Mým cílem je postoupit s Duklou do extraligy, říká útočník Josef Skořepa v offline rozhovoru

27.03.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Do Jihlavy přišel před sezonou 2015/2016 a hned se stal nejlepším střelcem týmu. Řeč je o útočníkovi Josefu Skořepovi, kterému to pálí i letos. Do soupeřových sítí nasázel šestnáct gólů a na stejný počet tref nahrál svým spoluhráčům. Během úspěšného play-off přidal dalších osm kanadských bodů. Na otázku v offline rozhovoru, jaký cíl by si chtěl splnit nebo co by chtěl zažít, odpovídá jasně a v návaznosti na začínající baráž. „Cíl je postoupit s Duklou do extraligy,“ hlásí pětatřicetiletý odchovanec nymburského hokeje, který podstatnou část kariéry strávil v Benátkách nad Jizerou.
Odpovědi Josefa Skořepy najdete zde.
Dalším vybraným hráčem do offline rozhovoru je obránce Petr Šidlík. Proč redakce klubu vybrala právě jeho, se můžete dočíst na konci článku. Otázky mladému obránci pokládejte zde.

Offline rozhovor je vítanou příležitostí pro fanoušky, jak se dotazovaného hráče zeptat prakticky na cokoliv. Například jestli Josef Skořepa sleduje NHL a jakému klubu fandí. „Moc to nesleduju a když už jo, tak se podívám na Anaheim Ducks. Moc se mi vždycky líbil jejich znak,“ směje se jihlavský útočník při vzpomínce na dřívější logo „Kačerů.“ V dobré náladě pokračuje „Skořápka“ i nadále. Třeba v otázce, kdo je jeho nejoblíbenějším hráčem v kabině „Nejlépe si rozumím s každým, nemám problém se žádným spoluhráčem. Máme výborné útočníky a obránce, takže si rozumím se všemi,“ opět se usmívá při své odpovědi.

Když přijde dotaz na jeho cíl nebo na to, co by chtěl v kariéře ještě dokázat, jeho odpověď je jednoduchá. Vždyť Dukla vstupuje podruhé za sebou do baráže o nejvyšší tuzemskou hokejovou soutěž. „Mým cílem je postoupit s Duklou do extraligy,“ sděluje jasně.

Jednu z otázek zodpovídá Josef Skořepa prostřednictvím kamery. Vojta Tománek, syn kustoda Dukly Bohuslava Tománka, přeje svému oblíbenému hráči, ať se mu vyhýbají zranění v obličeji a kdyby se cokoliv stalo, tak mu jeho otec namontuje mřížku. Jihlavský útočník totiž letos měl nepříjemná zranění právě v oblasti hlavy. „Doufám, že už to mám všechno za sebou a střet s pukem nebo se soupeřovým ramenem už v obličeji nebudu mít. Snad už mřížku nebudu mít nikdy,“ povídá pětatřicetiletý forvard a vzápětí s radostí přijímá Vojtěchovo pozvání na chalupu do Rynárce. „S přítelkyní máme stafforda. Rádi oba dva přijedeme, rádi si zahrajeme hokej a pejsek se tam proběhne.“

Offline rozhovor s Josefem Skořepou


Řeč dokonce přijde i na jídlo. Fanoušek Vašek z Pavlic zve Josefa Skořepu domů na svíčkovou, protože jeho maminka vaří nejlepší svíčkovou v republice. „Ahoj Vašku, rád přijedu a ochutnám, ale moje mamča také vaří výbornou svíčkovou. Tak to rád porovnám,“ opět se směje zkušený hokejista. Zde je třeba upozornit, že to není otázka jen tak do větru. Vašíkovy rodiče Karel a Mirka Piglovi totiž vlastní pekárnu v Pavlicích a jsou vítaným „dodavatelem“ sladkostí do kabiny A-týmu. V offline-rozhovoru nje to také zmíněno. „Koláčky byly a byly výborné. Budeme rádi, když budou další a tímto moc děkujeme. Všichni v kabině jsme na sladký. Jsme i na maso, ale sladké je výborné,“ usmívá se odchovanec nymburského hokeje.

Před nedávnem se uskutečnila aukce výročních dresů Dukly ze zápasu proti Motoru v rámci oslav 60 let jihlavského klubu. Piglovi si vydražili hned tři dresy – Jakuba Škarka, Josefa Skořepu a Vlastimila Bilčíka. Všichni tři jihlavští hokejisté dresy osobně předali a ještě opatřili svým podpisem. „Já mám dres Kuby. Máma má Josefa Skořepu, kterému drží palce už delší dobu, vlastně co sem přišel do Jihlavy, a Venda má Vlastu Bilčíka. Máme rozdělené posty,“ směje se Karel Pigl, který je opravdu dlouholetým fanouškem Dukly. „Na hokej jezdím od svých šesti let. Zažil jsem Duklu, ještě když tady hrál Jan Suchý, Holíci... Jezdíme na hokej pokaždé, když můžeme a když máme volno,“ upřesňuje hlava rodiny. Pozorného fanouška při příjmení Pigl určitě napadnou dva mládežničtí hráči červenožlutých – útočník mladšího dorostu Tomáš Pigl a jeho mladší bratr Martin Pigl, který hraje za starší žáky. „Je to rodina, synovci. Jsem na ně hrdý, protože hrají za Duklu,“ upřesňuje Karel Pigl.

Jakub Škarek, Vlastimil Bilčík a Josef Skořepa předávají Piglům vydražené dresy

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Při kompletování předešlého offline rozhovoru s Tomášem Jiránkem panovala hodně dobrá nálada. Jihlavský útočník totiž zodpovídal dotazy fanoušků s redaktorem Tomášem Lysým přímo v kabině A-týmu a to si samozřejmě nemohl nechat ujít Petr Šidlík. Obránce Dukly svému parťákovi z útoku několikrát se smíchem radil, jak nejlépe fanouškům odpovědět. Volba dalšího hráče do offline rozhovoru proto nemohla být jiná. Své dotazy na Petra Šidlíka posílejte zde. Jihlavský zadák Vám na ně zodpoví po skončení baráže.

Legrace u offline rozhovoru. Zpovídanému Tomáši Jiránkovu (vlevo) radí nejlepší odpovědi obránce Petr Šidlík (uprostřed). Foto: Zdeněk Drla


Autor videa: Ondřej Šuhaj