Michal Hlinka je dalším hráčem, který bude pokračovat v Dukle. Několik hráčů naopak končí

30.04.2018 / Tomáš Lysý

Po obránci Davidu Kajínkovi a útočníkovi Davidu Čermákovi pokračuje v Dukle také útočník Michal Hlinka Sedmadvacetiletý hokejista bude v klubu působit minimálně další rok. „Již jsem říkal, že naším cílem je v příští sezoně návrat do extraligy. K tomu potřebujeme odpovídající kádr. Michal Hlinka do něj patří, smlouva je podepsána na rok s následnými opcemi. Některé hráče si naopak nebudeme moct dovolit udržet nebo se vrací zpět do svých mateřských klubů,“ prozrazuje jednatel Dukly Bedřich Ščerban.
Jsou známa také první jména, která v Dukle končí. V klubu nebudou pokračovat Zach Hamill, Wacey Rabbit, Erik de la Rose, Matěj Stříteský, Lars Volden, Jan Zdráhal a Lukáš Žálčík. Z hostování se vrací zpět do svých klubů Jiří Rys a Petr Straka. Osud Josefa Kořenáře závisí na San José, se kterým má smlouvu. Z Dukly odchází i další gólman Jakub Škarek.

Michal Hlinka se v jihlavském dresu poprvé představil 24.srpna 2017, kdy červenožlutí sehráli přípravu na ledě Zlína. „Hlína“ do kádru rychle zapadl a vytvořil stabilní útočnou formaci s dvěma Lukáši – Andělem a Žálčíkem. Sedmadvacetiletý rodák z Nového Jičína, jenž s hokejem začínal v Kopřivnici, prošel všemi mládežnickými reprezentacemi a dvě sezony hrál také kanadskou juniorskou QMJHL.

Foto: Tomáš Buksa

Před jihlavským angažmá okusil extraligu ve Vítkovicích, za které nasbíral 155 extraligových startů (22+25). Prakticky stejný počet zápasů odehrál i v 1. lize (Olomouc, Havlíčkův Brod, Šumperk, Havířov), kde během 167 zápasů vstřelil 41 branek a na 44 dalších nahrál. Za Duklu nastoupil v loňské sezoně k 41 zápasům (6+3), poté ho bohužel výrazně přibrzdilo zranění. Zpět do zápasového cyklu se dostal až v baráži o extraligu (11 zápasů, 1 asistence). Do podvědomí fanoušků se zapsal i v lednovém vítězství ankety Zlatá helma SENCOR.

Michal Hlinka:

Věk: 27 let
Post: Útočník
Držení hole: Levá
Sezona 2017/2018 v Dukle: 41 zápasů, 10 bodů (6+4), 20 trestných minut, účast na ledě +5

Foto: Luboš Vácha

Hráči pod smlouvou:

Několik hráčů podepsalo v loňském létě nové dvouleté kontrakty. Pod smlouvou je nadále kapitán Tomáš Čachotský, obránci Petr Šidlík, David Váňa, Václav Půža, Ladislav Pospíchal a útočník Adam Zeman.

Odchody z Dukly:

Jak bylo uvedeno na tiskové konferenci po skončení sezony, zhruba půlka hráčů by měla zůstat. Změny v kádru se týkají nejen podepsání nových smluv, ale samozřejmě i odchodů. V Dukle již nebudou pokračovat kanadští útočníci Wacey Rabbit (31 zápasů, 7 bodů; 4+3) a Zach Hamill (32 zápasů, 10 bodů; 4+6). S Duklou se dále loučí jeden z nejproduktivnějších beků a objev uplynulé sezony, Švéd Erik de la Rose (66 zápasů, 18 bodů; 5+13), stejně tak jako další produktivní obránce Matěj Stříteský, jenž od svého příchodu z Mladé Boleslavi zaznamenal ve 46 zápasech 17 bodů (10+7). Červenožlutý dres nebude dále oblékat ani zadák Jan Zdráhal (46 zápasů, 4 body; 0+4) či útočník Lukáš Žálčík (57 zápasů, 16 bodů; 9+7), který již nenastupoval v průběhu baráže o TELH.

Pro klub bude prioritou vyřešení gólmanského postu. Prakticky hned po konci neúspěšné baráže zamířil na kemp do zámoří gólman Josef Kořenář (letos za Duklu 22 zápasů, 2 nuly), který má od loňské sezony podepsanou smlouvu v San Jose Sharks. V klubu nebude pokračovat ani nedávný norský reprezentant Lars Volden (23 zápasů, 3 čistá konta), jenž míří do klubu IK Pantern, hrající druhou nejvyšší švédskou soutěž. Třetí z gólmanské party Jakub Škarek (26 zápasů, 1 nula) směřuje svojí pozornost na Draft NHL 2018, po kterém zůstane buď v zámoří nebo půjde na hostování do Pelicans Lahti/SM-Liiga, Finsko.

Zpět do svých klubů se vrací hráči, kterým skončilo hostování. Jde o nejproduktivnějšího jihlavského hráče baráže Petra Straku (27 zápasů, 17 bodů; 10+7) – HC Škoda Plzeň. Hostování z Mladé Boleslavi skončilo také útočníkovi Jiřímu Rysovi, jenž letos za Duklu odehrál 43 zápasů s bilancí 3 gólů a 1 asistence.

HC Dukla Jihlava děkuje všem uvedeným hráčům za odvedené služby a přeje jim v budoucnu hodně štěstí nejen v nových angažmá, ale i v soukromém životě.

Jednání s dalšími hráči:

Aktuálně probíhají jednání s několika dalšími hráči, kteří by mohli klub posílit. Další jména – ať již příchody nových hráčů, podepsání nových smluv se stávajícími hráči nebo odchody z klubu, bude HC Dukla Jihlava zveřejňovat na svém oficiálním Facebooku, Twitteru a YouTube.

Čtěte také:

JAKUB ŠKAREK ODCHÁZÍ Z DUKLY, BUDE PŮSOBIT V ZÁMOŘÍ NEBO V PELICANS LAHTI

DUKLA UPLATNILA OPCI NA ODCHOVANCE DAVIDA ČERMÁKA

OBRÁNCE DAVID KAJÍNEK BUDE V DUKLE POKRAČOVAT DÁLE, PODEPSAL NOVOU SMLOUVU