Druhý zápas nového roku a opět doma. Dukla by ráda poprvé v sezoně porazila Přerov

06.01.2017 / Tomáš Lysý

Jestliže fanoušci Dukly museli o vánoční přestávce čekat na další domácí zápas svého oblíbeného týmu přesně tři týdny, z prvních čtyř utkání nového roku odehrají jihlavští hokejisté na Horáckém zimním stadionu hned tři. Ve druhém z nich nastoupí Dukla Jihlava proti Přerovu sobotu 7. ledna 2017 od tradičních 17:30 hodin. Svému dalšímu soupeři má rozhodně co vracet, se Zubry totiž oba letošní vzájemné zápasy prohrála 1:2. Nyní by Jihlava chtěla pokračovat v úspěšném období, kdy v posledních jedenácti utkáních hned desetkrát zvítězila.

Byly odehrány tři minuty a jednatřicet vteřin k tomu a o zápase bylo prakticky rozhodnuto. Dukla proti Ústí nastřílela za tuto dobu tři branky, když se prosadil David Březina, Šimon Szahtmáry a při vlastním oslabení obránce Jiří Říha. Slovan měl samozřejmě ještě téměř sedmapadesát minut ke korekci nepříznivého stavu, jenže to by musel využit minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři. Když naopak na začátku druhé třetiny využil stejně dlouhou dvojnásobnou početní výhodu dalším gólem Jiří Říha, bylo hotovo. Jihlavští hokejisté kralovali, po delší zápasové pauze si utkání užívali a postupem času se čím dál více soustředili na čisté konto, což se povedlo a Miroslav Svoboda si připsal čtvrtou nulu v sezoně. Dukla se tak vrátila na druhé místo tabulky, kde má stejně bodů jako Kladno – 72 – ale o odehraný zápas méně.

Ticketportal, Live přenos

Na domácí zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - bližší info s přímou možností koupě vstupenek zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Třetí vzájemný zápas mezi Jihlavou a Přerovem se měl dle původního plánu odehrát na stadionu soupeře, ovšem místní zimní stadion spolu se Zlínem hostí od 7. do 14. ledna mistrovství světa žen do 18 let (v sestavě českého týmu jsou i jihlavské hráčky Nikola Dýcková, Kristýna Kaltounková a Zuzana Martinů). Dohromady tak čeká Zubry nyní hned šest venkovních zápasů za sebou. V prvním z těchto venkovních klání a také k úvodnímu utkání v novém roce zajížděli přerovští hokejisté na led Slavie a nevedli si vůbec zle. Byť Pražané vedli již v deváté minutě o dvě branky a tento náskok do konce třetiny udrželi, čtyři minuty po začátku druhé dvacetiminutovky Přerovští srovnali na 2:2. O vítězi nakonec rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých byla úspěšnější Slavia.

Aktuálně tak Zubrům patří šestá pozice WSM Ligy se ziskem 57 bodů. Ovšem situace v tabulce je kolem těchto míst hodně našlapaná. Pátá Třebíč má totiž jen o dva body více než Přerov, desáté Litoměřice držící poslední místo zajišťující boje o play-off nasbírali doposud 52 bodů. Stačí proto dva zápasy vyhrát či prohrát a vše může být úplně jinak. Na špičce přerovské produktivity a počtu vstřelených gólů je útočník Vlastimil Dostálek, jenž už rozvlnil síť soupeřů čtrnáctkrát a na dalších devět branek přihrál. To vše stihl za 26 zápasů, jelikož letos nastoupil i k osmnácti duelům za Kometu Brno. Dle webu šestého týmu tabulky se produktivní útočník přesunul po novém roce zpět k Zubrům, kde bude trénovat i hrát. Obrana stojí zejména na Lukáši Chmelířovi, jenž je pátým nejproduktivnějším zadákem ligy.

Hlasujte pro Michala Důrase a Lukáše Sáblíka v anketě Sympaťák WSM Ligy

Po výhře nad Ústím se nechal slyšet jihlavský gólman Miroslav Svoboda (dle čísel nejlepší ve WSM Lize), že Přerovu výborně chytá Luboš Horčička. A statistiky soutěže to potvrzují, z hlediska procentuální úspěšnosti zásahů i průměru obdržených branek patří zkušený sedmatřicetiletý brankář s bohatými extraligovými zkušenostmi na k pěti nejlepším v lize. Bylo by tak možná překvapením, kdyby se v sobotu na Horáckém zimním stadionu rozpoutala nějaká velká gólová přestřelka. Tím spíše, že oba dva předchozí vzájemné zápasy této sezony přinesly dohromady šest branek.


Předchozí vzájemný zápas:

26. kolo WSM Ligy: HC Dukla Jihlava – HC ZUBR Přerov 1:2
První třetina zápasu mezi Duklou a Přerovem přinesla bojovný hokej, šancí k vidění příliš nebylo a když už, dokázali si gólmani poradit. Góly tak začaly padat až ve druhé třetině. Ve třiatřicáté minutě se z přesilovky šťastně prosadil Jiří Goiš a o tři minuty později ho přesilovkovým gólem napodobil Marek Sikora. Jihlavě se nedařilo prakticky nic a v součtu již 134 minut čekala na vstřelený gól. To prolomil sedm minut po začátku třetí třetiny David Březina dorážkou z předbrankového prostoru. Dukla rázem ožila a tlačila se za vyrovnáním. To se jí i přes několik slibných příležitostí nepodařilo a Zubři již tři body s vypětím všech sil uhájili - 1:2.

Branky a nahrávky: 48. Březina (Stoklasa, Protasenja) - 33. Goiš (Kovařík), 36. Sikora (Chmelíř, T. Sýkora). Rozhodčí: Koziol, Trombík – Barteček, Rožánek. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1471. Střely na branku: 37:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

HC Dukla Jihlava: Svoboda – Bilčík, Říha, Szathmáry, Kajínek, Dundáček, Kaláb, Dobrovolný – Jergl, Skořepa, Důras – Diviš, Seman, Čachotský – Protasenja, Jícha, Danišovský – Stoklasa, Březina

HC ZUBR Přerov: Horčička – Šnajnar, Chmelíř, Ferenc, Novotný, Malina, Zbořil, Vágner, Pala – Ižacký, Sikora, Sýkora – Kovařík, Tadeáš Král, Goiš – M. Kratochvíl, Dvořák, Plášek – Š. Kratochvíl, Václavek


TŘETÍ TŘETINA NESTAČILA. K druhému vzájemnému utkání proti Přerovu v této sezoně nastupovala Dukla po třech porážkách v řadě. Po čtyřiceti minutách zápasu to příliš nevypadalo, že by Jihlava měla nepříznivou sérii zlomit, prohrávala totiž 0:2. Ale ve 47. minutě vykřesal naději kontaktním gólem David Březina a jihlavští hokejisté byli rázem ve hře. Tlačili se do brankoviště, měli několik šancí i několik pořádných závarů (jako jeden z nich na fotografii), ovšem vyrovnat se jim už nepodařilo. Stejně jako v loňské sezoně, také letos Jihlava první dva zápasy proti Přerovu prohrála. Pokud by totožnost pokračovala, fanoušci Dukly by se jistě nezlobili, jelikož loni zbylé dvě klání proti Zubrům opanovali jihlavští hokejisté. Foto: Tomáš Buksa

39. kolo WSM Ligy, sobota 7. ledna 2017:

SK Trhači Kadaň – HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC Frýdek-Místek – HC Most (17:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Slavia Praha (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice – Rytíři Kladno (17:00)
HC Dukla Jihlava – HC ZUBR Přerov (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – HC AZ Havířov 2010 (17:30)

40. kolo WSM Ligy, středa 11. ledna 2017:

HC Benátky nad Jizerou – Rytíři Kladno (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – HC Slavia Praha (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC ZUBR Přerov (17:30)
HC Stadion Litoměřice – HC AZ Havířov 2010 (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Dukla Jihlava (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC Most (18:00)
HC Frýdek-Místek – SK Trhači Kadaň (18:00)

41. kolo WSM Ligy, sobota 14. ledna 2017:

HC Slavia Praha – HC Benátky nad Jizerou (15:00)
Rytíři Kladno – HC AZ Havířov 2010 (16:00)
HC Frýdek-Místek – HC Stadion Litoměřice (17:00)
SK Trhači Kadaň – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:00)
HC Most – HC ZUBR Přerov (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)

Dohrávky:

37. kolo, pondělí 16. ledna 2017: HC Frýdek-Místek – HC Dukla Jihlava (18:00)
35. kolo, středa 7. února 2017: LHK Jestřábi Prostějov – ČEZ Motor České Budějovice (17:00)


Tabulka WSM Ligy po 38. kole: