Filip Seman prodloužil kontrakt s Duklou. Podepsal novou smlouvu na rok s dvouletou opcí

04.05.2017 / Tomáš Lysý

V loňské sezoně měl výrazný podíl na jihlavském postupu do extraligy. Během celé ročníku zaznamenal několik vítězných gólů, ať již v průběhu zápasu, v prodloužení či když rozhodl samostatné nájezdy. Je jasné, že Dukla měla o služby Filipa Semana zájem i nadále a obě strany se také dohodly. Jednatřicetiletý útočník bude v klubu působit i nadále, smlouvu totiž prodloužil o rok s dvouletou opcí. Po Josefu Skořepovi, Radku Hubáčkovi a Tomáši Jiránkovi je tak dalším útočníkem, který bude v jihlavském dresu pokračovat i nadále.

Filipu Semanovi se sezona 2016/2017 vydařila. V základní části WSM Ligy zapsal hned osm vítězných gólů, vůbec nejvíce ze všech hráčů prvoligové soutěže, a jednu vítěznou trefu přidal v následném play-off. Také baráž se mu v tomto ohledu vydařila, s dvěma rozhodujícími góly byl na čele se čtyřmi dalšími hráči včetně Adama Zemana. Hned v polovině případů, kdy se mu podařilo zamířit do černého, nasměroval svůj tým k výhře. Loni odehrál celkem 72 zápasů (vynechal pouze 4), ve kterých vstřelil 23 branek a na dalších 26 nahrál. Dohromady mu v klubových statistikách patří za celý ročník třetí místo mezi kanonýry.

Odchovanec havířovského hokeje si dospělou soutěž vyzkoušel poprvé právě v havířově, a to v ročníku 2003/2004. Do extraligy nastoupil o tři roky později ve vítkovickém dresu, následně hrál českou nejvyšší soutěž také za AZet, jenž si tehdy ještě říkal Panthers. V průběhu ročníku 2009/2010 se Filip Seman stěhoval na druhý konec republiky, získal totiž angažmá v Chomutově (a na farmě v Kadani). Také v pirátském dresu okusil extraligu, více zápasů ale odehrál právě za jeho farmářský tým. Krátce po začátku sezony 2013/2014 se přesunul do Jihlavy, kde zatím zakotvil natrvalo (vyjma měsíčního hostování v Havlíčkově Brodě). Za Duklu odehrál „Semiš“ doposud 233 zápasů s bilancí 75 gólů a 79 asistencí. Nyní bude moct ke svým 25 startům v extralize přidat další, smlouvu prodloužil o rok s dvouletou opcí.

Filip Seman rozhodoval zápasy Dukly v loňské sezoně jako na běžícím pásu. Takto například strhl vítězství na stranu Dukly v nájezdech při druhém vzájemném utkání Jihlavy a Pardubic na Horáckém zimním stadionu. Vítěznou trefu obstaral i v prvním duelu Dukly proti Dynamu, když ujel v prodloužení a překonal gólmana Růžičku. Foto: Tomáš Buksa


Čtěte také:

Obránce Jakub Suchánek je dalším novým jménem, které vyztuží zadní řady Dukly

První nová tvář v kabině. Jan Zdráhal posílí obranné řady Dukly

Trenéři Patrik Augusta a Viktor Ujčík končí v Jihlavě, nově budou působit v Mladé Boleslavi

Rozhodl větší zájem ze strany Jihlavy, nebo jsem to tak aspoň cítil, říká útočník Tomáš Jiránek, který zůstává v Dukle

Jihlavo, děkuji za vše, vzkazuje odcházející obránce Jiří Říha

Hodnocení sezony může být po postupu do extraligy jenom pozitivní, sděluje Radek Hubáček, který prodloužil smlouvu

Postup do extraligy je srovnatelný s titulem, říká loučící se gólman Miroslav Svoboda

Josef Skořepa zůstává v Dukle. Zkušený útočník podepsal smlouvu a těší se na premiérovou extraligovou štaci