Doufám, že sérii v Jihlavě ukončíme, přeje si Tomáš Čachotský, jenž načíná osmou stovku zápasů za Duklu

19.03.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Lepší výsledek si k jubilejnímu sedmistému utkání v dresu A-týmu Dukly Jihlava nemohl přát. Zápasové kulatiny Tomáše Čachotského připadly přesně na čtvrtý zápas semifinálové série Dukly v Kladně. Jihlavský kapitán si k nim nadělil vyrovnávací gól na 1:1 a přihrávku před rozhodující ránou obránce Jiřího Říhy v prodloužení. „Ukázali jsme týmového ducha, vnitřní sílu a zvládli jsme zápas otočit, což je pro nás strašně důležité,“ ví moc dobře zkušený hokejista. Jihlavští totiž vedou v sérii již 3:1 na zápasy. Pondělní páté utkání série bude pro „Čagiho“ to s pořadovým číslem 701 a velice blízko je i další výrazný milník jeho kariéry.

Jak již řekl v pozápasových ohlasech Jiří Říha, jihlavští hokejisté se po dvou třetinách za nepříznivého stavu ani na okamžik nevzdávali. Hráči v červeném a žlutém šli do závěrečné části s tím, že zkusí dát kontaktní gól a pak srovnat. Povedlo se obojí, navíc ve slepeném čase patnácti vteřin během sedmačtyřicáté minuty. „Pořád jsme si věřili. Šli jsme do zápasu s tím, že když dáme kontaktní gól, tak můžeme srovnat třeba minutu před koncem. Povedlo se nám to a pak jsme konečně v Kladně využili přesilovku. V prodloužení, takže parádní a super výsledek,“ těší Tomáše Čachotského. Moc dobře ale ví, že se tým musí vyvarovat zbytečných vyloučení. Tím spíš, že Kladenští dvě z nich – a obě v prostředním dějství – využili. „Ve druhé třetině jsme byli hodně vylučovaní. Hráli jsme spoustu oslabení a soupeř toho dokázal využít. Přesilovky hrají dobře. My si na to musíme dát pozor a být méně vylučovaní,“ uvědomuje si lídr Jihlavy.

Autor videa: SB Corporation


Kapitán týmu následně vysekl obrovskou pochvalu pro příznivce Dukly. Ti se i přes výpadek svých oblíbenců z druhé třetiny bavily hokejem a fanděním. Neúnavně a vytrvale. „Chceme strašně moc poděkovat našim fanoušků, kteří byli strašně hodně slyšet. Byli naším šestým hráčem na ledě a doufám, že se uvidíme doma v co největším počtu,“ chválí a zároveň zve příznivce do ochozů Horáckého zimního stadionu na pátý zápas, který se uskuteční v pondělí 20. března 2017.


700 zápasů Tomáše Čachotského za A-tým HC Dukla Jihlava

Jihlavské vítězství 4:3 po prodloužení bude už nesmazatelně zaneseno v análech jako sedmistý zápas Tomáše Čachotského za A-tým Dukly Jihlava. Premiéru si odbyl bez dvou týdnů před šestnácti lety – 5. března 2001, kdy jako devatenáctiletý mladíček naskočil do druhého zápasu série play-off proti Liberci. Aktuálně ve své kariéře nastoupil v červenožlutém jihlavském dresu k :

537 zápasům v první lize/WSM Lize
104 zápasům v play-off první ligy /WSM Ligy
50 zápasům v Extralize
9 zápasům v baráži o Extraligu

K dalšímu významnému milníku nemá Tomáš Čachotský zrovna dvakrát daleko. Jeho vyrovnávací trefa do sítě Kladna v první třetině na 1:1 byla zároveň jeho 198. gólem za Duklu. Už jen dva přesné zářezy mu chybí k pokoření dvou stovek přesných tref. K úplné přesnosti zbývá dodat, že na dalších 362 brankách se podílel asistencí a má tak na svém kontě již 560 „jihlavských“ kanadských bodů.


Předprodej vstupenek:

Předprodej vstupenek na pátý zápas semifinále (pondělí 20. března od 17:30) probíhá na Infocentru Horáckého zimního stadionu (přízemí bílé budovy za světelným panelem směrem od divadla DIOD – pozn. red.) v těchto termínech:
Neděle 19. března od 9:30 do 10:30 a od 18:30 do 19:30
V den utkání v pondělí 20. března od 11:00 do 12:00 a od 15:30 (dvě hodiny před utkáním). Všechny ostatní pokladny budou otevřeny od 16:30

Lístky je možné zarezervovat nebo přímo zakoupit z pohodlí domova přes síť Ticketportal - odkaz zde.


Videoohlasy s jubilantem Tomášem Čachotský – 700. zápas za Duklu

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Celý záznam 4. semifinále: Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava 3:4 pr.

Autor videa: YouTube Sports Online


Čtěte také:

Ukázal se tým, který máme. Prostě parádní parta, říká nesmírně šťastný Jiří Říha po důležitém vítězství

Bouře se blíží. Přijďte podpořit Duklu Jihlava v její cestě za vítězstvím a postupem do baráže

Dukle schází jediné vítězství k postupu do extraligové baráže. V domácím prostředí může znovu po roce slavit

Musíme se dívat jenom na sebe a na soupeře nereagovat, ví moc dobře Petr Šidlík