Poslední domácí zápas Dukly v probíhající sezoně přichází. Jihlava v něm změří síly s Karlovými Vary

20.04.2017 / Tomáš Lysý

Šestadvacet domácích zápasů v základní části WSM Ligy. Tři čtvrtfinálová utkání v play-off proti Frýdku-Místku. Dramatická semifinálová série Jihlava-Kladno, jenž došla do rozhodujícího sedmého zápasu, přinesla další čtyři bitvy na jihlavském stánku. Dále? Dva zápasy baráže proti Pardubicím, další dva proti Motoru a jedno měření sil s karlovarskou Energií. Sečteno celkem – osmatřicet domácích zápasů. Nyní čeká na Duklu Jihlava proti Energii Karlovy Vary poslední domácí bitva baráže i závěrečný domácí zápas celé sezony. Úvodní buly bude na Horáckém zimním stadionu vhozeno v pátek 21. dubna 2017 přesně v 17:30 a znovu se dá čekat, že boj o postup Dukly do extraligy budou sledovat vyprodané ochozy. Během čtvrtečního odpoledne bylo v předprodeji posledních 1500 vstupenek.
V 16 hodin proběhne v parku před stadionem vysazení lípy, která dostane jméno Dukla. Více zde.

Mým cílem je postoupit s Duklou do extraligy, říká útočník Josef Skořepa v offline rozhovoru

Za tímto snem si šlapeme celou sezonu, stál nás hrozně moc sil a o to víc by bylo krásnější, pokud se nám to povedlo, říká Petr Šidlík

Autor videa: Ondřej Šuhaj
Voiceover: MT audio


Před utkáním proběhne ve spolupráci Dukly Jihlava se Spolkem fanoušků HC Dukla Jihlava a Cechem pokrývačů, klempířů a tesařů ČR vysazení lípy. Tento strom, který je českým národním symbolem, bude vysazen k příležitosti 60 let Dukly Jihlava, jenž klub v letošní sezoně oslavuje. Lípa bude vysazena v parku před Horáckým zimním stadionem v 16 hodin.


Ticketportal, Live přenos

Na domácí zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - bližší info s přímou možností koupě vstupenek zde.
Zápas můžete po zaregistrování sledovat živým přenosem na portálu Hokejka TV. Další možností je sledovat zápas na TV Tipsport, kde musíte mít po registraci finanční obnos na uživatelském kontu nebo si vsadit tiket.
Zápas můžete po zaregistrování sledovat živým přenosem na portálu onlajnu.

Pátek 21. dubna 2017 a o dva dny později v neděli. Letošní baráž o extraligu došla do svých posledních dvou kol, které rozhodnou o dvou účastnících extraligového ročníku 2017/2018. Tedy ročníku, do kterého vstoupí HC Kometa Brno po jednapadesáti letech jako úřadující extraligový mistr. Brňané totiž ve středu vyrovnali Duklu v počtu dvanácti mistrovských titulů. Jihlava se naopak může do tuzemské nejvyšší soutěže vrátit po dlouhých dvanácti letech a navázat na nezapomenutelný rok 2004, kdy si naposled vybojovala příslušnost mezi tuzemskou hokejovou smetánkou. Červenožlutí totiž v desátém kole baráže porazili Motor i poosmé v sezoně a rozšířili bodový zisk na číslo 19. Početný hlouček jihlavských fanoušků ve vyprodané Budvar aréně nejprve dvakrát slavil, když David Kajínek v osmé minutě využil dvojnásobnou přesilovku a zkraje druhé části zvýšil jihlavské vedení v klasické početní výhodě Filip Seman. Ačkoliv domácí ještě v průběhu druhého dějství srovnali stav, nakonec prokletí „dukláckých porážek“ nezlomili. V jednapadesáté minutě totiž Josef Skořepa po sedmi úspěšných nahrávkách svým prvním gólem v baráži rozhodl o výhře 3:2.

