Dukle schází jediné vítězství k postupu do extraligové baráže. V domácím prostředí může znovu po roce slavit

19.03.2017 / Tomáš Lysý

Další dílčí cíl splněn. Stejně jako ve čtvrtfinále, jen v opačném gardu. Jihlavští hokejisté na ledě Kladna totiž první zápas prohráli v prodloužení, ale poté před vyprodanou kulisou a za velké podpory svých fanoušků vybojovali výhru ve čtvrté bitvě. Ačkoliv prohrávali 1:3, otočili na 4:3 po prodloužení a ujali se v sérii vedení 3:1 na zápasy. Znamená to jediné – Dukla může v pátém utkání, které začíná v pondělí 20. března 2017 od 17:30 na Horáckém zimním stadionu, celou sérii ukončit. Pokud se jí to skutečně podaří, bude bez jednoho dne přesně po roce znovu slavit postup do prolínací extraligové soutěže.

Vstupenky na 5. semifinále

Ticketportal, Live přenos

Na domácí zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - bližší info s přímou možností koupě vstupenek zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Předprodej vstupenek na pátý zápas semifinále probíhá na pokladně Infocentra Horáckého zimního stadionu (přízemí bílé budovy za světelným panelem směrem od divadla DIOD – pozn. red.) v den utkání od 11:00 do 12:00 a od 15:30 (dvě hodiny před utkáním). Ostatní pokladny budou otevřeny od 16:30. Lístky je možné zarezervovat nebo přímo zakoupit z pohodlí domova přes síť Ticketportal - odkaz zde.


Opět se potvrdilo, že semifinálová série dvou tradičních celků české hokejové historie táhne. V Jihlavě i v ČEZ stadionu neklesla návštěva pod čtyři tisíce fanoušků. Po třetím semifinálovém pokračování měli větší důvod ke spokojenosti Kladenští. Potřetí za sebou nepřinesla úvodní třetina gól, ale po jednadvaceti sekundách druhého dějství se prosadil Tomáš Jiránek a poslal Duklu do vedení. Ještě v téže části ale Rytíři srovnali a během třetího dějství šli do vedení. Jihlava poté opět ukázala zdařilé závěry zápasů a Adam Zeman po výborné akci Lukáše Anděla srovnal, ovšem v prodloužení dokonal hattrick Matěj Pekr a rozhodl o prvním kladenském semifinálovém bodu.

Autor videa: SB Corporation


Před čtvrtým pokračováním tak byly počty zcela jasné. Buď Kladno vyrovná stav série na 2:2 nebo si Jihlava odveze na cestu domů možnost ukončení celé série. Platila druhá varianta. Vyprodaný stadion (5200 diváků) viděl poprvé v celém semifinále první góly v úvodní dvacetiminutovce. Další premiérou bylo to, že Rytíři šli vůbec prvně do vedení. Před odchodem do kabin oslavil Tomáš Čachotský svůj 700. zápas v červenožlutém dresu vyrovnáním. Prostřední část ale Dukle nevyšla a hned dvakrát inkasovala z přesilovek. Ve třetím dějství ale jihlavský tým zabral, přestřílel soupeře 18:4 a během patnácti vteřin srovnal – trefil se Tomáš Jiránek a poté překvapil gólmana Hanuljaka obránce Petr Šidlík. Prodloužení tentokrát patřilo červenožlutým. Pět stovek dukláckých fanoušků rozjásal využitou přesilovkou svojí typickou ranou Jiří Říha a vystřelil Jihlavě možnost ukončení celé série v pátém utkání před vlastním publikem.


Je samozřejmé, že trenéři obou týmů měli po čtvrtém klání hodně rozdílné pocity. Zatímco Dukla má nyní možnost celou sérii ukončit, Kladno bude naopak odvracet hrozbu konce sezony. „Dostaneme během patnácti vteřin dva góly, pak se necháme v prodloužení vyloučit za hloupý faul. To prostě nemůžeme,“ láteřil trenér Rytířů František Kaberle. „My jsme samozřejmě spokojení. Třetí třetina byla z naší strany výborná, měli jsme dobrý pohyb, důraz a tlak do branky. V prodloužení se nám podařilo využít přesilovku a jsme spokojeni,“ povídal trenér Petr Vlk. Jedna proměněná početní výhoda ze dvou kladenských zápasů stačila Jihlavě k průběžnému vedení 3:1 na zápasy.

JÁSOT PĚTISTOVKY FANOUŠKŮ. Jak rozradostnět dav fanoušků v červenožlutých dresech? Zeptejte se třeba Tomáše Čachotského, Tomáše Jiránka, Petra Šidlíka či Jiřího Říhy. Přesně tito jihlavští hokejisté byli úspěšnými střelci čtvrtého semifinálového zápasu, který Dukla v Kladně vyhrála 4:3 v prodloužení a zase se o kus přiblížila cestě za snem. Foto: Benyho galerie


Čtěte také:

Ukázal se tým, který máme. Prostě parádní parta, říká nesmírně šťastný Jiří Říha po důležitém vítězství

Doufám, že sérii v Jihlavě ukončíme, přeje si Tomáš Čachotský, jenž načíná osmou stovku zápasů za Duklu

Bouře se blíží. Přijďte podpořit Duklu Jihlava v její cestě za vítězstvím a postupem do baráže

Musíme se dívat jenom na sebe a na soupeře nereagovat, ví moc dobře Petr Šidlík