Z Pardubic přichází na hostování Filip Stoklasa

23.05.2016 / Zdeněk Drla

Dres Dukly bude v nové sezoně oblékat útočník Filip Stoklasa (na snímku). Pětadvacetiletý útočník přichází na hostování z Pardubic. O místo v kádru prvního týmu Dukly Jihlava se uchází další dva útočníci: Marek Pulkrab ze Sparty Praha (ročník 1995) a jedenadvacetiletý Jevgenij Kondratěv. Ruský útočník má zkušenosti z juniorské MHL, minulou sezonu hájil barvy Havlíčkova Brodu ve druhé lize.

„Filip Stoklasa podepsal v Dukle smlouvu. Je zde na roční hostování z Pardubic. Je to hráč ve středním věku, kterých tu tolik nemáme,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban na adresu pětadvacetiletého útočníka, jenž v minulé sezoně oblékal dres Přerova.

Filip Stoklasa je odchovancem pardubického hokeje, první ligu okusil vedle Přerova i v barvách Chrudimi či Šumperka, dvě a půl sezony strávil v Polsku Polonia Bytom, GKS Jastrzebie a Cracovia Krakow). Hráčské statistiky Filipa Stoklasy zde.

Další dva hráči přicházejí do Dukly na zkoušku, během přípravného období tak mohou zabojovat o červenožlutý dres. „Marek Pulkrab je odchovancem Sparty Praha, Jevgenij Kondratěv hrál minulou sezonu za Havlíčkův Brod a podával velice dobré výkony, chceme ho proto vyzkoušet, zda bude mít i na první ligu,“ vysvětluje Bedřich Ščerban.

Marek Pulkrab (narozen 2.1. 1995, 191 cm, 96 kg) odehrál za juniorku Sparty v minulé sezoně 59 zápasů (včetně play-off a závěrečného turnaje o titul mistra DHL extraligy juniorů), v nichž zaznamenal 59 kanadských bodů (21+38). V základní části byl nejproduktivnějším hráčem Pražanů. Se Spartou dokráčel až do finále republikového šampionátu, kde tým s obřím S na prsou podlehl Třinci 2:4.

Jevgenij Kondratěv (narozen 1.9.1994, 183 cm, 78 kg) prošel týmy Reaktor Nižněkamsk a Junior Kurgan (juniorský tým klubu Jugra Chanty-Mansijsk) v Mládežnické hokejové lize. Před minulou sezonou se vydal do českých soutěží. V dresu havlíčkobrodského Bruslařského klubu odehrál 33 zápasů, v nichž si připsal 37 bodů za 13 gólů a 24 asistencí.

ČTĚTE O LETNÍ PŘÍPRAVĚ DUKLY JIHLAVA

Kdybych řekl, že si přípravu užívám, tak bych lhal, usmívá se Filip Stoklasa

První trénink byl hodně náročný, prozradili Jiří Říha s Davidem Kajínkem

Každý první den v přípravě je těžký, říkají shodně Jiří Dobrovolný a Tomáš Čachotský

Dukla Jihlava zahájila letní přípravu, letos bude jen v posilovně


ČTĚTE O DALŠÍCH ZMĚNÁCH V KÁDRU DUKLY JIHLAVA

Jakub Škarek má vyřízeny střídavé starty do pražské Sparty

Další nové tváře v kabině: Do Dukly přichází z Liberce obránci Kajínek a Říha

Vlastimil Bilčík bude pokračovat v Dukle i v příští sezoně

Junioři Najman s Kousalem odcházejí do Mladé Boleslavi

Útočníci Lukáš Anděl a David Březina zůstávají, Dukla na oba mladé hráče uplatnila opci

Tomáš Čachotský je oficiálně v Dukle, s klubem se dohodl na dvouleté smlouvě

Do Dukly se vrací Tomáš Čachotský

Za Duklu bude dále nastupovat Tomáš Kaláb s Richardem Divišem, klub opouští pětice hráčů

Miha Štebih opouští Duklu, má namířeno do Slavie Praha

V Dukle budou pokračovat útočníci Josef Skořepa a Lukáš Jícha