Adam Zeman je dalším hráčem, který s Duklou prodloužil smlouvu

20.01.2017 / Tomáš Lysý

Útočník Adam Zeman se dohodl s Duklou na dalším působení. Pětadvacetiletý hokejista je po obránci Davidu Kajínkovi dalším hráčem, který prodloužil s Jihlavou smlouvu o další rok a červenožlutý dres tak bude oblékat i v sezoně 2017/2018. Šikovný forvard, jenž je odchovancem Dukly a v jejím A-týmu hrál poprvé před devíti lety, nastoupil letos ke třiceti zápasům. V nich vstřelil šest branek, na dalších třináct přihrál a v účasti na ledě má deset plusových bodů. „Určitě bychom chtěli udělat baráž, která tady byla loni, a třeba i nějaký lepší výsledek v ní. Je to všechno na nás," přeje si úspěch v nejdůležitější části letošní sezony.

20. srpna 2016 přinesly oficiální webové stránky Dukly informaci, že se Adam Zeman vrací z extraligové Olomouce zpět do Jihlavy. O pět měsíců později je jasné, že pětadvacetiletý odchovanec Dukly bude hájit červenožluté barvy i v příští sezoně. S klubem se dohodl na ročním prodloužení kontraktu. „Pan Ščerban za mnou přišel někdy v polovině prosince. Řekl mi, že o mě má zájem na další sezonu. Chvíli jsem se domlouvali a nakonec jsme se domluvili,“ prozrazuje jihlavský útočník a prozrazuje plány do nejdůležitější části sezony. „Určitě bychom chtěli udělat baráž, která tady byla loni, a třeba i nějaký lepší výsledek v ní. Je to všechno na nás, všechno je otevřené,“ doplňuje vzápětí.

Dres A-týmu oblékl Adam Zeman poprvé v sezoně 2008/2009, když naskočil do osmi zápasů v základní části a ke třem duelům v play-off. Ve stejném ročníku byl tahounem jihlavské juniorky, se kterou vybojoval postup do extraligy. Dohromady odehrál za Duklu 316 utkání s bilancí 96 gólů a 93 asistencí. V ročníku 2013/2014si odbyl extraligový debut v Pardubicích, když nastoupil do dvou zápasů. Loni hrál nejvyšší soutěž za Olomouc, kde dal dvě branky a na čtyři nahrál. Letos si zahrál za Hanáky ve třech utkáních.

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Červenožlutý dres bude Adam Zeman oblékat i v sezoně 2017/2018. Foto: Tomáš Buksa


Čtěte také:

Dukla pro mě byla celkem jasná volba, říká obránce David Kajínek o prodloužení smlouvy