David Čermák podepsal s Duklou Jihlava smlouvu

27.10.2016 / Tomáš Lysý

Dvanáct gólů v patnácti zápasech. Taková je vizitka Davida Čermáka v jihlavské juniorce, kde je nejlepším střelcem týmu. A mezi nejlepší hráče dle vstřelených gólů patří i v celé juniorské extralize. Osmnáctiletý útočník, který v utkání proti Kladnu poprvé oblékl dres A-týmu Dukly, podepsal s klubem profesionální smlouvu na dva roky s opcí. „David je lídrem juniorského týmu, dává za něj góly. Podepsali jsme s ním smlouvu do dovršení jeho juniorského věku s následnou možnou opcí,“ prozrazuje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Pouze českobudějovický útočník Ondřej Šulek (ten je však o rok starší – pozn. aut.) má v juniorské extralize nasázeno více branek, sedmnáct, než jihlavský forvard David Čermák. Osmnáctiletý tahoun juniorky Dukly rozvlnil soupeřovu síť během patnácti zápasů již dvanáctkrát a výrazně si rozumí s nejproduktivnějším hráčem juniorského týmu Alešem Heinrichem, jenž mu na většinu branek nahrál. Dva mladí útočníci patří spolu s obráncem Ladislavem Pospíchalem mezi trojici hráčů jihlavské juniorky, která již trénuje a A-týmem a v rámci jejich rozvoje na ně dohlíží Marek Melenovský, development coach klubu.

Právě David Čermák, který věkem nastupuje ve své první sezoně za juniorku, podepsal s Duklou smlouvu na dva roky s opcí. „David je lídrem juniorského týmu, za který dává góly. Podepsali jsme s ním smlouvu do dovršení jeho juniorského věku, tedy na dva roky s následnou možnou opcí,“ říká jednatel klubu Bedřich Ščerban k talentovanému hráči, který si premiéru ve WSM Lize odbyl v 18. kole na ledě Kladna. Nejlepší střelec juniorky je tak dalším odchovancem v A-týmu Dukly, což dle jednatele zapadá do koncepce klubu. „Obecně chceme mít v týmu co nejvíce odchovanců, či kluků z kraje, podotýkám za splnění výkonnostních podmínek,“ uvedl již dříve pro hcdukla.cz Bedřich Ščerban.

GÓLOVÝ DAVID ČERMÁK. V juniorské extralize patří k postrachům soupeřových gólmanů, pálí totiž o sto šest. Přesněji řečeno, dvanáctkrát úspěšně v patnácti zápasech. Při posledním utkání juniorky Dukly proti Českým Budějovicím vstřelil druhý gól Jihlavy, která zdolala lídra tabulky 3:2 v prodloužení (horní a prostřední foto). Ve středu 26. října 2016 si odbyl premiéru za A-tým na ledě Kladna, kde nastoupil ve čtvrté lajně spolu s Patrikem Danišovským a Lukášem Jíchou. Foto: Karel Švec – ČSLH (horní a prostrední foto) a Zdeněk Drla