Nebyl jsem pod tlakem, protože jsme nájezd dali a oni ne, říká autor vítězné trefy v rozstřelu David Březina

08.01.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Již se zdálo, že zápas mezi Duklou a Přerovem opět dopadne vítězstvím Zubrů. Ti se ve 48. minutě ujali vedení 3:2 a přes místy obrovské šance odolávali do poslední minuty. Poté ale přišla chvíle Adama Zemana, jenž 55 vteřin před koncem vyrovnal a rozhodnutí přinesl David Březina v samostatných nájezdech. „Nakonec můžeme být se dvěma body spokojeni, ale kdyby byly tři, tak je to samozřejmě lepší,“ tvrdí třiadvacetiletý útočník, kterému se v novém roce daří – zaznamenal tři góly ve dvou utkáních.

Šancí měla Jihlava na tři zápasy. I poměr střel byl vševypovídající – branku Tomáše Štůraly zasypali jihlavští hokejisté celkem 47 střelami. Jenže ještě v závěru zápasu drželi Zubři zuby nehty průběžné jednogólové vedení. Nakonec se Dukle podařilo, zřejmě zaslouženě, vyrovnat. „Kdybychom dali naše šance dříve a proměnili jich více, tak by to byl také jiný zápas,“ naráží David Březina na otázku, že přerovská hodně bojovný, obranný a nepříliš pohledný hokej, zato s nebezpečnými protiútoky, Jihlavě příliš nesedí. Však také oba dosavadní zápasy prohrála 1:2 a až nyní, na třetí pokus v sezoně, Zubry skolila.

Jihlavský útočník si ale moc dobře uvědomuje, že s lepší produktivitou by byl zápas naprosto odlišný. „Utkání bylo plné šancí, což bylo vidět od první třetiny. My jsme dlouho nemohli žádnou proměnit, až pak ke konci v power-play jsme vyrovnali. A v nájezdech rozhodli,“ ohlíží se za celým zápasem David Březina, jenž si připsal vítěznou nájezdovou trefu. Jeho spoluhráč Tomáš Čachotský totiž úvodní nájezd proměnil, naopak hosté úspěšní nebyli. „Hodně mě uklidnil Čagy, navíc oni pak nedali, takže jsem nebyl tolik pod tlakem. Rozhodl jsem se, že udělám kličku do forhendu, padlo to tam, jak jsem plánoval,“ je spokojený jihlavský útočník, který nejprve srovnával v utkání na 1:1 a v nájezdech si připsal svojí osmou úspěšnou trefu v sezoně.

Videoohasy s Davidem Březinou


Neproměněných šancí lituje také útočník Richard Diviš, jenž byl jedním ze tří úspěšných jihlavských střelců během šedesáti minut. Jeho trefa byla hodně důležitá, 57 vteřin před koncem druhé třetiny srovnával výstavní ranou z kruhů do levé šibenice, lapačka Štůraly prakticky nemohla kotouč zasáhnout. „Šance jsme si vytvořili, ale prostě jsme je neproměnili. Soupeř byl brejkový a asi nám Přerov trošku nesedí, protože zápasy s ním jsou pokaždé podobné. Trošku nám chyběla produktivita. Naše lajna navíc udělala chybu, když jsem byl zrovna na ledě, a dostali jsme branku na 1:2. Těch šancí jsme měli spoustu. Naštěstí nám to tam padlo na 2:2, ale zase jsme takovou nedbalostí dostali soupeře do vedení. Řekl bych, že jsme bohužel v tomto zápasu bod ztratili,“ hodnotí druhé – a opět vítězné – utkání nového roku v podání Dukly

Videoohasy s Richardem Divišem


Hodnocení trenérů: Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov) a František Zeman (HC Dukla Jihlava):

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – HC ZUBR Přerov 4:3 sn.

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1