš.

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla