Třetí zápas během jednoho týdne. Dukla hostí Litoměřice, které v sezoně v obou zápasech porazila

09.12.2016 / Tomáš Lysý

Již pouze poslední dva domácí zápasy čekají jihlavské hokejisty v kalendářním roce 2016. První z nich sehraje HC Dukla Jihlava v sobotu 10. prosince 2016, kdy na Vysočinu v rámci 33. kola WSM Ligy zavítá HC Stadion Litoměřice. Červenožlutí se momentálně nachází ve výsledkové pohodě, vyhráli šestkrát v řadě a v tomto týdnu uhájili doma proti Kladnu i na ledě Slavie druhé místo tabulky. Zápas slibuje slušnou podívanou, jelikož i Kališníkům se v poslední době daří. Úvodní buly bude na Horáckém zimním stadionu vhozeno v tradičních 17:30. Poslední zápas na domácím ledě v roce 2016 sehraje Dukla již ve středu 14. prosince 2016, kdy v derby vyzve Třebíč.

Když Jiří Říha po minulém utkání říkal, že se po předešlých odehraných utkáních má Dukla sebevědomí a nachází se na vítězné vlně, rozhodně nemluvil do větru. Jihlava totiž vyhrála všech šest posledních utkání. Během nich se utkala se všemi třemi týmy, se kterými bojuje v první čtyřce tabulky. Vyhrála na ledě Motoru, v přímém souboji o druhé místo zvítězila na Mikuláše proti Kladnu a další vítěznou bitvu o druhé místo tabulky WSM Ligy zaznamenala v minulém zápasu. Na Slavii vedla Dukla v šesté minutě po trefách Patrika Danišovského a Jiřího Říhy, ovšem Pražané v osmnácté minutě dvěma slepenými brankami srovnali. Na konci druhé třetiny využili Jihlavští druhou přesilovku a ta nakonec byla rozhodující. O vítězný gól se postaral znovu Jiří Říha a skóroval již podesáté v sezoně. Červenožlutí si ve třetím dějství tři body zkušeně pohlídali, navíc svůj náskok navýšili po přesných zářezech z hole Davida Kajínka a Richarda Diviše. Po výhře 5:2 má Jihlava celkem 62 bodů a před Kladnem a Slavií udržuje čtyřbodový náskok. Naopak na první Motor má manko pěti bodů.

Ticketportal, Live přenos

Na domácí zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - bližší info s přímou možností koupě vstupenek zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Poslední kolo WSM Ligy vyšlo také Litoměřicím. V Kalich aréně se na branku čekalo téměř do poloviny zápasu, kdy domácí příznivce zarmoutili přerovští hosté. Ač se Zubři snažili udržet těsný náskok do přestávky, nevyšlo jim to, neboť půlminuty před koncem druhé třetiny Stadion vyrovnal. Kolem šestačtyřicáté minuty se navíc domácí celek dostal do slibného náskoku, když se trefil dvakrát během krátkého časového sledu. Přerov sice sedm minut před koncem snížil, ale veškerým snahám Zubrů se o vyrovnání se Litoměřice ubránily a navíc v závěru trefil Lukáš Půlpán prázdnou klec. Stejně jako před vzájemným zápasem Dukly na severu Čech, i nyní před duelem na Vysočině je Stadion na devátém místě tabulky. Doposud nasbíral 44 bodů a je v bezprostředním kontaktu jak s týmy umístěnými výše, tak i níže.

Jestliže se Dukla v tomto týdnu utkala s Kladnem a Slavií, také Litoměřice v kolech nedávno minulých změřily síly s Rytíři a Pražany. A neodehrály vůbec zlé zápasy. Poslední listopadový den totiž dokázaly dovézt z kladenského stadionu všechny tři body za vítězství 4:2. Tříbodový import stvrdily doma vítězstvím v prodloužení proti Ústí, které porazily i potřetí v sezoně. Poté již následovalo utkání v Edenu. Ačkoliv v průběhu první i druhé třetiny Stadion prohrával o dvě branky, ve třetím dějství dokázal vstřelit kontaktní gól a měl blízko remíze. Slavia ale tři body nakonec udržela. Třemi výhrami z posledních čtyř kol dávají litoměřičtí hokejisté zapomenout na předešlé slabší období, během kterého z jedenácti utkání vytěžili pouze dvanáct bodů za tři výhry a tři porážky za jeden bod.

Hlasujte pro Michala Důrase a Lukáše Sáblíka v anketě Sympaťák WSM Ligy

Týmové produktivitě Litoměřic vládne zkušený Jaroslav Kalla, který zatím nevynechal ani jeden zápas a nastřádal doposud 20 bodů (6+14). Jestliže Dukla nemá vyloženého střeleckého lídra a pět jejich hráčů nasbíralo již deset branek, Stadion je na tom podobně, pouze s menším číslem přesných zářezů. Šest gólů vedle Jaroslava Kally mají na kontě i Václav Pletka, Jan Veselý, Lukáš Nedvídek a Milan Valášek. Gólové produktivitě by mohla pomoci i čerstvá akvizice klubu, zkušený útočník Marek Loskot. Produktivitě obránců vládne jedenáctibodové duo Jindřich Barák – Ondřej Smetana, přičemž druhého jmenovaného si mohou fanoušci Dukly pamatovat z loňského semifinále WSM Ligy. V brankovišti zatím dostává nejvíce prostoru Jaroslav Pavelka, jenž nastoupil již do osmnácti utkání. Dva hráči, kteří letos nastoupili v dresu Litoměřic, oblékali v minulosti i jihlavský dres – prvním z nich je gólman Ondřej Kacetl, avšak daleko výraznější stopu zanechal v Dukle obránce Zdeněk Čáp.


Předchozí vzájemný zápas:

20. kolo WSM Ligy: HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava 2:4
Úvodní třetina zápasu mezi domácími Litoměřicemi a Jihlavou přinesla tři branky a všechny padly v přesilové hře. Nejprve ve třetí minutě otevřeli domácí skóre, o sedm minut později vyrovnal Josef Skořepa a čtyři minuty před přestávkou vrátil stadionu vedení Václav Pletka. Také první gól druhého dějství padl v početní výhodě, když v času 28:57 srovnával Jiří Říha. Za dalších 160 vteřin již Dukla vedla, když se po chybě v rozehrávce domácích prosadil parádní trefou Filip Seman a výbornou třetinu hostí završil čtvrtým jihlavským gólem Michal Důras. Ve třetí dvacetiminutovce již branka nepadla a Jihlava se vrací domů s výhrou 4:2.

Branky a nahrávky: 3. Veselý (Čáp, Paločko), 16. Pletka (Rubeš, Švagrovský) – 10. Skořepa (Šidlík, Szathmáry), 29. Říha (Jergl, Důras), 32. Seman, 38. Důras (Jergl, Seman). Rozhodčí: Würthele – Lučan, Kis. Vyloučení: 6:7, navíc Kalla (LTM) 10 min. OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1070. Střely na branku: 39:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.

HC Stadion Litoměřice: Pavelka – Šulc, Jebavý, Smetana, Čáp, Plášil, Barák – Pletka, Rubeš, Švagrovský – Kalla, Veselý, Paločko – Valášek, Nedvídek, Ondráček - Pilař, Hanták, Miškář

HC Dukla Jihlava: Svoboda – Říha, Bilčík, Šidlík, Szathmáry, Dobrovolný, Dundáček, Půža – Jícha, Skořepa, Čachotský – Důras, Seman, Jergl – Stoklasa, Diviš, Březina – Danišovský, Kondratěv, Čermák


DVA GÓLY DŮRYHO. Michalu Důrasovi (s čílem 96 zcela vpravo) se letos proti Litoměřicím pořádně daří. V domácím utkání proti Stadionu vyrovnával minutu a půl před koncem na 4:4 a poslal zápas do prodloužení, aby Jihlava nakonec vyhrála na nájezdy. Když se ve dvacátém kole v Kalich aréně psala 38. minuta, zakončil zkušený jihlavský útočník souhru se Semanem a Jerglem a stanovil tak výsledek na konečných 4:2. Foto: Tomáš Buksa


33. kolo WSM Ligy, sobota 10. prosince 2016:

SK Trhači Kadaň – HC AZ Havířov 2010 (17:00)
HC Frýdek-Místek – HC Benátky nad Jizerou (17:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – ČEZ Motor České Budějovice (17:00)
HC ZUBR Přerov – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Slavia Praha (17:30)
HC Most – Rytíři Kladno (17:30)

34. kolo WSM Ligy, středa 14. prosince 2016:

ČEZ Motor České Budějovice – HC ZUBR Přerov (17:30)
HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Stadion Litoměřice – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC Benátky nad Jizerou (18:00)
HC AZ Havířov 2010 – HC Frýdek-Místek (18:00)
Rytíři Kladno – SK Trhači Kadaň (18:00)
HC Slavia Praha – HC Most (18:00)


Tabulka WSM Ligy po 32. kole:

Pozn.: Zápas České Budějovice – Jihlava bude dohrán v pondělí 19.12.2016