Obránce Jakub Suchánek je dalším novým jménem, které vyztuží zadní řady Dukly

03.05.2017 / Tomáš Lysý

První květnový den roku 2017 oznámila Jihlava první posilu, když se domluvila s loňským nejproduktivnějším zadákem Třebíče Janem Zdráhalem. Jednatel klubu Bedřich Ščerban řekl, že s doplňováním kádru začala Dukla od obrany, jelikož to vidí jako nejdůležitější. Dalším zadákem, který do klubu přichází, je tak dvaatřicetiletý Jakub Suchánek. Bezmála dvoumetrový zadák působil poslední dva roky v Českých Budějovicích, kde patřil k nejproduktivnějším zadákům. S Jihlavou se dohodl na dvouleté smlouvě s roční opcí.

Jakub Suchánek působil v mládežnických kategoriích v Plzni a poté v Táboře, kde nakoukl do dospělého hokeje. Netrvalo dlouho a všimly si jej prvoligové kluby, během sezony 2006/2007 oblékl dres Ústí nad Labem, Olomouce nebo Kadaně, o rok později odehrál 36 zápasů za Most. V roce 2009 zažil velice úspěšnou sezonu v Táboře, se kterým dokázal postoupit do první ligy.

Poté na dalších pět let zmizel z české hokejové mapy do Francie. Tři roky nastupoval v Gapu a další dva ve Štrasburku, s oběma týmy se vždy dostal do čtvrtfinále play-off. Před sezonou 2014/2015 se vrátil do rodné země a zakotvil v Českých Budějovicích. Hned v první sezoně za Motor došel až do baráže o extraligu, ve které ale Jihočeši skončili na poslední pozici. V ročníku 2015/2016 byl nejproduktivnějším hráčem českobudějovických zadních řad, během 56 zápasů nasbíral 32 bodů (7+25). Loni naskočil v základní části za Motor do 45 utkání (3+17), dalších šest duelů přidal v play-off a baráži o extraligu, pro Českobudějovické znovu neúspěšnou.

Jakub Suchánek

Narozen: 16.11.1984
Post: Obránce
Výška: 195 cm
Váha: 104 kg
Hůl: Levá

Profil Jakuba Suchánka na Eliteprospects.com


Jakub Suchánek (vpravo) budí se svými parametry respekt, vždyť měří bezmála dva metry. Navíc dokáže být i platný i v útočné fázi. Předloni byl nejproduktivnějším zadákem Motoru, loni měl na obránce také slušná čísla. Na obrázku je v souboji s jihlavským útočníkem Filipem Semanem, se kterým bude nyní sdílet společnou kabinu. Foto: Tomáš Buksa


Čtěte také:

První nová tvář v kabině. Jan Zdráhal posílí obranné řady Dukly

Trenéři Patrik Augusta a Viktor Ujčík končí v Jihlavě, nově budou působit v Mladé Boleslavi

Rozhodl větší zájem ze strany Jihlavy, nebo jsem to tak aspoň cítil, říká útočník Tomáš Jiránek, který zůstává v Dukle

Jihlavo, děkuji za vše, vzkazuje odcházející obránce Jiří Říha

Hodnocení sezony může být po postupu do extraligy jenom pozitivní, sděluje Radek Hubáček, který prodloužil smlouvu

Postup do extraligy je srovnatelný s titulem, říká loučící se gólman Miroslav Svoboda

Josef Skořepa zůstává v Dukle. Zkušený útočník podepsal smlouvu a těší se na premiérovou extraligovou štaci