Jihlava projevila zájem už před dvěma roky. Konečně všechno klaplo, je spokojený Jan Pohl

22.05.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Jednou z prvních ohlášených jihlavských posil do sezony 2018/2019 byl obránce Jan Pohl. Sedmadvacetiletý zadák s téměř 150 starty v první lize, ve kterých nasbíral 83 bodů, prozradil, že s Duklou jednal již delší čas. „S panem Ščerbanem jsem byl v blízkém kontaktu už před extraligovou sezonou, ale to jsem byl vázán ve Znojmě. Dukla projevila zájem již před dvěma roky, ale vždycky to nějakým způsobem nevyšlo. Jsem rád, že jsme se sešli a konečně všechno klaplo,“ říká sympatický zadák se zkušenostmi z EBEL.

David Kajínek, Lukáš Mareš, Jan Pohl, Ladislav Pospíchal, Václav Půža, Jakub Suchánek, Miha Štebih, Matěj Vála, David Váňa a Petr Veleba. Toť aktuální soupiska obranných řad Dukly Jihlava. Pozorný jihlavský fanoušek moc dobře ví, že zcela nové jméno je v této desítce pouze jedno, jelikož slovinský zadák Štebih odehrál v červenožlutém již 199 zápasů. A právě se slovinským zadákem se novic Dukly Jan Pohl zná. „Psal mi, jestli jdu do Jihlavy. Říkal jsem, že ano. Před začátkem letní přípravy jsme si volali. Jsme dobří kamarádi a teď jsme se tady zase dali dokupy,“ usmívá se rodák z Kolína. „Někoho tady znám, protože jsme s kluky hráli proti sobě. S Jirasem (Tomáš Jiránek – pozn. aut.) jsme spolu chvíli hráli na Slavii, Dostu (Vlastimil Dostálek – pozn. aut.) znám podle vidění. S novými kluky se poznám, to nebude problém,“ doplňuje.

A pokud Jan Pohl hovoří, že s několika kluky hráli proti sobě, stačí se podívat na semifinále play-off WSM Ligy 2016. Tehdy hájil barvy Ústí nad Labem, které si ve čtvrtfinále vyšláplo na vysoce favorizované Kladno. Slovan tehdy zažíval parádní sezonu, ke které přispěla zejména produktivní formace Roubík-Kloz-Tůma s Janem Pohlem v obranné dvojici. Ústečtí tehdy hráli semifinále s vědomím, že nemají co ztratit, a Jihlavu zle trápili. Dukla nejprve vyhrála doma v nájezdech, poté v prodloužení a odpor soupeře zlomila až výhrou 3:0 ve čtvrtém utkání na ledě soupeře. „To byla parádní sezona. V Ústí se sešla výborná parta a s Jihlavou bylo výborné semifinále. Bylo dobré, že jsme přešli přes Kladno, což nikdo nečekal. Hráli jsme, byla fajn atmosféra, velká návštěvnost jak v Jihlavě, tak v Ústí. Vzpomínám na to v dobrém,“ ohlíží se obránce, který poté nastupoval za Slavii Praha, Znojmo a znovu za Slavii. Nyní začíná jeho jihlavská štace, kde podepsal smlouvu na dva roky.

Videorozhovor s Janem Pohlem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Čtěte také:

DOMA V JIHLAVĚ BYCH MĚL MÍT VÍCE PROSTORU NEŽ NĚKDE V EXTRALIZE, ŘÍKÁ ÚTOČNÍK LUKÁŠ ANDĚL

WSM Liga bude urputný boj. Doufám, že zvládneme postoupit, povídá Josef Skořepa

Dohodli jsme se korektně a rychle, jednání byla super, pochvaluje si posila do útoku Matěj Pekr

Dukla Jihlava posiluje obranné řady, dvouletý kontrakt podepsal Jan Pohl

V Dukle nebudou pokračovat útočníci Richard Diviš a Filip Seman

Útočník Tomáš Jiránek se upsal Dukle na další dva roky

Řekl jsem si, že půjdu Jihlavě pomoct vrátit se zpátky, sděluje útočník Vlastimil Dostálek

JIHLAVSKÝ DRES JIŽ NEBUDOU OBLÉKAT ÚTOČNÍCI JOSEF SKOŘEPA A RADEK HUBÁČEK

MICHAL HLINKA JE DALŠÍM HRÁČEM, KTERÝ BUDE POKRAČOVAT V DUKLE. NĚKOLIK HRÁČŮ NAOPAK KONČÍ

JAKUB ŠKAREK ODCHÁZÍ Z DUKLY, BUDE PŮSOBIT V ZÁMOŘÍ NEBO V PELICANS LAHTI

DUKLA UPLATNILA OPCI NA ODCHOVANCE DAVIDA ČERMÁKA

OBRÁNCE DAVID KAJÍNEK BUDE V DUKLE POKRAČOVAT DÁLE, PODEPSAL NOVOU SMLOUVU