Abeceda s Tomášem Čachotským

15.06.2008 / Redakce

Vytříbený technik a bruslař. Tak lze vidět Tomáše Čachotského při návštěvě utkání Dukly Jihlava. Jeho vzestupná výkonnost neušla povšimnutí ani u extraligových klubů a tak od letošní sezony nastupuje i v dresu Znojma. Na jihu Moravy sice zatím bojuje o větší důvěru trenérů, o to více se mu ale daří v červenožlutém dresu, kde si drží bilanci více než bodu na zápas. O jeho ambicích, povaze, slabých a silných stránkách, se dočtete v Abecedě.

A – auto: Vlastním Ford Focus a jsem s ním spokojen. Jsem této značce věrný.
B – bruslení: Na bruslení mám dobré tělesné dispozice, navíc jsem se to v mládí snažil pilovat, abych měl oproti ostatním nějakou výhodu.
C – cestování: Nevadí mi, většinou cestuji autem. Na dovolené jsme byli předloni v Chorvatsku, loni na Sardinii.
Č – Česko: U nás je pěkně, nejvíc se mi líbí na Vysočině. Nikam jinam bych se stěhovat nechtěl.
D – debut: Do A týmu si mě z juniorky vytáhl pan Holík, byl jsem za to hrozně rád. Pamatuji si, že první zápas jsme hráli v Liberci, už ale netuším, jak to dopadlo.
E – extraliga: Je to soutěž, kterou bych chtěl stabilně hrát. Hlavní rozdíl oproti 1. lize je asi v rychlosti, na všechno je tam míň času.
F – film: Sleduji je rád, občas zajdu i do kina. Nejsem v tomto nějaký vyhraněný, rád se podívám na akční film, thriller nebo i komedii.
G – góly: Střílení gólů mi moc nejde, ani v mládeži se mi v tomto směru nedařilo. S tím se člověk musí narodit, naučit se to dá jen do určité míry.
H – hokejky: Prvním rokem hraji s celokompozitovými holemi, které jsou lepší než nasazovačky nebo dřevěné hole. Čepel vyžaduji hodně zahnutou, hlavně na špičce.
Ch – chuť: Nejsem vybíravý, s díky ale odmítnu koprovou omáčku.
I – internet: U rodičů se k němu připojuji, dívám se zejména na sportovní zprávy. Občas se mrknu i na stránky Dukly.
J – Jihlava: V Jihlavě jsem se narodil, rodiče pak ale dostali práci v Dukovanech, tak jsme se přestěhovali do Třebíče. Určitě se mi ale více líbí tady.
K - koníčky: Sport všeobecně. Asi před dvouma rokama jsem začal hrát golf a docela mě to chytlo.
L – lyžování: Moc nelyžuji. Sice vlastním snowboard, zajezdím si ale tak 1 – 2 ročně.
M – muzika: Nemusím dechovku, ostatní žánry mi nevadí. Poslouchám např. Divokého Billa nebo Prohrála v kartách.
N – nervozita: Od narození se to se mnou táhne. Bývám nervózní téměř před každým zápasem. Hned po bully to ale ze mě spadne.
O – oblečení: Kupuji si ho sám, nejlíp se cítím ve sportovním. V obleku jsem byl dvakrát za život a to fakt nemusím.
P – partnerka: S manželkou jsem se poznal v Třebíči, loni v létě jsme se po dvouletém chození vzali.
Q – iQ: Nikdy jsem ho nepodstoupil, nemám tušení, jak by to dopadlo.
R – rozhodčí: Rozhodčí jsou také lidi. Tak jako děláme chyby my, tak je dělají i oni. Jen jsou ještě více na očích.
Ř – řidičák: Mám ho od 18ti let, od té doby jezdím autem denně. Průměrně je to asi 35 tisíc kilometrů za rok.
S – spoluhráč: Každý spoluhráč má pro a proti. V Jihlavě jsme sehraní s Bakym a Rýťou, naposledy nám to klapalo i s Tomem Hradeckým.
Š – škola: Chodil jsem 3 roky na Obchodní akademii v Jihlavě, byl jsem ale tak hokejově vytížen, že dál už to nešlo a přednost dostal hokej. Do budoucna bych na to chtěl navázat.
T – trenér: Od každého trenéra si hráč může něco vzít. Záleží na hráči, co se chce naučit.
U – úspěch: Pro mě to byly dva turnaje s reprezentací do dvaceti let v Německu a Rusku. Největší úspěch ale samozřejmě byl postup s Duklou. To bylo to nejkrásnější, co jsem zažil. Myslím, že když se tady kdysi vyhrávali tituly, tak takovou euforii přesto spousta starších hráčů nezažila.
V – vzor: Každou chvíli se mi líbí někdo jiný. Kvůli bruslení jsem se rád díval například na Afinogenova nebo Pavla Bure. Momentálně hraje parádně Crosby.
W – workholismus: To u mě neplatí, když je potřeba, tak se ale práci nevyhýbám. Stavíme barák, takže rukama pracuji dost často.
X - xenofobie: Rasista nejsem. Slušný i neslušný lidi jsou jakékoliv rasy.
Y – yetti: Na yettiho určitě nevěřím, dříve jsem se ale zajímal o nadpřirozené věci. Myslím si, že ve vesmíru nejsme sami.
Z – zlozvyk: Nejvíce je mi určitě vytýkáno málo střelby. Všichni se mě snaží přesvědčit, abych více střílel, já ale raději přihrávám.
Ž – žehlení: Nežehlím, s ostatními pracemi ale manželce rád pomůžu.