Jihlavský dres již nebudou oblékat útočníci Josef Skořepa a Radek Hubáček

01.05.2018 / KLUB

Po podpisu smlouvy s Michalem Hlinkou a odchodu několika hráčů, které klub zveřejnil na svých webových stránkách v tomto článku, zveřejňuje Dukla odchody dalších dvou útočníků. V Jihlavě již nebudou působit Josef Skořepa a Radek Hubáček, kterým skončil stávající roční kontrakt, který loni po postupu Dukly do extraligy podepsali, a nový nebyl nabídnut.
Oběma hráčům děkujeme za jejich služby, které Dukle odvedli. Patřili k oporám týmu, jejich jména budou navždy zapsána u loňského postupu klubu do extraligy. V další životní etapě jim přejeme jen to nejlepší.

Josef Skořepa přišel do Dukly Jihlava před sezonou 2015/2016. Hned při své první jihlavské sezoně se stal nejlepším střelcem týmu, během 69 duelů obstaral 32 branek, navíc na dalších 19 nahrál. Výraznou měrou se tak zasloužil o jihlavský postup do baráže. V ročníku 2016/2017 jej postihly zdravotní lapálie, hned třikrát mu soupeři způsobili zranění nosu. Přesto v základní části vynechal pouze sedm zápasů a ve 45 utkáních zapsal 32 bodů (16+16). V play-off a baráži vyměnil roli střelce za přesného nahrávače a při čtyřiadvaceti utkáních zaznamenal 3 branky a 14 asistencí. V předposledním zápasu sezony pak se svými spoluhráči slavil vytoužený postup do extraligy.

Ačkoliv sezonu co sezonu patřil k tahounům Benátek nad Jizerou, tedy farmy Liberce, na extraligovou šanci čekal marně. Ta přišla až v Jihlavě, v pětatřiceti letech se „Skořápka“ připravoval na první celou sezonu v extralize. Při ní odehrál za Duklu 67 zápasů a se 14 góly se stal nejlepším střelcem červenožlutých. K tomu přidal dalších 13 asistencí.

Josef Skořepa odehrál za Duklu celkem 205 zápasů s bilancí 127 bodů: 65 gólů a 62 asistencí. Pepo, díky!

Foto: David Suchý

Radek Hubáček působil v Dukle s přestávkami hned třikrát. Nejprve v jedenácti zápasech (s bilancí šesti asistencí) sezony 2009/2010, kdy v Jihlavě hostoval z Vrchlabí v rámci výměny za Jiřího Hanzala. Následující ročník strávil znovu ve Vrchlabí, aby o rok později přešel znovu do Dukly a tentokrát zde odehrál celé tři sezony. Ty byly hodně povedené, vyhlášený bojovník nastoupil ke 167 zápasům, ve kterých nastřádal 111 bodů (37 gólů a 74 asistencí).

Poté okusil zahraniční angažmá, hrál v Anglii a Německu. Zkraje sezony 2016/2017 hledal angažmá, nakonec se dohodl na působení v Havířově. V poslední přestupní den loňské sezony se opět vrátil do Dukly a návrat osladil postupem do extraligy. K němu přispěl nejen produktivitou (28 zápasů, 15 bodů; 4+11), ale zejména zarputilostí a padáním do střel. V extraligovém ročníku 2017/2018 odehrál v jihlavském dresu 66 zápasů (7+8). V baráži se zařadil mezi nejproduktivnější hráče týmu, se spoluhráči ale na vytouženou záchranu nedosáhli.

Radek Hubáček odehrál za Duklu celkem 272 zápasů s bilancí 147 bodů: 48 gólů a 99 asistencí. Radku, díky!

Foto: David Suchý

Čtěte také:

MICHAL HLINKA JE DALŠÍM HRÁČEM, KTERÝ BUDE POKRAČOVAT V DUKLE. NĚKOLIK HRÁČŮ NAOPAK KONČÍ

JAKUB ŠKAREK ODCHÁZÍ Z DUKLY, BUDE PŮSOBIT V ZÁMOŘÍ NEBO V PELICANS LAHTI

DUKLA UPLATNILA OPCI NA ODCHOVANCE DAVIDA ČERMÁKA

OBRÁNCE DAVID KAJÍNEK BUDE V DUKLE POKRAČOVAT DÁLE, PODEPSAL NOVOU SMLOUVU