Nadějný obránce juniorského týmu Ladislav Pospíchal podepsal s Duklou dlouhodobou smlouvu

09.12.2016 / KLUB

Svými výkony v jihlavské juniorce si výrazně řekl o slovo, lépe řečeno o profesionální hráčskou smlouvu. Současný kapitán juniorů Dukly a obránce reprezentačního výběru do devatenácti let Ladislav Pospíchal je totiž výraznou personou celé DHL extraligy juniorů. Ve čtvrtek 8. prosince 2016 v odpoledních hodinách mu byla nabídnutá smlouva, kterou podepsal. „V Dukle jsem od mala, vždycky jsem za ní nastupoval. Jsem strašně rád, že to takhle proběhlo,“ netají potěšení šikovný zadák. „Smlouva je podepsána na dva roky s opcí, která se dá využít dvakrát. Je to dlouhodobá smlouva a je vidět, že s Láďou počítáme,“ prozrazuje jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Juniorskému týmu Dukly vychází letošní sezona na jedničku. Jihlavští mladíci se pohybují mezi čtyřmi nejlepšími celky tabulky s minimální ztrátou na vedoucí Třinec. Jedním z lídrů týmu je i kapitán Ladislav Pospíchal, který z pozice obránce téměř pravidelně boduje. Ve třiadvaceti utkáních osmkrát rozvlnil síť soupeřů a devětkrát přesně nahrál svým spoluhráčům. Mezi zadáky je v celé extralize na třetím místě bodování. Navíc nedávno oblékl dres reprezentace do 19 let. „Láďa je výrazná osobnost nejen našeho juniorského týmu, ale i celé extraligy. Má hokejové předpoklady, ať už výšku nebo dovednosti. A je i hráčem Dukly Jihlava. Jsem moc rád, že jsme se domluvili a že se smlouva podepsala,“ říká jednatel klubu Bedřich Ščerban

Vzápětí byla odtajněna i délku kontraktu. „Smlouva byla podepsána na dva roky s opcí, která se dá využít dvakrát. Je vidět, že s Láďou počítáme dlouhodobě. Letos je konkurence v A-týmu na postu obránců vysoká, takže to není jednoduché. Už jsme měli plány, že by Láďa nastoupil do zápasu, bohužel to tehdy překazila nemoc. Počítáme s ním, do kádru se bude zabudovávat a pevně věřím, že jednou bude nejen členem základního kádru, ale i nositelem výkonnosti týmu,“ doplňuje Bedřich Ščerban, jenž před měsícem a půl podepsal smlouvu i s jedním z dalších lídrů juniorky, útočníkem Davidem Čermákem - více zde. Ten již naskočil za A-tým Dukly k pěti zápasům, ale momentálně je zraněný.

Devatenáctiletý obránce Ladislav Pospíchal je odchovancem Dukly, za kterou nastupuje od nejmenších žákovských kategorií. Během dosavadní kariéry nevyznával v mládežnických týmech jiný dres než červenožlutý, což se při častých hráčských přesunech mezi týmy také jen tak nevidí. „V Dukle jsem vlastně odmala, nastupoval jsem za ní vždycky. Jsem strašně rád, že to takhle proběhlo,“ hlásí šikovný mladík, kterého zároveň těší, jak to jemu i juniorce letos šlape. „Jsem moc rád, že se mi takhle daří. Jsem zdravý a nejen bodově, ale i herně je to dobré. To je vlastně práce celého týmu. Doufám, že to takhle bude i po Vánocích a dostaneme se do play-off. To je náš cíl,“ prozrazuje do další části DHL extraligy juniorů.

Videorozhovor s Ladislavem Pospíchalem po podpisu smlouvy a Bedřichem Ščerbanem

Autor videa: Tomáš Lysý


RADOST V JUNIORCE. V letošní sezoně se jihlavským juniorům daří, nouzi o radostné okamžiky rozhodně nemají. Takhle se Ladislav Pospíchal radoval se svými spoluhráči z gólu do sítě Českých Budějovic. Když tehdejší lídr DHL extraligy juniorů přijel do Jihlavy, skolila jej Dukla ve výborné hokejové podívané v prodloužení. Foto: Karel Švec (ČSLH)