Dukla vyráží na led Horácké Slavie Třebíč

20.08.2014 / Zdeněk Drla

Ve druhém kole Regionálního poháru zavítá Dukla Jihlava na led Horácké Slavie Třebíč. Bílé hvězdy opanovaly pořadí předchozích tří ročníků letního předsezonního turnaje prvoligových týmů a putovní pohár krajského hokejového svazu, který je řídícím orgánem klání, získaly natrvalo do svého vlastnictví. Letos se proto hraje o zbrusu novou trofej.
Zápas mezi Horáckou Slavií Třebíč a Duklou Jihlava startuje na Zimním stadionu města Třebíče - MANN + HUMMEL ARENĚ ve čtvrtek 21. srpna v 17:30 hodin. Pokud nebudete mít možnost vyrazit na zápas osobně, sledujte jej prostřednictvím textového přenosu na serveru www.onlajny.com. Souběžně s tímto zápasem hraje v Českých Budějovicích místní Motor s Havlíčkovým Brodem.

Horácká Slavia má stejně jako Dukla za sebou už šest přípravných duelů. A podobně jako jihlavský tým, který zatím nepoznal hořkost porážky, si Bílé hvězdy nevedou špatně.

Hned v úvodu přípravného období si svěřenci trenéra Jiřího Mičky vyšlápli na dva extraligové týmy - nováčka z Olomouce (4:3) a brněnskou Kometu (2:1), s níž třebíčský klub úzce spolupracuje. I další výsledky "přáteláků" naznačují, že se s týmem z druhého největšího města na Vysočině, který dvakrát po sobě hrál semifinále play-off, bude muset v nadcházející sezoně počítat. S reprezentací Francie Třebíč prohrála až po samostatných nájezdech 1:2, dvojí měření sil s ambiciozním prvoligovým nováčkem z Prostějova vyšlo, co se zápasů týče, nerozhodně 1:1. Nejprve Horácká Slavia prohrála na horkém jestřábím ledě 3:6, v odvetě v domácím prostředí už slavila po pouhých dvou dnech vítězství 3:1.

V úterý 19. srpna vstoupily oba čtvrteční soupeři do pátého ročníku Regionálního poháru. Dukla zdolala na Horáckém zimním stadionu Rebely z Havlíčkova Brodu 4:1, Třebíč, ač dlouho držela nejtěsnější vedení, podlehla českobudějovickému Motoru 1:3.

Zápasy Regionálního poháru se hrají stejně jako mistrovské zápasy, to znamená, že pokud bude po šedesáti minutách svítit na světelné tabuli (v třebíčském případě na multimediální kostce) nerozhodné skóre, následuje pětiminutové prodloužení. A pokud ani to nerozhodne, přijdou na řadu samostatné nájezdy - po třech na každé straně, případně do rozhodnutí.

PRVNÍ KOLO. V úvodním kole pátého ročníku Regionálního poháru si Dukla poradila na domácím ledě s havlíčkobrodskými Rebely, Horácká Slavia Třebíč také doma srdnatě bojovala s Českými Budějovicemi. Těm nakonec podlehla 1:3. Foto: Jiří Mokrý (www.hstrebic.cz)

NOVÝ POHÁR. V pátém ročníku Regoionálního poháru se hraje o zbrusu novou trofej, tři předchozí ročníky totiž vyhrála Horácká Slavia Třebíč a putovní pohár tak získala do trvalého vlastnictví. Krajský sekretář ČSLH na Vysočině a ředitel turnaje Antonín Micka představuje nový pohár. Foto: Zdeněk Drla

Tabulka Regionálního poháru

1. HC Dukla Jihlava 		1   1   0   0   0   4:1   3
2. ČEZ Motor České Budějovice	1   1   0   0   0   3:1   3
3. SK Horácká Slavia Třebíč	1   0   0   0   1   1:3   0
4. HC Rebel Havlíčkův Brod	1   0   0   0   1   1:4   0

Další program Regionálního poháru

3. kolo: úterý 26. srpna 2014
HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice
HC Rebel Havlíčkův Brod – SK Horácká Slavia Třebíč

4. kolo: čtvrtek 28. srpna 2014
ČEZ Motor České Budějovice – SK Horácká Slavia Třebíč
HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Dukla Jihlava

5. kolo: úterý 2. září 2014
HC Rebel Havlíčkův Brod – ČEZ Motor České Budějovice
HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč

6. kolo: čtvrtek 4. září 2014
ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Rebel Havlíčkův Brod