Ukázal se tým, který máme. Prostě parádní parta, říká nesmírně šťastný Jiří Říha po důležitém vítězství

19.03.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Před takovým publikem je radost hrát. V semifinálové sérii Jihlava – Kladno zatím ještě neklesla návštěva pod čtyři tisícovky. Sobotní čtvrtý zápas na ledě Rytířů byl dokonce vyprodán – 5200 diváků. Z tohoto počtu bylo kolem pěti set jihlavských příznivců, kteří vytvořili Dukle fantastickou atmosféru. „Za celý tým chci strašně moc poděkovat našim fanouškům, kteří přijeli a hnali nás dopředu. Fakt si toho hrozně moc vážíme a děkujem,“ hlásí obránce Jiří Říha. Povolený doping v podobě hlasivek a tleskotu proměnili hráči Dukly v obrat z 1:3 na 4:3 v prodloužení a získali důležitý třetí semifinálový bod. Pátý zápas se hraje v pondělí 20. března 2017 od 17:30 na Horáckém zimním stadionu.

Semifinále proti Kladnu potvrzuje to, co jde Dukle prakticky celou sezonu – závěry zápasů a třetí třetiny vůbec. V zahajovacím klání jihlavští hokejisté udrželi hubený, ale nakonec dostačující, jednogólový náskok z prostřední třetiny. Ve druhé bitvě červenožlutí třemi góly během posledních dvaceti minut strhli na svojí stranu výhru 4:1. První zápas na ledě Kladna vyrovnala Jihlava dvě minuty před koncem, byť nakonec padla v prodloužení. Čtvrté utkání? Jihlavští během patnácti vteřin srovnali v sedmačtyřicáté minutě z 1:3 na 3:3 a tentokrát byli v nastavení lepší. „O druhé přestávce jsme si sedli a promluvili do duše – co máme hrát, jak máme hrát – že takhle to dál nejde. Ve třetí třetině jsme prostě zabrali. Ukázal se tým, který máme. Prostě parádní parta. Všichni jsme do toho šli naplno, jeden za druhého. Jsem nesmírně šťastný, že to takhle parádně vyšlo,“ říká Jiří Říha, autor rozhodující čtvrté trefy.

Autor videa: SB Corporation


Poprvé v celé sérii jeden z týmů zvrátil nepříznivě se vyvíjející zápas ku svému prospěchu. Vždy platilo, že tým, který vedl, nakonec vyhrál, byť předtím soupeř třeba dokázal srovnat stav. Až do čtvrtého utkání. Dvoubrankové ztráty se Dukla nezalekla. „Nic jsme nevypustili, na střídačce jsme se hecovali. Viděli jsme jejich skleslé hlavy. Věděli jsme, že máme větší sílu. Tak jsme do toho dupali, šlapali a prostě to vyšlo. Mám nesmírnou radost,“ povídá Jiří Říha a nechá propouštět pozitivní emoce. „Nemám k tomu co říct, prostě paráda!

Čtyřiadvacetiletý zadák, který vítěznou brankou zaznamenal svůj třetí gól v letošním play-off, si ale zároveň uvědomuje, že před celým týmem stojí udělat poslední a často nejtěžší čtvrtý krok. „Tenhle zápas skončil. V pondělí se hraje znova, jiný zápas. Musíme se na něj dobře připravit, potrénovat, naskočit na led a doma to urvat,“ povídá bojovně Jiří Říha. K tomu bude Dukla potřebovat opětovnou podporu fanoušků – minimálně stejně dobrou, jako při všech čtyřech předešlých zápasech bitvy o baráž.


Předprodej vstupenek:

Předprodej vstupenek na pátý zápas semifinále (pondělí 20. března od 17:30) probíhá na Infocentru Horáckého zimního stadionu (přízemí bílé budovy za světelným panelem směrem od divadla DIOD – pozn. red.) v těchto termínech:
Neděle 19. března od 9:30 do 10:30 a od 18:30 do 19:30
V den utkání v pondělí 20. března od 11:00 do 12:00 a od 15:30 (dvě hodiny před utkáním). Všechny ostatní pokladny budou otevřeny od 16:30

Lístky je možné zarezervovat nebo přímo zakoupit z pohodlí domova přes síť Ticketportal - odkaz zde.


Videoohlasy s Jiřím Říhou

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih 4. semifinále: Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava 3:4 pr.

Autor videa: YouTube Rytíři Kladno


Čtěte také:

Doufám, že sérii v Jihlavě ukončíme, přeje si Tomáš Čachotský, jenž načíná osmou stovku zápasů za Duklu

Bouře se blíží. Přijďte podpořit Duklu Jihlava v její cestě za vítězstvím a postupem do baráže

Dukle schází jediné vítězství k postupu do extraligové baráže. V domácím prostředí může znovu po roce slavit

Musíme se dívat jenom na sebe a na soupeře nereagovat, ví moc dobře Petr Šidlík