Až na Jirku Dobrovolného jsme všichni v pořádku, zdraví a připravení na play-off, hlásí Tomáš Čachotský

25.02.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

51. kolo WSM Ligy nadělalo jihlavským fanouškům hodně starostí. Nejproduktivnější hráč celé soutěže Tomáš Čachotský totiž v závěru druhé třetiny nejprve dvěma góly snížil z 1:4 na 3:4, aby poté z utkání kvůli zranění odstoupil. Jihlavští příznivci se ale nemusí obávat. Vyjma dlouhodobě zraněného kapitána Jiřího Dobrovolného je lídr Dukly, stejně jako celý tým, na cestu vyřazovacími boji připraven. „Chci za celý tým pozvat fanoušky do ochozů. Doufám, že jich přijde co nejvíce, že nás přijdou podpořit a my jim uděláme radost,“ hlásí k vyznavačům červenožlutých barev.

Již na autogramiádě k play-off zval fanoušky na start čtvrtfinálové série Jiří Říha, čerstvý gólový a bodový rekordman WSM Ligy mezi obránci. „Je paráda, že na autogramiádu přišlo tolik lidí, že mají zájem a sledují nás. Tímhle nám hrozně moc pomáhají a ženou nás dále. V play-off budeme potřebovat jejich obrovskou pomoc a bude to i na nich. Doufám, že jich přijde hrozně moc a poženou nás dále,“ přeje si jeden ze současných pilířů kádru.

„Tým Dukly Jihlava se připravuje a soustředí na první zápas čtvrtfinále play-off. Je to i filozofie, s kterou tým do závěrečné části sezony půjde. Plná koncentrace na následující zápas, bez ohledu na výsledek předchozího,“ sdělil před několika dny jednatel Dukly Bedřich Ščerban a svá slova na čtvrteční podpisové akci doplnil. „Pokud by se nám to všem podařilo a povedl se náš velký sen, tak máme finanční rozpočet pro extraligu připraven,“ prozrazuje první muž Dukly.

Příznivce Dukly láká na Horácký zimní stadion také Tomáš Čachotský. „Chci za celý tým pozvat fanoušky do ochozů. Doufám, že jich přijde co nejvíce, že nás přijdou podpořit a my jim uděláme radost,“ adresuje jihlavským fanouškům jasný vzkaz nejproduktivnější muž základní části WSM Ligy, jemuž při rozhovoru dělal za zády „křoví“ útočník Anatolij Protasenja. I to svědčí o pohodě v týmu.

Nad startem Tomáše Čachotského v play-off panovaly jisté pochybnosti, protože v průběhu předposledního utkání základní části v Ústí odstoupil na konci druhé třetiny ze zápasu. Nyní je jasné, že „Čagy“ v neděli 26. února povede Duklu jako kapitán do první čtvrtfinálové bitvy. Je připraven, stejně jako celý tým! „Až na Jirku Dobrovolného jsme všichni v pořádku, zdraví a připravení na play-off,“ sděluje jednoznačně pětatřicetiletý útočník. A právě i za zraněného kapitána a kamaráda budou jihlavští hokejisté bojovat, aby se v play-off dostali co nejdále.

Videorozhovor s Tomášem Čachotským před startem play-off 2017

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla