Cítím obrovskou euforii, raduje se Richard Diviš bezprostředně po postupu do baráže

25.03.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Semifinálová série začala tak, jak skončila. Jihlavskou výhrou 1:0. Naplnily se tak prognózy, které se rozhodujícího sedmého semifinále týkaly – že padne málo branek a bude rozhodovat klidně i jeden gól, jelikož pět utkání z předešlých šesti skončilo jednobrankovým rozdílem. Ve dvanácté minutě ujel v oslabení Filip Seman s Richardem Divišem a smíšek jihlavské kabiny rozhodl. „Se sedmými zápasy už máme nějaké zkušenosti, už jsme tady Kladno jednou měli. Věděli jsme, že každý gól bude rozhodující,“ hlásí „Divoch,“ který je dle svých slov po rozhodující bitvě úplně „vypnutej.“

Zajímavý příběh napsal rozhodující gól Richarda Diviše. Takže postupně. Sympatický jednatřicetiletý útočník je odchovancem kladenského hokeje, za tamní Áčko odehrál téměř dvě stě zápasů. Svůj mateřský klub pomohl vyřadit již ve čtvrtfinále 2015, kdy série došla také do sedmi zápasů a jihlavský forvard zapsal 6 gólů a tři asistence.

Nyní „kat Diviš“ skolil Rytíře znovu. Využil největší kladenské zbraně – přesilovky. Jiří Říha vyhodil puk, obránce hostí Jiří Drtina ho na modré nezastavil, což byla voda na mlýn pro Filipa Semana a Richarda Diviše. Ti při oslabení ujeli do situace dva na jednoho, první jmenovaný za útočnou modrou předložil puk druhému a ten se bekhendem zblízka trefil pod horní tyč. „Obránce soupeře dostal těžký puk na modrou. Jeli jsme se Semišem dva na jednoho a podařilo se nám to proměnit. Myslím si, že na obou stranách pak byl nějaký další gól na spadnutí. Rozhodly maličkosti a my jsme ti šťastnější,“ povídá jihlavská jediný úspěšný střelec sedmého zápasu.

ČT Sport: Reportáž a ohlasy ze sedmého SF Dukla - Kladno

ČT Sport: Necháme na ledě život, burcuje před baráží jihlavský Jiří Říha

Vzápětí se pouští do hodnocení celého semifinále, ve kterém samozřejmě slaví postup, ale zároveň se dokáže vžít i do pocitů druhého týmu. „Na jedné straně je to obrovská úleva. Sérii jsme měli našlápnutou tak, že jsme sedmý zápas nechtěli. Cítím obrovskou euforii, protože jsme si moc přáli dostat se v téhle fázi sezony tak daleko,“ jásá Richard Diviš. „Na druhou stranu si dokážu představit pocity Kladeňáků, ke kterým skládám hluboký respekt a úctu za to, co předvedli za stavu 3:1 pro nás na zápasy. Jak se vzchopili a urvali takhle dva těsné zápasy. Určitě to pro ně musí být těžké.“ oceňuje práci soupeře.

Ačkoliv loňský postup do baráže přes Ústí byl také hodně těžký, jelikož Slovan hrál v dobré formě a při vidině toho, že vlastně nemá co ztratit, letošní bitva byla mnohem obtížnější, vydřenější. Rytíři po dvou neúspěších ve čtvrtfinále skládali odolný tým, přesně pro play-off. Jihlavští se sice dostali do vedení 3:1 na zápasy, ovšem další dvě utkání prohráli pouze o jednu branku. V sedmém utkání před domácími fanoušky už nezaváhali. „Rozhodly maličkosti. Jednak to, že jsme mohli hrát sedmý zápas doma, protože jsme si ubojovali druhou příčku. Což nebylo jednoduché, protože na konci zápasu nás potkala nějaká zranění. A také rozhodlo to, že jsme nějaký čas pohromadě. Co já pamatuju, tak třetí sezonu, a motivace urvat to byla z naší strany větší,“ dodává Richard Diviš, který v sobotu 25. března od hokeje úplně vypne. Stejně jako celý tým. Jednodenní volno po těžké semifinálové bitvě přijde vhod. Na úvodní zápas baráže – v úterý 28. března v Karlových Varech – se Dukla začne připravovat od neděle.

Videoohlasy s Richardem Divišem


Videoohlasy s trenérem Dukly Jihlava Petrem Vlkem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih 7. semifinále: HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno 1:0

Autor videa: YouTube HZStv1


K tématu:

Dukla je znovu v baráži. O extraligu svede boj s Motorem, Pardubicemi a Karlovými Vary

Na baráž za 150 korun. Permanentka nabízí výraznou slevu

Postupová euforie na Horáckém zimním stadionu. Okamžiky po vítězném sedmém utkání obrazem i videem

Asi jsme chtěli více postoupit, protože hokej je v tomhle spravedlivý, myslí si gólman Miroslav Svoboda