Každý první den v přípravě je těžký, říkají shodně Jiří Dobrovolný a Tomáš Čachotský

23.05.2016 / Tomáš Lysý

Hokejistům Dukly začala první fáze přípravy na novou sezonu. Letní dril bude probíhat pouze v posilovně. Žádné kolo, výběhy sjezdovky, plavání či triatlon. Ať už je forma přípravy jakákoliv, hráči Dukly se shodují, že její úvodní den je vždycky obtížný. „Každý první den v přípravě je těžký. Po dnech zaslouženého volna začít takhle zhurta. Než si člověk zvykne na pohyb a cviky a než se do toho zapracujeme,“ mluví takřka stejně zkušení hráči Jiří Dobrovolný s Tomášem Čachotským. První fáze přípravy na novou sezonu potrvá šest týdnů.

Trenér Dukly Petr Vlk prozradil, letošní letní příprava bude v mnoha ohledech odlišná od předcházejících. Hráče nečeká žádné kolo (a výjezdy na sjezdovku Čeřínek), žádné běhání (a výběhy sjezdovky Šacberk ve Zborné) či triatlon Železný muž Dukly, jenž byl v předešlých letech „třešničkou“ na dortu první přípravné fáze. Letošní příprava Jihlavy se přibližuje loňskému předsezonnímu přípravnému období Liberce, čerstvého extraligového mistra. „Je to změna. Uvidíme po sezoně, pak si můžeme říci, zda to byla změna dobrá nebo špatná,“ říká zkušený obránce Jiří Dobrovolný, jenž bude v Dukle pokračovat i v příštím ročníku. Jak sám kapitán a pokladník týmu během posezonního Fans Day prozradil, v červenožlutém dresu chtěl pokračovat a podepsat smlouvu, ale chtěl ještě vše probrat s rodinou.

Loňský zlínský host a letošní jihlavský navrátilec Tomáš Čachotský změnu ke kratším, ovšem intenzivnějším tréninkovým jednotkám, kvituje. „Jsem rád, že trenéři přijali nějaké nové trendy, podle kterých se příprava dělá. Je to v pořádku, těším se. Hlavní je, aby to neslo úspěchy,“ podotýká útočník Dukly, jenž v předchozích letech patřil při triatlonu Železný muž k nejlepším. Nebude mu proto triatlon na závěr letní přípravy chybět? „Nebude. Musíme se dobře připravit a důležité pak budou výsledky na ledě,“ říká s úsměvem hokejista, jehož velkým koníčkem je silniční cyklistika a především nejslavnější etapový závod světa Le Tour de France.

Jiří Dobrovolný a Tomáš Čachotský po prvním dnu letní přípravy

Autor videa: Tomáš Lysý

ČTĚTE O LETNÍ PŘÍPRAVĚ DUKLY JIHLAVA

Děláme přesně ty cviky, které hokejista potřebuje do sezony, pochvaluje si Vlastimil Bilčík

Kdybych řekl, že si přípravu užívám, tak bych lhal, usmívá se Filip Stoklasa

První trénink byl hodně náročný, prozradili Jiří Říha s Davidem Kajínkem

Dukla Jihlava zahájila letní přípravu, letos bude jen v posilovně