V Prostějově jsme naše fanoušky zklamali, musíme to doma napravit, říká Adam Zeman

20.10.2014 / Zdeněk Drla

Kdo přišel na prostějovský zimní stadion o něco později, přišel minimálně o jeden gól. Dukla Jihlava se na ledě Jestřábů prosadila už po půlminutě hry. Jestřábi srovnali, Dukla šla do dvougólového vedení, ale nakonec padla. To je ve zkratce průběh utkání 15. kola. „Zápas jsme rozehráli dobře. Pak jsme ale přestali hrát,“ hodnotí sobotní venkovní zápas útočník Adam Zeman (na snímku). „Dal bych si pár facek, protože jsem zahodil dvě, tři tutovky,“ ohlíží se za premiérovým představením se v jihlavském dresu útočník Richard Diviš, autor prvního jihlavského gólu.

Na nováčka druhé nejvyšší soutěže, který v první čtvrtině základní části doma nevyhrál, Dukla doslova vlétla. Už po 34 vteřinách vedla zásluhou posily útočných řad Richarda Diviše 1:0. „Zápas jsme rozehráli dobře, dali jsme rychlý gól,“ ohlíží se za úvodem sobotního zápasu Adam Zeman, který právě s Divišem a kapitánem Tomášem Čachotským tvořili první útočnou formaci. Z vedení se ale Jihlava neradovala dlouho, o necelé tři minuty později bylo srovnáno.

Dukla si díky trpělivému výkonu v rozmezí tří minut v polovině zápasu vybudovala pohodlný dvougólový náskok. O něj ale na začátku třetí periody přišla. A co víc, Jestřábi v necelých třech minutách udeřili ještě dvakrát. Ach, ty tříminutovky, chce se povzdechnout...

„Vedli jsme i 3:1. Nevím, co se pak stalo. Nějak se to sesypalo. Dostali jsme na 3:2, 3:3… A přestali jsme hrát,“ přemítá Adam Zeman. „Není to o tom, že by nám scházela síla. Sílu máme. Možná si po druhé třetině, kdy vedeme, začneme myslet, že je rozhodnuto, polevíme a dostaneme rychlé góly. A pak to nedokážeme zvrátit,“ dodává jedním dechem. „Nehrajeme až do konce. To je chyba!“

„Takový zápas se hodnotí těžko. Byla to od nás blbost takhle ho ztratit. Teď to musíme hned odčinit,“ poukazuje Richard Diviš na nejbližší bitvu červenožlutých. „Šancí bylo docela dost, třeba já jich měl několik, ale naložil jsem s nimi ledabyle, že je to až k vzteku,“ říká narovinu devětadvacetiletý útočník, který v Dukle hostuje z extraligové Olomouce. „Před čtvrtým gólem Prostějova jsme si vypracovali obrovský tlak ve třetině a z brejku jsme dostali na 4:3,“ připomíná možná zlomový okamžik celého zápasu Richard Diviš.

Dukla se už střelecky neprosadila, zato Jestřábi přidali pátý gól. „Těžko se mi hovoří o týmu, protože jsem k zápasu přijel na poslední chvíli. Z mého pohledu bych si ale dal pár facek, protože jsem tam zahodil dvě, tři tutovky,“ má jasno hráč, jenž se k jihlavskému mužstvu připojil pár hodin před sobotním duelem. „Prohráli jsme s Prostějovem. S veškerou úctou k soupeři: To je hanba!,“ nehledá výmluvy.

„Musíme víc makat na tréninku a tu dobrou práci pak přenést do zápasu,“ hledá recept na úspěch v dalších ligových kolech Adam Zeman. Už ve středu totiž čeká svěřence trenérského dua Vlk Zeman další veledůležitý duel – s Litoměřicemi. „Doufám, že se bude makat, jak na dnešním tréninku, že to přeneseme do zápasu, protože trénink vypadal hodně dobře,“ přeje si Richard Diviš, který prostředí Horáckého zimního stadionu dobře zná. Zatím ale jako soupeř. V pondělí ráno vešel poprvé do domácí kabiny. „Na hodnocení je ještě brzy. Jsem tady teprve pár hodin. Ale atmosféra je tu taková uvolněnější,“ sděluje své první dojmy a stejně jako Adam Zeman vzhlíží středeční mač.

O motivaci má postaráno. „Litoměřice teď mají fazonu. Jsou tam kluci z Kladna, s kterými se znám, takže se na zápas hodně těším. Navíc nás (Olomouc) potrápili v minulé sezoně v prvním kole play-off. Tehdy jsme měli trochu marodku a přetahovali jsme se s nimi – prohráli jsme dva zápasy na nájezdy. Vím, že je to nepříjemný soupeř, přesto se na něj hodně těším,“ popisuje sympatický odchovanec kladenského hokeje.

A je zvědavý i na diváky v ochozech Horáckého zimního stadionu. „Těším se na domácí publikum. I když vím, že výkonem v Prostějově jsme je na další hokej nepozvali tím správným způsobem, ale doufám, že přijdou. Vždycky se mi tady hrálo dobře, lidi skvěle fandili, tak snad to bude takové i teď,“ uzavírá Richard Diviš. „Uděláme všechno proto, abychom je nezklamali. V Prostějově řada našich fanoušků byla a zklamali jsme je. Musíme to doma napravit,“ doplňuje ho Adam Zeman.

POSILA. Útočník Richard Diviš se hned v prvním střídání v dresu Dukly uvedl gólem. V zápase s Prostějovem si vytvořil i další šance. Na snímku ho brání Jestřábi Karol Korím a Lukáš Duba.
Foto: Lubomír Tesař (www.lhkjestrabi.cz)