Derby s Třebíčí začíná netradičně již ve 14:30!

19.09.2014 / Zdeněk Drla

První derby Vysočiny je tady! V pátém kole první hokejové ligy hostí Jihlava na svém ledě Horáckou Slavii Třebíč. Regionálnímu rivalovi vyšel vstup do sezony na jedničku, po čtyřech kolech vede tabulku.
Souboj mezi Duklou Jihlava a Horáckou Slavií Třebíč začíná v sobotu 20. září 2014 netradičně již ve 14:30 hodin.

Duely mezi Duklou Jihlava a Horáckou Slavií Třebíč patří již řadu let k nejsledovanějším prvoligovým duelům. Nejinak tomu bude v pátém kole nového soutěžního ročníku. Derby Vysočiny bude mít náboj, navíc umocněný postavením týmů v tabulce.

Třebíčské Bílé hvězdy jsou po čtyřech kolech na prvním místě, když ztratily pouhý bod v souboji s Litoměřicemi. Shodně 4:2 vyhrály oba dva venkovní zápasy v Havířově a v Prostějově, doma porazily České Budějovice 5:3.

Dukle patří zatím pátá příčka, když z posledních dvou utkání, které odehráli svěřenci trenéra Petra Vlka na ledě soupeřů, vydolovali pouhý bod za prohru 3:4 po samostatných nájezdech v Chomutově.

Na změně začátku sobotního utkání se dohodly oba kluby – Dukla Jihlava i Horácká Slavia Třebíč. Důvodem posunutí začátku je kolize s fotbalovým zápasem FC Vysočina – Příbram, který nebylo možné posunout.

Posun úvodního buly „naruší“ hráčům jejich zaběhnutý režim. „Nebude to ale nic dramatického,“ říká gólman Lukáš Sáblík. „Dopolední rozbruslení máme o něco dřív. Vynecháme klasický oběd, místo něj máme domluvenou do kabiny lehčí svačinu - nemůžeme se před zápasem moc přejídat. Pozdní oběd či spíše večeři máme naplánovanou až po zápase,“ říká Sáblík, kterému změna začátku utkání problém nedělá. „Na druhou stranu budeme mít víc volna večer. Bude víc času na regeneraci,“ vysvětluje. „Jen doufám, že na nás nebude svítit sluníčko,“ naráží na možné nepříjemnosti, které mohou nastat.

Jihlavský gólman očekává kvalitní utkání se silným týmem, který po zásluze vévodí tabulce. „Je to teprve začátek soutěže, ale oni do ní vlétli velice dobře. Povedlo se jim to, co loni nám. Třebíč vždycky hrála dobře odzadu, což potvrzuje i letos. Dobře brání, čekají na chybu soupeře a dokážou ji využít,“ hodnotí sobotního soupeře. „Věřím, že utkání bude mít kvalitu. O to se hlavně musíme postarat my. Věřím, že doma budeme hrát atraktivní hokej, který bude diváky bavit, a že budeme doma vyhrávat. To je důležité,“ uzavírá Lukáš Sáblík.

5. kolo: sobota 20. září 2014

HC Dukla Jihlava - SK Horácká Slavia Třebíč (14:30)
HC Benátky nad Jizerou - Piráti Chomutov (17:00)
HC Slovan Ústí nad Labem - HC Most (17:00)
HC AZ Havířov 2010 - SK Kadaň (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov - Salith Šumperk (17:00)
HC Stadion Litoměřice - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)