Dukla Jihlava a Rytíři Kladno. Dva týmy bojující o druhé místo v tabulce jdou proti sobě

23.01.2017 / Tomáš Lysý

Čtyři zápasy během osmi dnů mají jihlavští hokejisté za sebou, nyní je čeká další pořádná šichta – pět utkání během deseti dnů. WSM Liga nabízí v poslední době opravdu pekelné tempo a předposlední lednové pondělí rozehraje jíž své 44. kolo. V něm se utkají dva celky ze špičky tabulky. Druhá HC Dukla Jihlava zajíždí podruhé v sezoně na led třetích kladenských Rytířů, na které má aktuálně náskok čtyř bodů. Ten jí dává jistotu, že i do dalšího kola půjde z druhého místa. Ovšem červenožlutí by rádi svůj náskok udrželi, případně jej ještě navýšili. Úvodní buly zápasu, hraného na ČEZ stadionu, bude vhozeno v pondělí 23. ledna 2017 v 18 hodin.

Byl to další zápas, který Jihlava strhla na svojí stranu až v samotném závěru. Přitom utkání proti Havířovu se pro ní vyvíjelo poměrně dobře. V první třetině mohl být AZet rád, že inkasoval pouze jednou z hole Filipa Semana. Ovšem druhá třetina se Slezanům povedla lépe a dvěma brankami otočili stav. Jihlava se ale zlomit nenechala a ve třetím dějství celé klání proti v poslední době rozjetým havířovským hokejistům otočila. Brzy po zahájení závěrečné dvacetiminutovky srovnal David Březina a 47 vteřin před koncem rozhodl o třech jihlavských bodech Filip Seman. Dukla je tak aktuálně na 87 bodech a stále drží druhé místo v tabulce WSM Ligy. Na první České Budějovice ztrácí pořád čtyři body, ovšem její náskok na třetí Kladno se nepatrně navýšil.

Ticketportal, Live přenos

Na zápas Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava si můžete zajistit vstupenky přes síť Ticketportal - odkaz zde.
Pokud na zápas nevyrazíte osobně, je možné sledovat utkání třetího týmu tabulky s druhým živě na Rytíř TV.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Rytíři totiž v posledním kole ztratili jeden bod v pražském Edenu. Ovšem slovíčko ztratili asi není tak úplně přesné a pasuje spíše na Slavii. Ta se dokázala oklepat z drtivé porážky 1:7 na ledě Havířova a v desáté minutě se ujala vedení, které v polovině zápasu ještě navýšila. Dvě třetiny byli Kladenští horším celkem, což na tiskové konferenci přiznal i jejich trenér František Kaberle. Ve třetí části ovšem hosté zabrali. Petr Tenkrát nejprve devět minut před koncem snížil a v závěrečné minutě při hře bez gólmana poslal zápas do prodloužení. Nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých se radoval jediný hokejista – další zkušený kladenský plejer Petr Ton. Rytíři tak mají doposud 83 bodů a prakticky odřízli čtvrtou Slavii od jakéhokoliv pomyšlení bojovat o třetí místo v tabulce.

Právě Kladno je jeden ze tří týmů celé WSM Ligy, se kterým má Jihlava zatím horší vzájemnou bilanci (zbylými dvěma celky jsou Kadaň a Přerov). V dosavadních třech vzájemných měření sil se dvakrát radovali Rytíři a jednou Jihlava. Dlužno ale podotknout, že všechny tři duely byly pořádně vyrovnané. Klub legendárního Jaromíra Jágra nejprve vyhrál v Jihlavě 3:1, když o své výhře rozhodl až šest minut před koncem. Jihlava měla v tomto zápasu o něco více ze hry, stejně jako v dalším klání v ČEZ stadionu, kde ale také prohrála, a to poměrem 1:2. Rozhřešení napínavého zápasu přinesl v jednapadesáté minutě David Tůma. Na třetí pokus již Dukla vyhrála a znovu šlo o pořádnou bitvu. Rytíři totiž smazali jihlavské vedení 3:1 a srovnali stav, aby v závěru zápasu rozhodl Tomáš Čachotský.

Pohled na kladenskou soupisku nenabídne ani jednoho hráče, který v minulosti byť jen na skok oblékl jihlavský dres, což je v porovnání s ostatními prvoligovými celky také jistá rarita. V kádru Rytířů je i tak několik zajímavých a zkušených jmen, jako například Petr Ton, Petr Tenkrát, Jiří Burger nebo František Ptáček. Dres Kladna oblékají i loňští jihlavští „staří ústečtí známí“ ze semifinálových bojů, útočníci Jan Kloz a David Tůma. Aktuálně třetí celek tabulky nedávno angažoval i kanadského bijce Joshe Grattona, jenž má zkušenosti z třech týmů NHL nebo Viťazu Čechov a Barysu Astana z KHL. Na jihlavské straně bude mít zápas možná o něco větší náboj pro útočníka Richarda Diviše, jenž je odchovancem kladenského hokeje. Před dvěma lety pomohl Dukle šesti góly a třemi asistencemi vyřadit v sedmizápasové čtvrtfinálové bitvě právě svůj mateřský klub.


