Dukla hraje znovu doma. Do Jihlavy míří Stadion Litoměřice

21.10.2014 / Zdeněk Drla

V rychlém sledu pokračuje kolotoč zápasů první ligy. Na programu je již 16. kolo. V něm přivítá Dukla Jihlava Litoměřice. Severočeši drží aktuálně třetí příčku s 27 body, mají tak o dva body víc než šestá Dukla. V duelu tedy půjde o hodně.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Stadionem Litoměřice začíná ve středu 22. října 2014 v 17:30 hodin. Přijďte podpořit Duklu v důležitém utkání!

Litoměřice jsou třetím soupeřem, se kterým se v dosavadním průběhu aktuálního prvoligového ročníku Dukla střetne. Tým z pod kopce Radobýlu tak trochu překvapivě figuruje na třetím místě tabulky. Kališníci sice nestačili v posledním kole na favorizovaný Chomutov, v předchozích dvou zápasech však pěti góly zdolali Prostějov i České Budějovice.

Kanadskému bodování Litoměřic vévodí zkušený útočník Jaroslav Kalla. V patnácti zápasech skóroval pouze dvakrát, přidal ale 15 asistencí. Nejlepším střelcem týmu trenéra Jiřího Doležala je Vítězslav Bílek s osmi přesnými zásahy. Větší porci zápasů odchytal v brance Litoměřic jedenadvacetiletý Tomáš Král. Jeho úspěšnost zákroků se blíží hranici 94 procent. Ve statistikách první ligy mu patří třetí místo.

Zápas bude pikantní pro útočníka Richarda Diviše, který v Dukle hostuje z extraligové Olomouce. „Litoměřice teď mají fazonu. Jsou tam kluci z Kladna, s kterými se znám, takže se na zápas hodně těším," říká kladenský odchovanec. „Navíc nás (Olomouc) potrápili v minulé sezoně v prvním kole play-off. Tehdy jsme měli trochu marodku a přetahovali jsme se s nimi – prohráli jsme dva zápasy na nájezdy. Vím, že je to nepříjemný soupeř, přesto se na něj hodně těším,“ popisuje Richard Diviš.

Poslední vzájemný zápas

Dukla se s Litoměřicemi utkala ve třetím kole. Z Kalich Areny si neodvezla ani bod, když prohrála 0:3. V zápase navbíc přišla o obránce Patrika Urbance, který za faul na Jaroslava Kallu obdržel trest ve hře a disciplinární komise svazu mu zastavila činnnost na čtyři zápasy.

HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava 3:0

Branky a nahrávky: 9. Švagrovský (Chlapík), 45. Chlapík (Švagrovský, Novák), 56. Švagrovský (Míka, Chlapík). Rozhodčí: Úlehla – Křivohlavý, T. Svoboda. Vyloučení: 12:9, navíc Urbanec (JIH) 5 + do konce utkání (trest ve hře). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1050. Střely na branku: 25:31. Průběh utkání: 3:0. Třetiny: 1:0, 0:0, 2:0

HC Stadion Litoměřice: Král – Krstev, Bílek D., Míka, Plášil, Šulc, Mikliš, Špelda, Kolář – Bílek V., Kalla, Rys – Novák, Švagrovský, Chlapík – Ondráček, Procházka, Doležal T. – Doležal Z., Schwamberger, Antončík
HC Dukla Jihlava: Kacetl – Šidlík, Urbanec, Čáp, Štebih, Dobrovolný, Zadražil, Schejbal – Čachotský, Zeman, Mikeš – Důras, Melenovský, Seman – Březina, Štěpánek, Prokš – Jarůšek, Malec

BEZ BODU. S Litoměřicemi hrála Dukla ve třetím kole. Z Kalich Areny odjela bez bodu.
Foto: Michaela Luňáčková (www.hclitomerice.cz)

16. kolo: středa 22. října 2014

Piráti Chomutov - HC Most (17:30)
SK Kadaň - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč - LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice (17:30)
HC Slovan Ústí nad Labem - Rytíři Kladno (18:00)
Salith Šumperk - HC AZ Havířov 2010 (18:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - ČEZ Motor České Budějovice (18:00)

17. kolo: pátek 24. října 2014

HC Dukla Jihlava - Piráti Chomutov (20:00)

17. kolo: sobota 25. října 2014

HC Benátky nad Jizerou - HC Most (16:30)
HC Slovan Ústí nad Labem - SK Kadaň (17:00)
HC Stadion Litoměřice - SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice - Salith Šumperk (17:00)
HC AZ Havířov 2010 - Rytíři Kladno (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov - HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)