Souboj dvou týmů s výbornou formou. Dukla hostí Havířov, před zápasem proběhne gratulace Janu Hrbatému

20.01.2017 / Tomáš Lysý

Lepší vstup do nového roku si jihlavští hokejisté asi nemohli přát. Všech šest zápasů roku 2017 totiž Dukla Jihlava vyhrála, celkově drží sérii osmi vítězství v řadě a pomalu se dotahuje na první Motor České Budějovice. Jejím dalším soupeřem jsou hokejisté AZ Havířov, kteří si v poslední době také notují s formou. V posledních dvou zápasech vyhráli na Kladně a poté porazili Slavii s celkovým skóre 12:2. Utkání, které začíná na Horáckém zimním stadionu v sobotu 21. ledna 2017 od 17:30, tak může nabídnout zajímavou podívanou. Před samotným zahájením zápasu proběhne malý slavnostní akt – gratulace legendárnímu útočníkovi Janu Hrbatému k jeho 75. narozeninám.

První polovina utkání v Benátkách měla pro jihlavské hokejisty stejný průběh jako předešlý zápas ve Frýdku-Místku. Domácí celek se totiž dvakrát ujal vedení. Nejprve v deváté minutě, načež poměrně rychle srovnával Josef Skořepa. Ač šli Benátečtí před polovinou zápasu opět vedení, Tomáš Čachotský našel bleskovou odpověď a třetí třetina již patřila Dukle, která svého soupeře výrazně přestřílela. A hlavně se radovala ze dvou gólů. Ve 42. minutě si připsal vítěznou a přesilovkovou trefu Petr Šidlík, pět minut před koncem pojistil tři body David Březina. Jihlava tak má ze 42 zápasů přesně 84 bodů a nachází se na druhém místě tabulky s postem nejúspěšnějšího týmu na hřištích soupeřů. Na první Motor (jenž má zápas navíc) ztrácí Dukla čtyři body, naopak na třetí Kladno má tři body k dobru.

Ticketportal, Live přenos

Na domácí zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - bližší info s přímou možností koupě vstupenek zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Havířovští začali nový rok lehce pozvolněji, když doma hodně smolně podlehli Motoru 1:2 (stejným výsledkem skončily i dva předešlé zápasy AZetu proti aktuálně vedoucímu celku ligy). Následně ale Slezané vybojovali veledůležité tři body na ledě Litoměřic, se kterými bojují o předkolo play-off. Jenže v dalším utkání prohráli 1:2 v Benátkách, se kterými také bojují o účast ve vyřazovacích bojích. Těsná porážka Havířovské zdravě nabudila a v předešlých dvou zápasech předvedli pořádný brankostroj. Nejprve smetli Kladno na jeho ledě 5:1 a poté doma rozdrápali Sešívané – Slavia si ze Slezska odvezla prohru 1:7! V tomto utkání zaznamenal hattrick útočník Jan Maruna, loňský spoluhráč Tomáše Čachotského ze Zlína.

Devíti získanými body z pěti zápasů se tak Havířov vrátil do bojů o sedmé až desáté místo. Tyto čtyři pozice totiž znamenají předkolo play-off a tlačí se na ně šest týmu – dva celky tudíž vyfasují černého Petra v podobě účasti v šestikolovém play-out, ze kterého vzejde jeden přímý sestupující do druhé ligy. Aktuálně drží sedmou pozici Přerov se ziskem 60 bodů, osmý Prostějov má o bod méně. Mezi ním a devátými Benátky je na těchto místech „největší“ rozdíl bodů – pouhé dva. O tom, že se situace v bojích o desítku mění každým kolem, vypovídá další počet bodů. Frýdek-Místek držící poslední postupové desáté místo jich má 56, jedenácté Litoměřice jsou na 55 bodech a u dvanáctého Havířova je číslo 54.

Aktuálním hráčským statistikám AZetu vládne útočník Daniel Štumpf, který v devětatřiceti zápasech nasbíral 23 bodů. S deseti góly je spolu s Tomášem Gřešem a Michalem Hlinkou nejlepším střelcem týmu. Mezi obránci je nejproduktivnější Marcel Petran (8+7), který má se sedmi plusovými body druhou nejlepší bilanci účasti na ledě. Na druhém místě bodování zadáků je Daniel Seman, kapitán Havířova a starší bratr jihlavského útočníka Filipa Semana. V bráně je jasnou jedničkou Marek Laco, jenž letos nastoupil již do třiatřiceti zápasů. Jihlavští fanoušci se určitě budou zajímat také o útočníka Radka Hubáčka, jenž v Dukle odehrál výborné tři a půl sezony. Do havířovského kádru přišel v polovině listopadu a během devatenácti zápasů zapsal šest asistencí.


