Autogramiáda hlásila plno. Hráči téměř hodinu a půl rozdávali podpisy a fotili se s fanoušky

24.02.2017 / Tomáš Lysý

Vskutku pořádný zájem provázel autogramiádu Dukly před startem play-off. Ta sice začínala ve čtvrtek 23. února 2017 od 16 hodin před prodejnou Albert v jihlavském City Parku, ale již půlhodiny předem se začínala tvořit fronta fanoušků, která se postupně změnila v pořádně velkého hada. Ačkoliv byl konec podpisové akce naplánován na 17 hodin, poslední podpisy byly rozdány těsně před půl šestou. Fanoušci si akci s hráči užili, podobné to bylo i na druhé straně. „Je dobré něco uspořádat pro fanoušky. Nám to nic neudělá a jim to udělá radost,“ hlásí gólman Miroslav Svoboda, který se stal i vděčným terčem fotoaparátu.

Úderem šestnácté hodiny začala ve čtvrtek 23. února 2017 autogramiáda kompletního A-týmu Dukly Jihlava před startem letošního play-off. Zároveň se začala tvořit dlouhá fronta fanoušků, lačných po podpisech hráčů nebo po společné fotografii. „Přišlo hodně lidí. Byl jsem hodně překvapen, takovou návštěvu nepamatuju. Líbí se mi tady,“ sděluje Lukáš Jícha, který se autogramiády v City Parku užil již loni. Letos mohlo přijít odhadem ke tří stovkám fanoušků. „Mě přišlo, že tady bylo více lidí než na zimáku,“ rozesměje se známý šprýmař Radek Hubáček a ihned dodává, že akce byla dobrá. Stejný názor má i gólman Miroslav Svoboda. „Je dobré něco uspořádat pro fanoušky. Nám to nic neudělá a jim to udělá radost,“ domnívá se a nemyslí tím pouze podpisy.

Fotogalerie z autogramiády

Právě on byl spolu s brankářským kolegou Jakubem Škarkem a trenérem gólmanů Petrem Jarošem několikrát vyzván k focení s fanoušky. „Myslím si, že to bylo tím, že náš trenér gólmanů je strašně fotogenický typ,“ směje se statisticky nejlepší gólman WSM Ligy. „Sedíme tu pospolu, gólmani jsou na ledě výrazní a jsou vždycky vidět, tak možná i pro to,“ doplní již ve vážnějším tónu. Že panovala dobrá nálada, dokládá i dotaz na Lukáše Jíchu, se kterým se fotily věkově srovnatelné fanynky. „To není úplně pravda. Nerad bych to nějak rozebíral“, rozesměje se jednadvacetiletý útočník. „Já jsem zase tolik fotek neměl. S mým ksichtem to ani jinak nende,“ obrací dotaz na focení Radek Hubáček v legraci sobě vlastní. „Určitě je potřeba se občas setkat nebo něco podepsat. Jdeme do těchto akcí hlavně kvůli fanouškům, je to pro ně dobré,“ doplňuje „Hubas.“

Miroslav Svoboda na autogramiádě prozradil, jak to nyní vypadá s jeho zraněním, kvůli kterému odstoupil po druhé třetině derby v Třebíči (47. kolo) a od té doby se do branky nepostavil. „Dal jsem si chvíli volno. Teď už je to dobré, jen se do toho musím zpátky trošku dostat. S trenérem na všem pracujeme, máme před startem play-off ještě tři dny, tak to bude dobré,“ říká jihlavský gólman.

Vzkaz fanouškům před play-off poslal i Jiří Říha, čerstvý rekordman WSM Ligy mezi obránci v počtu gólů a nasbíraných bodů za sezonu. „Je to paráda, že přišlo tolik lidí, že mají zájem a sledují nás. Tímhle nám hrozně moc pomáhají a ženou nás dále. V play-off budeme potřebovat jejich obrovskou pomoc a bude to i na nich. Doufám, že jich na play-off přijde hodně moc a poženou nás dále,“ láká příznivce Dukly Jihlava do ochozů (nejen) na první dva domácí čtvrtfinálové zápasy. Ty jsou na programu v neděli 26. února a v pondělí 27. února shodně od 17:30. Velkou pozvánkou pro fanoušky jsou i slova jednatele klubu Bedřicha Ščerbana. „Řekli jsme si, že jdeme do každého zápasu s touhou zvítězit. Bez ohledu na to, jak dopadne předchozí zápas. Pokud by se nám to všem podařilo a povedl se náš velký sen, tak máme finanční rozpočet pro extraligu připraven,“ prozrazuje první muž Dukly.

Autogramiáda A-týmu Dukly Jihlava před play-off 2017:

Autor videa: Tomáš Lysý


Minianketa: Koho pro čtvrtfinále, Benátky nebo Frýdek-Místek?

Když hráči a trenéři Dukly rozdávali poslední podpisy, pomalu začínal pátý a rozhodující zápas předkola play-off mezi Benátkami nad Jizerou a Frýdkem-Místkem. Pokud chce Jihlava projít do semifinále, samozřejmě musí porazit každého. Ovšem nabízí se otázka, jaký tým si dotazovaní hráči přáli pro čtvrtfinále raději. Tím spíše, že Jiří Říha před příchodem do Dukly působil v Benátkách nad Jizerou a Miroslav Svoboda tri sezony zpět ve Frýdku-Místku.

Miroslav Svoboda: Ve Frýdku jsem byl v podstatě doma, ale chtěl bych Benátky. Myslím si, že jsou pro nás schůdnější. S Frýdkem by to pro mě bylo zbytečně moc nahecované. Navíc má lepší tým než Benátky. Ale musíme prostě porazit každého.

Lukáš Jícha: Já myslím, že je to úplně jedno. V play-off rozhodují maličkosti. Frýdek i Benátky mají mladé mužstvo. Uvidíme, koho dostaneme.

Radek Hubáček: Já jsem chtěl Prostějov a více se k tomu nevyjadřuju (úsměv).

Jiří Říha: Není pro mě jednoznačné, že bych chtěl Benátky. Ať dostaneme Frýdek nebo Benátky, tak budeme muset hrát svojí hru, co si řekneme. Nechat na ledě srdce a ukázat divákům, že na to máme.