Druhý turnus Kurzu bruslení pro děti byl zakončen karnevalem

12.04.2016 / Tomáš Lysý

V neděli 3. dubna 2016 byl velkým závěrečným karnevalem slavnostně završen jarní turnus Kurzu bruslení pro děti. O kurz byl od začátku velký zájem, druhého turnusu se, stejně jako prvního, zúčastnilo kolem stovky dětí. Pro děti byly připraveny různé soutěže a další bruslařská zpestření, které malí bruslaři předváděli před svými rodiči. Na závěr dostaly i sladkou odměnu. Další kurz bude vypsán opět na podzim roku 2016.

Celý kurz bruslení byl rozdělen do prvního turnusu na podzim 2015 (10 lekcí) a druhého turnusu od počátku roku 2016 (dalších 10 lekcí). O oba dva turnusy byl velký zájem, celkově se jich zúčastnilo na dvě stovky dětí, v každé části vždy okolo stovky.

Druhý turnus byl, stejně jako první, završen velkým a slavnostním závěrečným karnevalem. První dubnovou neděli bylo pro stovku dětí připraveno spoustu zábavy v podobě různých soutěží či bruslařských zpestření. Jezdilo se formou přehlídky a ratolesti svým rodičům ukázali mnoho věcí:
- Nové dovednosti na ledě, prvky jako jízda vpřed, vzad,
- Bruslení pod vedením a dohledem oblíbených instruktorek
- Oblíbená hra na sochy

Děti si od svých rodičů vysloužily potlesk za prvek "Flash-mob" z nedávného krasobruslařského závodu Jihlavský Ježek: Roztočily se ve tvaru slunce a projely tak několik kol v obrovském větrníku. Právem tak za tento živý obrázek sklidily aplaus nadšených rodičů a poté spokojeně ukončily docházku do našeho kurzu.

Další Kurz bruslení pro děti bude vypsán pro veřejnost v nové sezóně na podzim 2016.

Fotogalerie ze závěrečného karnevalu Kurzu bruslení pro děti

Foto: Linda Haferníková