Předchozí vzájemný zápas:

30. kolo WSM Ligy: HC AZ Havířov 2010 – HC Dukla Jihlava 0:1
Zápas mezi Havířovem a Jihlavou začal lépe pro hosty. Podobně jako v prvním vzájemném utkání v K&K Pneu areně, tak i nyní vstřelila úvodní gól Dukla. V sedmé minutě zápasu se prosadil Adam Zeman, kterému se na ledech soupeřů na Slezsku daří - letos se již trefil v úvodním duelu v Havířově i Frýdku-Místku. Čtyřiadvacetiletý útočník asi v té době netušil, že jeho gól bude jediný v utkání. Výborní gólmani poté zavřeli branku a Miroslav Svoboda si připsal třetí nulu v sezoně, když chytil všech 29 střel Havířova. Dukla tak i podruhé vede ze stadionu AZetu tři body a posouvá se na druhé místo tabulky WSM Ligy.

Branky a nahrávky: 7. Zeman (Čachotský, Šidlík). Rozhodčí: Přikryl, Koziol – Bryška, Adamec. Vyloučení: 7:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 2972. Střely na branku: 29:23. Průběh utkání: 0:1.

HC AZ Havířov 2010:Laco – Doudera, Petran, Korím, Chroboček, Lenďák, D. Seman, Dudek – Kalus, Haas, Dvořáček – Gřeš, Hubáček, Maruna – Sztefek, Hlinka, Kanko – Pořízek, Bednář, Kotala

HC Dukla Jihlava: Svoboda – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Szathmáry, Šidlík, Dobrovolný – Jergl, F. Seman, Důras – Protasenja, Stoklasa, Březina – Diviš, Zeman, Čachotský – Jícha, Danišovský


ŠÍDLO ROZHODL PRODLOUŽENÍ. Jihlava se s Havířovem letos utkala již třikrát a vyjma prvního vzájemného utkání na ledě Slezanů, kdy vyhrála jednoznačně 4:1, byla zbylá dvě klání hodně vyrovnaná. Na Horáckém zimním stadionu se sice Dukla v první třetině vedení 2:0, ovšem po čtyřiceti minutách bylo srovnáno. Gólem a asistencí se na vyrovnání podílel útočník Lukáš Anděl, který tehdy z Jihlavy hostoval v Havířově. Utkání rozhodlo až prodloužení a rána Petra Šidlíka (na obrázku) od modré. Třetí vzájemné měření sil se neslo ve znamení Mikuláše, čerta a anděla, kteří zavítali na havířovský stadion. Jihlava se jich ale nezalekla a gólem Adama Zemana ze sedmé minuty vyhrála 1:0. Foto: Tomáš Buksa

43. kolo WSM Ligy, sobota 21. ledna 2017:

HC Slavia Praha – Rytíři Kladno (15:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC Frýdek-Místek – HC ZUBR Přerov (17:00)
SK Trhači Kadaň – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC Most – ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Dukla Jihlava – HC AZ Havířov 2010 (17:30)

44. kolo WSM Ligy, pondělí 23. ledna 2017:

HC Benátky nad Jizerou – HC Most (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – SK Trhači Kadaň (17:30)
HC Stadion Litoměřice – HC Slavia Praha (18:00)
Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC AZ Havířov 2010 – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Frýdek-Místek (18:00)
HC ZUBR Přerov – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (18:00)

45. kolo WSM Ligy, středa 25. ledna 2017:

HC Most – HC AZ Havířov 2010 (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – Rytíři Kladno (17:30)
HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha (17:30)
HC ZUBR Přerov – HC Stadion Litoměřice (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
HC Frýdek-Místek – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)
SK Trhači Kadaň – HC Benátky nad Jizerou (18:00)

46. kolo WSM Ligy, sobota 28. ledna 2017:

HC Slavia Praha – SK Horácká Slavia Třebíč (15:00)
Rytíři Kladno – HC Most (16:00)
HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC AZ Havířov 2010 – SK Trhači Kadaň (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – HC Frýdek-Místek (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC ZUBR Přerov (17:00)

Předehrávky a dohrávky:

35. kolo, středa 7. února 2017: LHK Jestřábi Prostějov – ČEZ Motor České Budějovice (17:00)


Tabulka WSM Ligy po 42. kole:


Firma SportScouting, která provozuje fanshop a eshop Dukly Jihlava, připravila na celý leden desetiprocentní slevy...