Za tímto snem si šlapeme celou sezonu, stál nás hrozně moc sil a o to víc by bylo krásnější, pokud se nám to povedlo, říká Petr Šidlík

21.04.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Posledním hráčem, který letos zavítal do redakce klubu a zodpověděl otázky prostřednictvím offline rozhovoru, byl obránce Dukly Petr Šidlík. Volba to byla dobrá, mladý zadák totiž několik odpovědí proložil smíchem. Jako třeba na dotaz Michala, který ho chválil za super sezonu. „A jako ty minulé sezony jsem neměl dobré?,“ směje se odchovanec jihlavského hokeje, který s nejrychlejší kolektivní hrou světa začínal v Pelhřimově. „ Letos máme super partu. Takovou jsem v životě nezažil a byl bych rád, kdyby tady zůstalo co nejvíce lidí,“ sděluje třiadvacetiletý bek, jenž má s Duklou smlouvu ještě na jednu sezonu.
Odpovědi Petra Šidlíka najdete zde.

Na Petra Šidlíka přišly zajímavé dotazy. Jeden z nich se týkal i toho, jaké pro něj bylo odejít v útlém věku do zámoří a hrát kanadskou juniorskou soutěž Québec Major Junior Hockey League (QMJHL). „Bylo mi šestnáct, když jsem tam odcházel. S otazníky, protože jsem nevěděl, do čeho jdu. Znal jsem jen pár kluků, co tam hráli, jako třeba Davida Honzíka (loňský gólman Dukly – pozn. aut.). Zpětně musím říct, že to byl dobrý krok. Vůbec toho nelituji, do osobního i hokejového života mi to dalo strašně moc.“ První chvíle v novém prostředí pro něj samozřejmě nebyly vůbec jednoduché, ale tento pocit u mladíčka za oceánem rozhodně netrval dlouho. „Ze začátku to bylo těžké, ale hned, jak jsem tam doletěl, tak to ze mě po týdnu spadlo a užíval jsem si to tam. Bylo pro mě fakt dobré, že jsem se v šestnácti letech postavil na vlastní nohy a nebyl jsem na nikom závislý. Nejsem žádný takový ten mamánek a rodina mě jezdila navštěvovat dvakrát do roka. Nestěžoval jsem si a nic mi nechybělo,“ říká obránce, který působil v klubu Victoriaville Tigres (poté i s Janem Mandátem) a zastával tam funkci kapitána.

Jak sám říká, dveře do zámoří natrvalo nezavřel. Každý hráč by měl mít co nejvyšší sny, cíle a ani Petr Šidlík není výjimkou. „Dveře jsem nezavřel, pořád tam mám nějakou škvírku otevřenou. Můj sen je zahrát si jednou NHL, i kdyby to bylo třeba na sezonu. Je to můj sen a nic není nereálné. Pevně věřím nebo doufám, že se mi to jednou povede,“ prozrazuje, čeho by chtěl dosáhnout.

Nyní se ale jihlavský obránce dívá na nejbližší budoucnost – poslední dva zápasy baráže o extraligu 2017, kterou má Dukla Jihlava dobře rozehranou. Zbývá tak udělat závěrečný – a ten nejtěžší – krok. „V Dukle mám smlouvu ještě na rok. Když klub bude souhlasit, tak zůstanu v Dukle, nic mě netáhne nikam jinam. Máme ještě dva zápasy baráže, a jestli se nám to povede, tak se nám povede sen, který jsme si tady na začátku sezony vybudovali a za kterým si šlapeme celou sezonu. Stálo nás to už hrozně moc sil a o to více by bylo krásnější, kdyby se nám to povedlo,“ vzhlíží k závěru letošní prolínací soutěže, ve kterém se Dukla nejprve doma utká s Karlovými Vary a poté zajíždí na led Pardubic.

Zajímavý dotaz přišel i od fanouška Motoru České Budějovice, který se ptal na hru či bruslení s noži T-Blae, které využívá Tomáš Čachotský. Zkoušel i Petr Šidlík tento typ? „Já osobně jsem T-Blade nikdy nezkoušel. S Čagym jsme se bavili, jelikož sedí vedle mě, a pořád s tím má nějaké machinace, takže jsem rád, že s nimi nehraju. Říkal mi, že je to v něčem jiné, ale je to fakt dlouho a už nevím v čem. Osobně bych na ně nepřecházel, protože jsem zvyklý na brusle, co mám a jsem za ně rád,“ usmívá se jihlavský bek, jenž reprezentoval Českou republiku na dvou juniorských světových šampionátech (podruhé jako kapitán).

Offline rozhovor s Petrem Šidlíkem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Petr Šidlík je znám tím, že si – podobně jako třeba Richard Diviš – užívá oslavy po vítězném zápase a vůbec styk s fanoušky. Proto měl u offline rozhovoru dobrou náladu, bavil se jím a podle toho vypadaly i některé jeho odpovědi. Jako třeba na hudební složku v kabině. „Ze začátku sezony se o to staral Jirka Dobrovolný, ale po třech měsících pouštění těch samých písniček nás z toho začala bolet hlava,“ směje se obránce a dalších legrace na sebe nenechala dlouho čekat. A to při otázce, jak si rozumí s Radkem Hubáčkem (čistokrevným Brňákem) nebo Tomášem Čachotským. „S Hubasem je to trošku těžší, protože jeho Hantecu velmi často nerozumím. Vedle Čagyho sedím v kabině a rozumíme si dobře, protože mluví česky,“ hlásí rozesmátý Petr Šidlík a opět jen dokazuje, jaká pohoda nyní u jednotlivců i v celém týmu vládne. A pochvala fanouška Michala na jeho super sezonu? To je pro „Šídla“ vyložená smeč: „Ahoj Michale, a jako ty minulé sezony jsem neměl dobré, jo?,“ znovu se rozesměje obránce, který letos v 53 zápasech nasbíral výborných 36 bodů (11+25).

Autor videa: Ondřej Šuhaj
Voiceover: MT audio


Redakce Dukly Jihlava by chtěla poděkovat všem fanouškům, kteří v letošní sezoně přispívali svými dotazy na všechny čtyři hráče – Jiřího Říhu, Tomáše Jiránka, Josefa Skořepu a Petra Šidlíka. Na další offline rozhovor se můžete těšit v příští sezoně, popř. na jeden „lahůdkový“ offline rozhovor v mezisezonním období.


Foto: Tomáš Buksa (4x), Zdeněk Drla