Možná byl v našich hlavách nějaký impuls, že už to nějak dotáhneme, hledá Adam Zeman příčiny porážky

21.03.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Do šestého zápasu před více jak pěti tisícovkami diváků vstoupila Dukla přímo skvěle. 128 vteřin po začátku zápasu se totiž ujala vedení z hole Patrika Danišovského. Jenže to byla jediná jihlavská radost pátého zápasu. Kladno totiž ještě v první třetině srovnalo krok a poté se lámal chleba v přesilovkách pět na tři. Jihlavská nebyla úspěšná, kladenská ano. „Dostali jsme gól v oslabení tři na pět a už jsme nedokázali vyrovnat,“ říká o jednom z klíčových momentů zápasu útočník Dukly Adam Zeman. Za stavu série 3:2 pro Jihlavu se bude hrát šestý zápas ve středu 22. března od 18 hodin v Kladně.

Říká se, že kdo nedá přesilovou hru pět na tři, ten nemůže vyhrát. V téhle sérii to platí de facto pokaždé. Ve druhém utkání jí Kladno nepřetavilo v gól a poté sice Jihlava dvojnásobnou početní výhodu také nevyužila, ale vybojovala si v ní faul. Plynule tak přešla do další, ve které vstřelil Jiří Říha vítěznou branku. Třetí zápas? Nezužitkovaná jihlavská převaha dvou mužů v poli a v konečném účtování výhra Kladna. Čtvrté utkání naprosto obrácené. Dukla dvojnásobné oslabení ubránila a vyhrála v prodloužení.

ČT Sport: Reportáž z pátého semifinále HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno

Páté utkání na Horáckém zimním stadionu přineslo takřka stejný průběh. Červenožlutí přesilovku pět na tři, trvající téměř minutu a půl, nevyužili k získání opětovného vedení. Kladno následně sedmdesátisekundovou nabídku přetavilo ve vítězný gól. „V téhle sérii přesilovky rozhodují a my prostě musíme pět na tři dávat. Nesmíme si dovolit hrát jí tak jako v pátém utkání. Hráli jsme to na ho... Musíme to lépe sehrát a tyhle šance proměňovat,“ je moc dobře jasné Adamu Zemanovi, že tyto momenty rozhodují.

Nyní se série stěhuje opět na kladenský led, kde se ve středu 22. března 2017 odehraje šestý semifinálový zápas. Jeho úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin. „Bude se hrát na menším kluzišti, ale to nám nevadí, jsme tam na to zvyklí. Potřebujeme fanoušky, aby přijeli a podpořili nás tam. Musíme to tam urvat,“ přeje si Adam Zeman.


AUTOBUSOVÝ VÝJEZD NA ŠESTÝ ZÁPAS:
Spolek fanoušků HCD připravuje autobusový výjezd na šestý zápas semifinále, který se uskuteční ve středu 22. března 2017 od 18 hodin v Kladně. Odjezd je od Horáckého zimního stadionu ve 14:00, cena autobusu 250 Kc za osobu. Vstupenku na utkání si zajistí každý sám, např. přes Ticketportal - zde. Zájemci nechť se hlásí na mail jezek6868@seznam.cz nebo na telefonní číslo 776 711 941. Zájezd proběhne pouze při dostatečném počtu zájemců, v případě velkého počtu je možné vypravit dva autobusy.

Videoohlasy s Adamem Zemanem


Po prohraném utkání se vždycky mluví o něco hůře. Platí to i pro Richarda Diviše, jinak dobrou duši jihlavské kabiny. „Byl to zase vyrovnaný zápas, skoro jako všechy. Kladno jsme dostali na konci zápasu do docela drtivého tlaku. Smrdělo to přesilovkou pět na tři, přes nějaká krvavá zranění, která se na začátku pískala a na konci ne. Tam bychom zápas tutově zlomili. Takhle jedeme pro mečbol do Kladna,“ říká útočník Dukly a poukazuje na to, že zatímco na konci první třetiny dostal Josef Skořepa dvě plus dvě minuty za hokejku v obličeji Jakuba Strnada a způsobenou menší krvavou újmu, v závěru zápasu se prakticky totožný zákrok na útočícího Michala Důrase nepískal.

Domácí ve třetí třetině dlouho hledali recept na obrannou hru Kladna a jak říká „Divoch,“ jihlavský nápor přišel až v závěru základní hrací doby. Což bylo umocněno klasickou přesilovkou a hrou bez gólmana Miroslava Svobody. „Na konci puky opravdu lítaly kolem branky. Bylo otázkou, jestli to trefíme nebo netrefíme. Nedali jsme, musíme dát v příštím zápase,“snaží se být pozitivní Richard Diviš.

Videoohlasy s Richardem Divišem


Hodnocení trenérů: Pavel Patera (Rytíři Kladno) a František Zeman (HC Dukla Jihlava)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih 5. semifinále: HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno 1:2

Autor videa: YouTube HZStv1