Předchozí vzájemný zápas:

31. kolo WSM Ligy: HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno 4:3
Úvodní třetina Mikulášského utkání mezi Jihlavou a Kladnem přinesla stejný počet gólů jako první utkání těchto soupeřů na Horáckém zimním stadionu za celých šedesát minut. Rytíři v šesté minutě využili přesilovku, ovšem Dukla za 35 vteřin srovnala zásluhou Adama Zemana. Ve dvanácté minutě již domácí vedli po pohledné kombinaci, na jejímž konci byl Filip Seman a vteřinu před odchodem do kabin zužitkoval početní výhodu Jiří Říha. Druhé dějství bylo gólově chudší, před polovinou zápasu se přesilovkovou tečí prosadil kladenský Jiří Cetkovský. Šest minut po začátku třetí části sice hosté prakticky stejnou akcí vyrovnali, ovšem úspěšnou teč si připsal i Tomáš Čachotský. V 57. minutě se vítězným gólem zasloužil o to, že Dukla poprvé v sezoně porazila Kladno. Po výhře 4:3 si tak Jihlava pojistila druhé místo v tabulce.

Branky a nahrávky: 7. Zeman (Čachotský), 12. Seman (Důras, Jergl), 20. Říha (Čachotský, Šidlík), 57. Čachotský (Říha, Diviš) – 6. Drtina (Burger), 29. Cetkovský (Růžička, Tenkrát), 46. Burger (Ptáček, Kloz). Rozhodčí: Kubičík – Ganger, Hanzlík. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1654. Střely na branku: 33:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.

HC Dukla Jihlava: Škarek – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Szathmáry, Šidlík, Dobrovolný – Jergl, Seman, Důras – Protasenja, Stoklasa, Březina – Diviš, Zeman, Čachotský – Jícha, Danišovský

Rytíři Kladno: Hanuljak – Hořava, Drtina, Růžička, Zelingr, Ptáček, Ulrych, Matula, Kehar – Tůma, Burger, Kloz – Jánský, Přikryl, Strnad – Ton, Machač, Tenkrát – Keszi, Zikmund, Cetkovský


TO BYLO RADOSTI. Třetí vzájemný zápas sezony mezi Duklou a Kladnem přinesl parádní podívanou. A to i pro přítomného Mikuláše a jeho družinu, kteří na mikulášské pondělí zavítali do ochozů Horáckého zimního stadionu. Kladenští se ujali v šesté minutě vedení, ovšem Dukla třemi góly do přestávky stačila otočit zápas. Rytíři ale v dalším průběhu utkání dokázali srovnat. Oba celky pak mohly rozhodnout, ovšem zvítězit mohl jen jeden. Tři minuty před koncem tečoval střelu Jiřího Říhy do branky domácí lídr Tomáš Čachotský (na snímku vlevo) a svůj vítězný zářez také jaksepatří oslavil. Foto: Tomáš Buksa


44. kolo WSM Ligy, pondělí 23. ledna 2017:

HC Benátky nad Jizerou – HC Most (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – SK Trhači Kadaň (17:30)
HC Stadion Litoměřice – HC Slavia Praha (18:00)
Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC AZ Havířov 2010 – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Frýdek-Místek (18:00)
HC ZUBR Přerov – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (18:00)

45. kolo WSM Ligy, středa 25. ledna 2017:

HC Most – HC AZ Havířov 2010 (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – Rytíři Kladno (17:30)
HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha (17:30)
HC ZUBR Přerov – HC Stadion Litoměřice (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
HC Frýdek-Místek – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)
SK Trhači Kadaň – HC Benátky nad Jizerou (18:00)

46. kolo WSM Ligy, sobota 28. ledna 2017:

HC Slavia Praha – SK Horácká Slavia Třebíč (15:00)
Rytíři Kladno – HC Most (16:00)
HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC AZ Havířov 2010 – SK Trhači Kadaň (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – HC Frýdek-Místek (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC ZUBR Přerov (17:00)

Dohrávka:

35. kolo, středa 7. února 2017: LHK Jestřábi Prostějov – ČEZ Motor České Budějovice (17:00)


Tabulka WSM Ligy po 43. kole:


Firma SportScouting, která provozuje fanshop a eshop Dukly Jihlava, připravila na celý leden desetiprocentní slevy...