Ve druhém utkání předposledního barážového kola šlo také o hodně. Karlovy Vary totiž na ledě Pardubic potřebovaly nutně uspět, neboť si Dynamo z jejich ledu odvezlo vítězství 5:3. Pokud by Energie padla, značně by se přiblížila sestupu do WSM Ligy. Domácí celek poslal v sedmnácté minutě do vedení obránce Petr Chaloupka a hostům se značně přitížilo. Jenže také karlovarský obránce Vitkor Baldajev věděl, na kdy si schovat první barážovou trefu – a vůbec první za svůj tým - když nedlouho před koncem druhé části vyrovnal. Také třetí třetina přinesla jednu branku. Ve třiapadesáté minutě vystřelil Karlovým Varům důležité tři body další obránce Marek Baránek, čímž ještě více zdramatizoval již tak zamotanou barážovou tabulku. Energie tak dorovnala pardubický tým na 14 bodů, poslední Motor má pouze o bod méně.

Počty jsou zcela jasné, Dukle stačí k postupu do extraligy získat z následujících dvou zápasů jediný bod. Na to ale celý tým nekouká z jasného důvodu. Od začátku play-off WSM Ligy až po probíhající baráž razí Jihlava jedinou cestu – do každého zápasu jde s touhou vyhrát, bez ohledu na to, jak dopadne předchozí zápas. I v tomto duchu se nesly videoohlasy po výhře nad Motorem od úspěšných střelců Davida Kajínka a Josefa Skořepy. Jakékoliv kalkulace jsou naprosto zbytečné, oba ex-benátečtí spoluhráči potvrdili spojitost s tímto mottem jednoznačnou větou, že jdou do dalšího zápasu s tím, že ho chtějí vyhrát.

Jihlavu by měl hnát zaplněný Horácký zimní stadion. Ten byl v baráži již čtyřikrát vyprodán – 6200 diváků bylo nahlášeno dvakrát proti Pardubicím a v prvním utkání proti Motoru. Při druhé bitvě s Českými Budějovicemi mohla být kapacita zvýšena o tři sta míst. 6500 fanoušků sledovalo jihlavské vítězství 5:1 a v závěru zápasu se rozjásaní fanoušci bavili mexickou vlnou. Pouze v utkání proti Karlovým Varům chyběl do vyprodání jen zlomek, výhře svěřenců trenérů Petra Vlka a Františka Zemana 3:2 na nájezdy přihlíželo 5513 návštěvníků. Na poslední domácí jihlavský zápas v této sezoně i v celé baráži zřejmě bude vyprodáno, jelikož ve čtvrtek ráno den před zápasem šlo do předprodeje posledních 1500 vstupenek. Fantastická podpora z tribun hráčům jednoznačně pomáhá, jelikož Dukla jako jediný tým v baráži před domácím publikem ještě neprohrála.


TŘIKRÁT ÚSPĚŠNÝ ZEMIČ. Baráž o extraligu 2017 zastihla Adama Zemana ve výborné formě. Během deseti zápasů totiž zapsal deset bodů za čtyři góly a šest asistencí. Pokud utkání dospěje do samostatných nájezdů a jihlavská devatenáctka se rozjede proti soupeřově gólmanovi, tak je doposud neomylná. Odchovanec Dukly totiž postupně proměnil nájezdovou loterii proti všem třem barážovým soupeřům – Českým Budějovicím, Karlovým Varům a Pardubicím. Proti prvním dvěma týmům zapsal „Zemič“ vítězný nájezdy, poté proti Dynamu stvrdil jihlavský bod navíc. Foto: Tomáš Buksa


11. kolo baráže o extraligu, pátek 21. dubna 2017:

HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice (17:30)

12. kolo baráže o extraligu, neděle 23. dubna 2017:

HC Dynamo Pardubice – HC Dukla Jihlava (16:00)
HC Energie Karlovy Vary – ČEZ Motor České Budějovice (16:00)

Tabulka baráže o extraligu 2017 po 10. kole: