Dukla jede znovu na sever. Vydoluje v pirátské tvrzi další bod do série?

16.03.2015 / Zdeněk Drla

Pátý zápase semifinálové série sehraje Dukla Jihlava na ledě Pirátů. Chomutovský tým může v případě úspěchu slavit postup do rozšířené baráže o extraligu. To ale Jihlava nehodlá dopustit. „Vrátíme sérii do Jihlavy," zní z kabiny.
Zápas mezi Piráty Chomutov a Duklou Jihlava začíná v SD Aréně v úterý 17. března 2015 v 17:30 hodin. POkud se nevypravíte do Chomutova osobně, můžete průběh utkání sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu.

Ještě nic nekončí. Dukla sice jede do Chomutova s dvouzápasovým mankem - Piráti vedou v sérii už 3:1 a mohou tak v případě vítězství slavit postup do baráže. Nebudou to ale mít lehké. Dukla jede na sever s předsevzetím vrátit sérii zpět do Jihlavy. „Rozhodně nevěšíme hlavy. Pojedeme do Chomutova s tím, že budeme chtít vyhrát. Nic není rozhodnuto. Dokud někdo nemá na svém kontě čtyři vítězné zápasy, ještě nepostoupil. Ještě není konec,“ hlásil odhodlaně po čtvrtém semifinále útočník Martin Kuřítko.

Pohled do stastistik

V semifinálové sérii padlo zatím osmnáct gólů. Jedenáct jich dali Piráti, o sedm se postarali hráči v červenožlutých dresech. Rozhodčí rozdali ve čtyřech zápasech celkem 244 trestných minut - 156 jich "vyfasovali" Piráti, 88 Dukla. Největší podíl na trestných minutách má útočník Štěpán Hřebejk, jenž ve druhém a čtvrtém utkání obdržel pětiminutové tresty a osobní tresty do konce utkání. V pátém semifinále se tak nepředstaví.

V brankách se představili čtyři maskovaní muži, po dvou na každé straně. Miroslav Hanuljak si drží v play-off (započítána je i čtvrtfinálová série s Ústím nad Labem) úspěšnost zákroků těsně pod 93 procenty, u jména Miroslava Kopřivy svítí údaj 91,43%. Jihlavskou svatyni hájil v šesti případech David Rittich (úspěšnost 92,46%) a v pěti zápasech Lukáš Sáblík (91,91%)

Nejproduktivnější hráči Chomutova
Ondřej Kaše – 10 zápasů, 11 bodů (6+5)
Štěpán Hřebejk – 9 zápasů, 10 bodů (8+2)
Marek Hovorka – 10 zápasů, 10 bodů (3+7)

Nejproduktivnější hráči Dukly Jihlava
Tomáš Čachotský – 11 zápasů, 12 bodů (3+9)
Miha Štebih – 11 zápasů, 10 bodů (2+8)
Richard Diviš – 7 zápasů, 9 bodů (6+3)

ZNOVU DO CHOMUTOVA. Pátou kapitolu napíše semifinálová série mezi Piráty a Duklou na severu Čech. V chomutovské SD Aréně začíná duel v úterý 17. března v 17:30 hodin. Foto: Petr Čepek