Fanoušci kreslí hráče Dukly, obrázek dostal obránce Jiří Říha a útočník Richard Diviš

20.04.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Po sedmém semifinále Jihlavy proti Kladnu, které Dukla vyhrála 1:0 gólem Richarda Diviše v oslabení, se dlouholetý příznivec červenožlutých barev David pustil do kreslení. Byl natolik plný dojmů z hokeje, že na čtvrtku zvěčnil postupovou radost jediného střelce rozhodujícího sedmého zápasu. Dalším nakresleným hráčem byl obránce Jiří Říha, který dostal kresbu po utkání desátého kola baráže v Českých Budějovicích, kde Jihlava vyhrála 3:2. Kdo mu kresbu věnoval? Fanynka Motoru.

Co jihlavského fanouška Davida vedlo k tomu, aby namaloval Richarda Diviše, který se raduje z postupu do baráže? „Měl jsem radost z gólu Ríši v oslabení sedmého zápasu semifinále proti Kladnu, který rozhodl. Večer po zápase jsem se nudil a kreslil si, abych se po dlouhé době rozkreslil. A byl jsem tak nějak plný těch dojmů z hokeje, že jsem nakreslil tohle,“ sděluje dlouholetý fanoušek Dukly. Jihlavského útočníka dárek samozřejmě potěšil. „Děkuju, moc toho fanouška pozdravuj. Je to pecka,“ hlásí s úsměvem Richard Diviš.

Richard Diviš a Jiří Říha s nakreslenými portréty

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Jiří Říha s obrázkem od fanynky českobudějovického Motoru. Foto: Zdeněk Drla

Richard Diviš s kresbou od fanouška Davida (vpravo), který se inspiroval postupovou radostí jihlavského útočníka do baráže (vpravo). Foto: Tomáš Lysý, Tomáš Buksa

Richard Diviš si obrázek ihned vylepil na své místo v šatně. Foto: Tomáš Lysý