Dukla Jihlava zahájila letní přípravu, letos bude jen v posilovně

23.05.2016 / Zdeněk Drla

Dukla Jihlava zahájila první fázi letní přípravy před novou sezonou. „Bude trvat pouze šest týdnů," vysvětluje trenér A-týmu Petr Vlk, kterému se na prvním tréninku hlásilo na dvacet hráčů. Letošní příprava bude naprosto odlišná od těch předchozích. „Žádné kolo, žádné běhání. Jenom posilovna," hlásí Petr Vlk a připouští, že trenérský tandem čerpal inspiraci v letní přípravě extraligového Liberce.

Sezona skončila pro hráče A-týmu Dukly Jihlava na svátek svatého Jiří v neděli 24. dubna. O čtyři týdny později se vrhli do první fáze letní přípravy na tu novou. V Matrix clubu v Havlíčkově ulici se na prvním tréninku hlásilo šestnáct hráčů. Moderní fitness se jim stane až do začátku července dočasným domovem. „Letos měníme styl letní přípravy, takže celé se to bude odvíjet v posilovně," popisuje trenér Petr Vlk. „Žádné kolo, žádné běhání. Jenom posilovna," doplňuje. Na závěr letní přípravy tak po několika letech nebude ani triatlon o titul Železného muže. „Kluci by na něj nebyli za tak krátkou dobu dostatečně nachystaní," vysvětluje Vlk.

FOTO: První trénink Dukly Jihlava.

„Chceme všechno trochu pozměnit, jít trochu jiným směrem, aby všechno směřovalo k hokeji. Věříme, že všechny věci, které budeme s klukama v posilovně dělat, nám dají vše potřebné, dlouhodobou vytrvalost a podobně," říká Petr Vlk. Nový styl letní přípravy připomíná tu, kterou absolvovali Bílí Tygři Liberec před minulou sezonou, na jejímž konci slavili extraligový titul. Bude tedy jihlavská příprava stejná? „Dá se to tak říct. Chceme se o to pokusit a jít tímto směrem," přiznává jihlavský trenér. „Tréninky nebudou až tak moc dlouhé, jako spíše náročné. Věříme, že to bude ku prospěchu," dodává jedním dechem.

Mezi hráči, kteří se začali od prvního dne připravovat s A-týmem, nechyběly staronové i úplně nové tváře. Jiří Dobrovolný, Michal Důras, Josef Skořepa, Richard Diviš či Tomáš Čachotský zastupovali tu "starší" generaci, tu mladší pak David Březina, Lukáš Anděl nebo gólman Jakub Škarek. Nováčky v přípravě jsou útočníci Filip Stoklasa, jenž bude v Dukle hostovat z Pardubic, o místo v kádru vítěze WSM Ligy se poperou i sparťanský mladík Marek Pulkrab a Rus Jevgenij Kondratěv. Jedenadvacetiletý forvard nastupoval v minulé sezoně za druholigový Havlíčkův Brod.

Soupiska pro sezonu 2016/2017 se bude nadále tvořit. „Tým se bude rozrůstat jak během letní přípravy, tak i během přípravy na ledě," doplňuje Petr Vlk.

První fáze letní přípravy Dukly Jihlava je naplánována do 1. července, poté hráči nastoupí zhruba třítýdenní dovolenou. Na led by měla Dukla vyjet 25. července, od 2. srpna pak začíná série přípavných duelů. Také letos čekají červenožluté kvalitní soupeři. „Odehrajeme šest přípravných zápasů, tři v Dukla cupu, dva s Třebíčí a nově i s Duklou Trenčín. Čtyřikrát hrajeme doma, dvakrát venku," uzavírá Petr Vlk.

Hráči na prvním tréninku:

Gólman: Jakub Škarek (Lukáš Sáblík byl z prvního tréninku omluven - pozn. aut.)
Obránci: Jiří Dobrovolný, Tomáš Kaláb, Alexander Grebenyuk, Vlastimil Bilčík, Václav Půža
Útočníci: Michal Důras, Josef Skořepa, Tomáš Čachotský, Filip Seman, Richard Diviš, Lukáš Jícha, Lukáš Anděl, Filip Stoklasa, David Březina, Jevgenij Kondratěv, Marek Pulkrab
Trenéři: Petr Vlk, František Zeman, Viktor Ujčík
Pozn.: Obránce Filip Dundáček má po dlouhodobém zranění, které utrpěl v minulé sezoně, individuální tréninky.

V POSILOVNĚ. Hráči Dukly Jihlava zažijí v letní přípravě zcela nový dril. Šest týdnů se budou připravovat pouze v posilovně. Na horním snímku Tomáš Čachotský, na spodním Alexander Grebenyuk. Foto: Zdeněk Drla

ČTĚTE O LETNÍ PŘÍPRAVĚ DUKLY JIHLAVA

Děláme přesně ty cviky, které hokejista potřebuje do sezony, pochvaluje si Vlastimil Bilčík

Kdybych řekl, že si přípravu užívám, tak bych lhal, usmívá se Filip Stoklasa

První trénink byl hodně náročný, prozradili Jiří Říha s Davidem Kajínkem

Každý první den v přípravě je těžký, říkají shodně Jiří Dobrovolný a Tomáš Čachotský