Prodloužení jsem naštěstí odmítl. Měli jsme více šancí než oni, podotýká Filip Seman

22.01.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Stejně jako v loňské sezoně, také letos nemá Dukla jednoho vyloženého kanonýra, což je také dobře. Góly jsou rozprostřeny na více hráčů a vstřelit branku může každý útok. Důkazem toho budiž bilance, že deset a více branek nastřílelo během letošního ročníku již sedm hráčů. Proti Havířovu vsítil svůj desátý gól David Březina, dvakrát se trefil Filip Seman, který tak má na kontě třináct branek. „Věděli jsme, že to Havířovu teď lepí a mají sílu dopředu v útoku. Dávali jsme si na to pozor a byli jsme opatrní v obranné činnosti,“ sděluje jihlavský útočník a bratr kapitána AZetu Daniela Semana, jenž v závěru videorozhovoru oceňuje i gesto fair-play v podání havířovského Jiřího Krisla.

Čtyřikrát v sezoně se Dukla dokázala radovat proti Prostějovu, Českým Budějovicím a počtvrté zdolala také Havířov. První vzájemný zápas vyhrála na Slezsku 4:1, všechna tři další měření sil skončila rozdílem jednoho gólu ve prospěch Jihlavy. „Byl to takový typický Havířov. Všechny zápasy s nimi jsme měli těžké a vyrovnané. Ale teď jsme měli více ze hry nebo jsem z utkání měl alespoň takový pocit. Měli jsme více šancí a gólových příležitostí než oni a skvěle jim zachytal gólman Šáfa,“ poukazuje na aktuální objev v havířovské brance, který za Slezany nastoupil v posledních pěti utkáních a inkasoval jen sedmkrát. Od Jihlavy dostal tři branky, v jeho zmiňovaných pěti duelech zatím nejvíce. I tak si připsal 39 úspěšných zákroků.

Čtěte také:

Adam Zeman je dalším hráčem, který s Duklou prodloužil smlouvu

V utkáních Dukly proti AZetu se potkávají bratři Semanové. Starší Daniel je kapitánem AZetu, mladší Filip má velké A na jihlavském dresu. „Protože za Havířov hraje brácha, tak je pro mě zápas vždycky více zajímavější než některé jiné. Před zápasem se hecujeme a dobíráme se i po něm,“ sděluje mladší z bratrské dvojice, který ve čtvrtém vzájemném duelu nejprve otevřel skóre utkání, kdy chválil aktivní forčeking Michala Důrase i Aleše Jergla, který vedl k finále celé akce. „Dostali jsme je do problémů, protože předtím zahráli icing a některým hráčům soupeře možná už trošku docházely síly. Podařio se mi získat kotouč mezi kruhy, naznačit a dát puk nahoru nad vyrážečku. Hlavně se ale projevila výborná práce při forčekingu,“ opět vyzdvihuje práci spoluhráčů.

Gratulace legendárnímu útočníkovi Dukly Janu Hrbatému k 75. narozeninám od jeho vnuka Adama, který hraje za jihlavský starší dorost, a od jednatele klubu Bedřicha Ščerbana

Autor videa: Tomáš Lysý

Havířov ve druhé třetině otočil stav na 1:2, ovšem zkraje třetí třetiny srovnal David Březina a když už se aktéři zápasu pomalu smiřovali s prodloužením, odmítl jej 47 vteřin před koncem právě Filip Seman, na kterého během rozhovoru dorážel nejprve Petr Šidlík a poté i Richard Diviš. „Josef Skořepa výborně vyhrál buly, přišla dobrá střela Jirky Říhy do brány a puk se odrazil ke mně. Měl jsem tam docela prostor a nechtěl jsem puk zvedat nahoru, protože tam byl docela chumel. Tak jsem to zkusil po ledě a prošlo to gólmanovi mezi nohama, za což jsem samozřejmě rád,“ usmívá se autor rozhodující branky zápasu.

Jihlava se v poslední půlminutě ještě bránila oslabení, ale Havířov již v přesilovce umocněné hrou bez gólmana vyrovnat nestihl. Před přesilovou hrou AZetu oceňuje Filip Seman gesto fair-play v podání hostujícího obránce Jiřího Krisla, který odvolal faul na svojí osobu, jenž chtěl hlavní sudí zápasu Svatopluk Kopeček odpískat. „Jirka Krisl hlásil rozhodčímu, že faul na něj nebyl, jak nás chtěl sudí na konci vyloučit. To bych chtěl uvést. Ale sudí si pak stejně našel jiný náš faul,“ uzavírá rozhovor Filip Seman. Jen více takovýchto gest!

Videoohlasy s Filipem Semanem


Hodnocení trenérů: Martin Janeček (HC AZ Havířov 2010) a Petr Vlk (HC Dukla Jihlava):

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – HC AZ Havířov 2010 3:2

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1