Vyrovnaná série znovu míří do Jihlavy. Využije Dukla výhodu domácího prostředí?

05.03.2012 / Zdeněk Drla

Pátými zápasy pokračuje čtvrtfinále play-off. Hraje se ale už jen na třech stadionech. Suverénní lídr první ligy, Ústečtí Lvi, si již po čtyřech úvodních zápasech vysloužil vstupenku do semifinále, když přehrál jednoznačně Horáckou Slavii Třebíč 4:0 na zápasy. Blízko postupu mezi čtyři nejlepší týmy jsou i chomutovští Piráti a hokejisté Olomouce. Zatím nejvyrovnanější duel se odehrává mezi Duklou Jihlava a Hradcem Králové. Oba celky dokázaly stoprocentně zúročit výhodu domácího prostředí. Po čtyřech odehraných zápasech tedy mezi nimi platí nerozhodný stav 2:2 na zápasy.
V pátém utkání čtvrtfinálové série hostí jihlavská Dukla Východočechy na Horáckém zimním stadionu v úterý 6. března 2012. Využijí červenožlutí výhodu domácího kluziště i napotřetí? Přijďte se přesvědčit na vlastní oči! Zápas začíná v tradičních 17:30 hodin.

Do semifinále postoupili podle očekávání jako první hokejisté Ústeckých Lvů. Slovan dle předpokladu hladce porazil Horáckou Slavii Třebíč 4:0 na zápasy. Regionální rival Dukly Jihlava proklouzl mezi nejlepších osm týmů první ligy díky parádní stíhací jízdě v závěru sezony, na suveréna druhé nejvyšší soutěže ale recept nenašel. Po dvou debaklech na severu Čech (0:5 a 2:8) se série hraná na čtyři vítězná utkání přesunula do druhého největšího města Vysočiny. Zde už byli Horáci Lvům vyrovnanějším partnerem, na zdramatizování průběhu série to ale bylo pořád málo. Po prohrách 1:3 a 1:5 skončila pro Horáckou Slavii Třebíč, jako pro prvního ze čtrnácti prvoligistů, sezona.

Po základní části druzí Piráti z Chomutova bojují ve čtvrtfinále s druhým zástupcem Vysočiny v prvoligovém play-off - havlíčkobrodskými Rebely. Družina trenéra Karla Dvořáka v prvním duelu podlehla favorizovanému bohotému sokovi z podkrušnohorské kotliny 1:3, ve druhém sahali Havlíčkobrodští po vyrovnání stavu série. Domácí ale byli proti (Chomutov vyhrál 3:2 v prodloužení - pozn. aut.) a tak po dvou duelech v nové pirátské aréně vedli domácí 2:0 na zápasy. Třetí díl série, psaný v havlíčkobrodské Kotlině, vyzněl lépe pro domácí Rebely, kteří vyhráli 4:2 a snížili stav na 1:2 z jejich pohledu. I čtvrtý díl měli Rebelové parádně rozehraný - vedli už 2:0. Soupeř však potvrdil své kvality a utkání hrané před dvěma tisícovkami diváků dokázal otočit (5:3) a ujal se vedení 3:1.

Stejný stav v sérii zatím platí i v konfrontaci Olomouce a Benátkami nad Jizerou. Hanáci zatím potvrzují pověst papírového favorita. V prvním utkání na olomouckém ledě přehráli libereckou farmu 2:1, ve druhém ale klopýtli a dovolili soupeři, na kterého doma chodí v průměru necelých 370 diváků, srovnat krok. Následující dva duely ale svěřenci trenéra Petra Fialy zvládli a před pátým měření sil ve čtvrtfinále vedou 3:1 na zápasy.

Zatím nejvyrovnanější série probíhá mezi po základní části čtvrtou Duklou Jihlava a pátým Hradcem Králové. Oba soci dokázali stoprocentně zúročit výhodu domácího prostředí. Dukla vyhrála první dva zápasy shodným poměrem 2:1 (druhý rozhodl až v závěru desetiminutového prodloužení svým gólem mladík Adam Zeman - pozn. aut.), dvakrát byli doma úspěšní i Východočeši. V pátek porazili jihlavský tým fotbalovým výsledkem, když první a nakonec i jediný gól zápasu zaznamenali už v 15. vtěřině. Dobrý nástup do utkání předvedla družina trenéra Jiřího Mičky i v sobotním čtvrtém čtvrtfinále. Poprvé se měnilo skóre ve druhé minutě, podruhé v minutě šesté. To skórovali hráči týmu z královského města. Bleskovou odpověď vyslal do Čechovy svatyně jihlavský Adam Zeman, hradecký veterán Jiří Kadlec byl ale proti nějakému dramatizování situace, v deváté a následně jedenácté minutě překonal dvakrát jihlavského gólmana a stal se tak prvním hráčem, který v letošních vyřazovacích bojích zkompletoval hattrick.

V úterý 6. března pokračuje čtvrtfinále play-off pátými zápasy. Na spadnutí je postup Chomutova a Olomouce do semifinále. Na hradeckého gólmana Jakuba Čecha hledají jihlavští střelci těžko recept. Jaký bude stav v sérii mezi Duklou Jihlava a Hradcem Králové po úterním klání? Foto: Zbyněk Zápotočný



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava