Zápas ve Frýdku-Místku byl trošku bláznivý, říká Tomáš Kaláb a se svými spoluhráči si dobírá Mihu Štebiha

17.01.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Osmačtyřicet hodin po konci vítězného prodloužení proti Motoru České Budějovice sehrála Dukla další prodloužení. Až do této herní části dospěl zápas jihlavských hokejistů v dalekém Frýdku-Místku a červenožlutí opět potvrdili, že jim prodloužení či nájezdy letos hodně jdou. Z jedenácti možností získali již desátou dvoubodovou výhru. Na žádné velké slavení ale není čas. „Už ve středu jedeme do Benátek. Ve čtvrtek máme volno, tak snad nabereme nějaké síly,“ vypočítává obránce Tomáš Kaláb, takže Dukla ihned po utkání chvátala domů. A to i z důvodu ochránění jídla před bývalým spoluhráčem, jak sdělil s úsměvem dvougólový střelec Tomáš Čachotský.

Takový scénář závěrečná třetina, respektive jejích zbylých deset minut, v soutěžním utkání profesionální hokejové ligy jen těžko kdy napíše. Posuďte sami. Do závěrečného dějství šel Frýdek-Místek s vedením 1:0. Ve 47. minutě srovnal jihlavský zadák Tomáš Kaláb, aby domácímu týmu vrátil o čtyři minuty později vedení ex-jihlavský bek Miha Štebih. V sedmapadesáté minutě již Dukla vedla po dvou slepených gólech, ovšem zlomená hokejka jednoho z jihlavských hráčů pomohla Slezanům k vyrovnání. „Ze začátku nám nějak nešly nohy. Všude jsme byli později. Od druhé třetiny jsme to trošku rozjeli a už to bylo lepší. Prohrávali jsme, pak jsme vyrovnali, zase jsme prohrávali, vedli jsme. Prostě bláznivý zápas,“ hodnotí dohrávku 37. kola WSM Ligy, ve které červenožlutí rozhodli v prodloužení.

Jak už bylo uvedeno, právě Tomáš Kaláb se svým třetím gólem v sezoně zasloužil o roztržení gólového pytle mezi sedmačtyřicátou až předposlední minutou, když prostřelil gólmana Danečka. Zaznělo na střídačce opět ono tradiční „Takhle pálí Kaby?“ „Těžko říct, jestli to byla taková rána, jakou jsem si představoval. Dundy (Filip Dundáček – pozn. aut.) mi to parádně dal po modré hned po buly. Už jsem viděl, že proti mně startuje hráč, tak jsem chtěl, aby puk letěl na bránu. Jsem jedině rád, že to tam padlo,“ hovoří o svém brankovém úspěchu a sympaticky oceňuje i ránu, kterou o čtyři minuty později vyslal jeho bývalý spoluhráč Miha Štebih, jenž poslal Frýdek-Místek znovu do vedení. „Trefil to parádně, padlo mu to tam. Já mu přeju, ať se mu daří a snad se ještě někdy někde potkáme,“ zakončuje se smíchem jihlavský obránce.

Videoohlasy s Tomášem Kalábem


S Mihou Štebihem se však určitě jihlavští hokejisté nechtěli vidět po utkání v týmovém autobuse. Samozřejmě v nadsázce. Ale proč? Slovinský reprezentant, jenž předešlé čtyři sezony působil právě v Dukle, je mezi hokejisty vyhlášeným jedlíkem. Vždyť jihlavský kustod Bohuslav Tománek si jej neustále dobíral, že má pořád hlad, stejně jako klasická postavička Baloun ze Švejka. To samozřejmě nemohl nechat bez povšimnutí i Tomáš Čachotský. „Hlavně jsme říkali, že po zápase musíme rychle zavřít dveře autobusu, protože nám tam dovezou jídlo a Miha by nám to všechno sežral,“ usmívá se dvougólový jihlavský střelec.

Miha Štebih jako Baloun ze Švejka. Foto: Zdeněk Drla

Během vážnější noty rozhovoru přiznává nejproduktivnější hráč WSM Ligy, že se mu na frýdeckomísteckého gólmana Danečka příliš nedaří. Tentokrát to ale nebylo znát, Tomáš Čachotský totiž nejprve srovnával na 2:2 a poté rozhodl v prodloužení. „On má takový trošku zvláštní styl. Nedaří se mi proti němu, ale teď jsem mu dal dva góly. Samozřejmě důležité je vítězství. Minule nás porazili doma v prodloužení, teď jsme jim to vrátili. Nakonec jsme mohli mít tři body, ale připravila nás o ně zlomená hokejka. Ale jsme rádi, že jsme to v prodloužení utrhli, máme dva body, vezeme výhru a nepřerušili jsme sérii vítězství,“ povídá oblíbenec jihlavských fanoušků a čerstvá osobnost šedesátileté éry jihlavského hokeje.

Videoohlasy s Tomášem Čachotským

Autoři: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla