Nikdy by mě nenapadlo, že se s legendami takhle někde potkám a budu s nimi sedět, povídá útočník Tomáš Čachotský

15.01.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Byl to pro něj hodně hektický den, jehož hlavním bodem nebyl pouze zápas v retro-dresech mezi Duklou a Motorem. Útočník Tomáš Čachotský byl totiž zařazen mezi několik osobností šedesátileté éry klubu. Vybraná společnost hráčů byla přivítána od 14 hodin na jihlavské radnici. „Tento den pro mě byl obrovským zážitkem. Potkat se s legendami. V životě by mě nenapadlo, že s nimi takhle budu někde sedět. Navíc jsme potom vyhráli v těchto nádherných dresech. Nevím, co k tomu víc říct, je to super,“ říká viditelně šťastný jeden z nejlepších útočníku novodobé prvoligové historie.

Kvůli zápasovým povinnostem se Tomáš Čachotský nemohl zúčastnit předzápasové autogramiády osobností Dukly Jihlava (stejně jako trenér Petr Vlk). Kvůli stejnému důvodu chyběl při slavnostním nástupu osobností klubu po červeném koberci na led. Vše si jihlavský útočník vynahradil utkáním, ve kterém jeho klub počtvrté v sezoně porazil Motor České Budějovice. „Zatím na ně máme trošku štěstí. Zachytají nám gólmani, z nějakého brejku nebo přesilovky dáme gól a snažíme se to ubránit. Opět se nám to teď povedlo. Na druhu stranu musím říct že ve druhé třetině byl soupeř jasně lepší a my jsme ubránili nějaké jejich přesilovky, což rozhodlo. Oni mohli dát více gólů,“ hodnotí zápas nejproduktivnější hráč WSM Ligy a zároveň vyzdvihuje týmovost. „Byl to od nás bojovný výkon podpořený výborným gólmanem. Jako tým taháme za jeden provaz a myslím si, že se nám to na výsledcích vrací,“ domnívá se lídr Dukly.

Jak již bylo uvedeno, Tomáš Čachotský byl viditelně rád, že se dostal mezi osobnosti klubu jeho šedesátileté éry, které reflektují nejen hráče, jenž vyhrávali jeden titul za druhým, ale také lídry týmů, když Dukla hrála (a hraje) v druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěži. „Nikdy by mě nenapadlo, že s legendami budu takhle někde sedět. Je to obrovský zážitek,“ sděluje jihlavský útočník, který do zápasu nastoupil s číslem 20. Dukla totiž oblékla historické dresy ze sezony 1960-1961, jenž poprvé nesly logo klubu a nechal je vyrobit švýcarský fan-club Dukly pod vedením Chrise Habeggera (v týdnu Vám s ním přineseme video-rozhovor). A dvacítku nosila v jihlavských řadách jedna z největších legend – útočník Jiří Holík, se kterým se Tomáš Čachotský potkal na radnici. „Vím, že pan Holík tohle číslo nosil. Podával jsem si s ním na radnici ruku a říkal jsem mu, aby se přišel po dlouhé době podívat na hokej. Byl bych rád, kdyby se za námi přišel občas podívat,“ uzavírá jihlavský útočník.

Videoohlasy s Tomášem Čachotským


Fotogalerie z přijetí osobností šedesáti let Dukly Jihlava na radnici


Zápas v retro-dresech si užíval také gólman Jakub Škarek. Sedmnáctiletý gólmanský talent upřímně přiznal, jak před lety chodil na zápasy A-týmu v době, kdy za Duklu chytal Milan Řehoř nebo Jaroslav Suchan. Tehdy se mu asi ještě nesnilo, že ve čtrnácti letech poprvé absolvuje s A-týmem trénink, v patnácti si za Jihlavu poprvé zachytá soutěžní zápas, při věku šestnácti let bude hájit branku týmu v extraligové baráži a již jako sedmnáctiletý bude jihlavský hokej reprezentovat na juniorském světovém šampionátu. „Zápas pro mě byl trošku speciální. Jsem fanouškem Dukly odmala, chodil jsem na její zápasy, když tady chytal pan Suchan nebo pan Řehoř. Pro mě je čest, že můžu hrát za tento tým a nosit tento dres. Byl to zvláštní ale příjemný pocit, mít retro-dres na sobě,“, vyznává se Jakub Škarek, který až do čtyřiapadesáté minuty trápil hráče Motoru a nakonec jim povolil pouze jednu branku.

Videoohlasy s Jakubem Škarkem


Fotogalerie bezprostředně po konci vítězného zápasu Dukly nad Motorem


Hodnocení trenérů: Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice) a Petr Vlk (HC Dukla Jihlava):

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice 2:1 pr.

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1

Fotogalerie z autogramiády osobností Dukly Jihlava před utkáním proti Motoru



K DOPROVODNÉMU PROGRAMU ZÁPASU DUKLA – MOTOR SE VRÁTÍME V JEDNOM Z DALŠÍCH ČLÁNKŮ