Ročník 2006 vyhrál dobře obsazený turnaj v Jihlavě

02.01.2017 / Jaroslav Wollmann

Ve dnech 16. a 17. prosince se v Jihlavě uskutečnil turnaj ročníku 2006. Vyjma domácího výběru nechyběl tým Slavie Praha, Hamikovo a Pirátů Chomutov. Všechny výše zmíněné celky, které do Jihlavy přicestovaly jsou na druhých místech ve svých skupinách. Z vítězství v turnaji se radovala Dukla, když dokázala dvakrát zvítězit a jednou remizovala.

Zápasy Dukly Jihlava:

HC Dukla Jihlava - Slavia Praha 2:2

Branky a asistence Dukly:
Dvořák (Křížek), Křížek.

Tomáš Dzurik (Jihlava): Hned na úvod turnaje jsme se potkali s velice kvalitním soupeřem, který patří mezi top 5 týmů republiky v ročníku 2006. Zejména v úvodních minutách nás soupeř zatlačil, ovšem několik důležitých zákroků předvedl brankář Račan. To kluky nakoplo a poté jsme sehráli velice vyrovnané klání, kde jsme si dokázali vypracovat vyložené brankové příležitosti, ovšem při zakončení nám chybělo více klidu a rozvahy. Nicméně kluci dokázali vyrovnat a kvalitní utkání v neskutečném tempu dotáhli do remízového stavu.

HC Dukla Jihlava - HC Hamikovo 3:2

Branky a asistence Dukly:
Macek, Sapík (Habermann), Křížek (Ošmera, Chlubna).

Tomáš Dzurik (Jihlava): Ani jeden tým si od začátku nedaroval nic zadarmo, často jsme lacině přicházeli o puky a nedařilo se nám optimálně prosazovat, ovšem puk jsme měli více v držení. Hráli jsme převážně v soupeřově pásmu, ovšem bez tlaku do brány a větších šancí. Nicméně jsme se v poklidu dostali do vedení a v druhé části se soupeř přes deset minut nedostal k ohrožení naší brány, což nebylo pro brankáře nic jednoduché a poté ze tří střel inkasoval dvě branky. O to více museli kluci hrát obětavě až do konce a vítězství se jim zaslouženě podařilo udržet.

HC Dukla Jihlava - Piráti Chomutov 11:1

Branky a asistence Dukly:
Löffler (Habermann), Hejda (Pražák, Chlubna), Macek (Habermann), Vojáček (Ošmera), Macek, Křížek (Vojáček), Löffler, Chlubna (Löffler), Sapík (Macek, Löffler), Vojáček (TS), Pražák (Křížek, Ošmera).

Tomáš Dzurik (Jihlava): V závěrečném utkání jsme měli výborný začátek a ve třetí minutě vedli již 4:0. Následně jsme polevili, přišla zbytečná vyloučení a hra se rozkouskovala. Naštěstí kluky hnala dopředu touha vyhrát o co nejvíce branek a mít díky tomu možnost získat zlaté medaile, což se nakonec povedlo, jelikož zaslouženě vstřelili dvouciferný počet branek.

Hodnocení turnaje:

Tomáš Dzurik (Jihlava): Turnaj jsme zakončili nejlépe, jak bylo možné – s radostí, úsměvem a zlatou medailí na krku. Jako vždy, někteří kluci zahráli lépe, jiným se třeba naopak tolik nedařilo, jako tým ovšem pracovali a bojovali ukázkově. Jednalo se o výborné měření sil s kvalitními soupeři, které ukázalo naše dobré i slabší stránky. Turnaj splnil svůj účel a pro kluky je to další motivace do tvrdé práce.

Hodnocení mužstva:

Tomáš Dzurik (Jihlava): Z týmového hlediska je pro nás výbornou vizitkou, že jsme se letos utkali s několika předními týmy České republiky ročníku 2006 a vždy jsme dokázali být rovnocenným soupeřem. Za zmínku stojí v přípravném zápase remíza 6:6 se Spartou Praha, která ovládá Středočeskou ligu společně se Slávií, s kterou jsme nyní remizovali 2:2. Taktéž vysoká výhra 11:1 nad Chomutovem, který bojuje o první místo v západočeské lize mladších žáků, stejně tak jako HC Hamikovo v Jihomoravské soutěži.

Sestava Dukly Jihlava:

Brankáři: Horák, Račan
Hráči v poli: S. Celý, Dvořák, Habermann, Hejda, Chlubna, Jungwirth, Křížek, Löffler, Macek, Ošmera, Pražák, Sapík, Vojáček.

Individuální ocenění:

Nejlepší obránce turnaje: Dominik Löffler.

Kanadské bodování Dukly Jihlava:

Jméno           Z   G   A   KB
Křížek		3   3   2    5
Macek		2   3   1    4
Löffler		3   2   2    4
Vojáček		3   2   1    3
Chlubna	        3   1   2    3
Habermann	3   0   3    3
Ošmera		3   0   3    3
Sapík		3   2   0    2
Pražák		3   1   1    2
Dvořák		3   1   0    1
Hejda		2   1   0    1
Jungwirth	3   0   0    0
S. Celý		3   0   0    0

Jméno	        Z   Min.   OB   Průměr OB na utkání (2x20min)
Račan 		3    80     2    1,0
Horák		2    40     3    3,0