První nová tvář v kabině. Jan Zdráhal posílí obranné řady Dukly

01.05.2017 / Tomáš Lysý

Po prodloužení smlouvy s Josefem Skořepou, Radkem Hubáčkem, Tomášem Jiránkem a několika odchody se mohou fanoušci těšit na první novou posilu. Do Dukly Jihlava přichází obránce Jan Zdráhal, který loni patřil k stěžejním pilířům zadních řad Horácké Slavie Třebíč. Pětadvacetiletý hokejista se Dukle upsal na rok s dvouletou opcí. „Doplňování týmu jsme začali od obrany, to vidíme jako nejdůležitější. Honza Zdráhal je první příchod. Chtěli jsme ho už na závěr sezóny. Tenkrát nám ho neuvolnili. Podařilo se to až nyní,“ říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.
Jména dalších hráčů, jenž budou nově oblékat jihlavský dres nebo s klubem prodloužili smlouvu, bude redakce webu prozrazovat pravidelně v následujících dnech. Sledujte proto hcdukla.cz i sociální sítě.

Pětadvacetiletý Jan Zdráhal se narodil v Dvoře Králové nad Labem a v mládežnických soutěžích oblékal dres Pardubic. V sezonách 2009/2010 a 2010/2011 patřil jako pardubický junior do kádru reprezentační dvacítky a vyzkoušel si dospělou soutěž ve Žďáru nad Sázavou a Chrudimi. Extraligu si poprvé zahrál v Pardubicích během ročníku 2011/2012, o rok později přidal k jednomu utkání v nejvyšší soutěži další čtyři. A také poprvé hájil barvy Horácké Slavie Třebíč. V sezoně 2013/2014 nastoupil za Pardubice k dvaceti zápasům a připsal si tři asistence a také nastupoval v Havlíčkově Brodě

Během ročníku 2014/2015 si zkusil za Pardubice tři různé soutěže – Champions League, základní část Tipsport extraligy ledního hokeje a také její play-off. Opětovně nastoupil i za Třebíč, kde byl druhým nejproduktivnějším zadákem. Předloni nastupoval znovu za Dynamo ve třech soutěžích s rozdílem, že místo play-off hrál play-out. Více příležitostí ale znovu dostával ve WSM Lize, kde byl jedním ze světlých bodů jinak trápícího se Šumperka. Nedávno skončená loňská sezona se Janu Zdráhalovi povedla zatím nejvíce. V Horácké Slavii nastřádal 24 bodů za 7 gólů a 17 asistencí, byl nejproduktivnějším bekem Bílých Hvězd a pátým nejproduktivnějším hráčem celého týmu. Nyní je před ním angažmá ve čtvrtém týmu na Vysočině – v extraligové Dukle Jihlava, kde podepsal smlouvu na rok s dvouletou opcí. „Doplňování týmu jsme začali od obrany, to vidíme jako nejdůležitější. Honza Zdráhal je první příchod. Chtěli jsme ho už na závěr sezóny. Tenkrát nám ho neuvolnili. Podařilo se to až nyní,“ prozrazuje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Jan Zdráhal

Narozen: 26.5.1991
Post: Obránce
Výška: 185 cm
Váha: 94 kg
Hůl: Pravá

Profil Jana Zdráhala na Eliteprospects.com


Jan Zdráhal (v bílém dresu Třebíče s číslem 34) odehrál letos za Třebíč proti Dukle všechny čtyři zápasy v obranné dvojici s Jánem Nikem. V posledním vzájemném utkání při jihlavské výhře 3:2 na nájezdy asistoval u prvního gólu Bílých hvězd a druhý sám vstřelil. Od sezony 2017/2018 již bude pětadvacetiletý zadák oblékat jihlavské barvy. Foto: Tomáš Buksa


Čtěte také:

Rozhodl větší zájem ze strany Jihlavy, nebo jsem to tak aspoň cítil, říká útočník Tomáš Jiránek, který zůstává v Dukle

Jihlavo, děkuji za vše, vzkazuje odcházející obránce Jiří Říha

Hodnocení sezony může být po postupu do extraligy jenom pozitivní, sděluje Radek Hubáček, který prodloužil smlouvu

Postup do extraligy je srovnatelný s titulem, říká loučící se gólman Miroslav Svoboda

Josef Skořepa zůstává v Dukle. Zkušený útočník podepsal smlouvu a těší se na premiérovou extraligovou štaci