Dukla hlásí příchod dalšího obránce, její dres bude oblékat Petr Ulrych

06.05.2017 / Tomáš Lysý

S benáteckými (respektive libereckými) hráči má Jihlava velice dobré zkušenosti. Před sezonou 2015/2016 se k Dukle připojil útočník Josef Skořepa a hned se stal nejlepším střelcem kádru trenéra Petra Vlka. O rok později jej následovali další dva hokejisté – obránci David Kajínek a Jiří Říha. Nyní se po trase Bílí Tygři/Benátky přesouvá na Vysočinu Petr Ulrych. Devětadvacetiletý obránce podepsal smlouvu na rok. „Přesvědčil mě zájem a nabídka Dukly, k tomu navíc její vyhraná baráž. Že jsou v Jihlavě kluci, se kterými jsem hrál, je samozřejmě bonus a aspoň budu někoho znát,“ povídá zadák, který loni hájil barvy Kladna, semifinálového soupeře červenožlutých.

Josef Skořepa – trefa do černého. Šikovný útočník s čichem na góly se stal v sezoně 2015/2016 nejlepším střelcem Dukly a měl nemalou zásluhu na tom, že Jihlava postoupila až do baráže. I jeho zásluhou se v sezoně následující (loňské) objevili obránci Jiří Říha a David Kajínek. Další dvě výborné jihlavské posily. První z dvojice zadáků zažil fantastickou sezonu, kdy překonal rekord v počtu bodů i gólů obráncem v první lize a právě jeho gól přiřkl červenožlutým poslední důležitý postupový bod. Druhý byl po vyléčeném zranění spolehlivým a prakticky bezchybným pilířem, který během baráže vsítil dva důležité góly. Však si také Josef Skořepa dělal legraci, že museli přijít kluci z Benátek, aby Dukla vybojovala extraligu.

Jiří Říha červenožlutou – nyní již extraligovou – loď po sezoně opustil, když zamířil do Mladé Boleslavi. „Benátecká trojka,“ jak s úsměvem říká kapitán týmu Tomáš Čachotský, však pokračuje nadále. Do krajského města Vysočiny přichází Petr Ulrych. „Samozřejmě že mě přesvědčil zájem a nabídka Dukly, k tomu navíc její vyhraná baráž a postup do extraligy. Že jsou v Jihlavě kluci, s kterými jsem hrál, je samozřejmě bonus a těším se, že tam budu alespoň někoho znát,“ povídá zadák, který šest let působil s Kajínkem, Říhou a Skořepou v Benátkách, respektive v Liberci.

Petr Ulrych

Narozen: 6.6.1987
Post: Obránce
Výška: 195 cm
Váha: 97 kg
Hůl: Levá

Profil Petra Ulrycha na Eliteprospects.com


Loni ale zamířil do Kladna a právě tohoto soupeře vyřadila Dukla během sedmizápasového semifinále. Nyní bude Petr Ulrych oblékat také červenožlutý dres, klubu se upsal na rok. „Myslím, že každý hráč se chce pořád posouvat výše a po celé odehrané sezoně v první lize je pro mě extraligová nabídka posun kupředu,“ sděluje zcela jasně nový hokejista Jihlavy, který s klubem podepsal roční smlouvu.

Zároveň velice zpřesňuje informace z druhého semifinálového utkání, kdy se mělo za to, že právě on trefil vyhozeným pukem v oslabení fotografa Dukly Tomáše Buksu, který byl se svým aparátem mezi střídačkami. „To aby mi pan fotograf nechtěl oplatit zranění,“ směje se a poté ve stejně úsměvném duchu uvádí všechno tak, jak tomu bylo. „Tu situaci si pamatuju, nebyl jsem to já, kdo ho trefil. Abych vše uvedl na pravou míru, tak to byl František Ptáček, který vyhazoval puk a trefil pana fotografa. Myslím, že si to Fery ani nepamatuje. Ale z článku jsem se dozvěděl, že jsem to byl já,“ zakončuje ve smíchu Petr Ulrych.

Takto bojoval Petr Ulrych (v bílém) o puk během prvního semifinálového utkání play-off WSM Ligy mezi Duklou a Kladnem, který Jihlava vyhrála 1:0. Nyní bude bezmála dvoumetrový zadák, který v extralize odehrál 108 utkání (2+7) oblékat jihlavský dres. Foto: Tomáš Buksa


Čtěte také:


Filip Seman prodloužil kontrakt s Duklou. Podepsal novou smlouvu na rok s dvouletou opcí

Obránce Jakub Suchánek je dalším novým jménem, které vyztuží zadní řady Dukly

První nová tvář v kabině. Jan Zdráhal posílí obranné řady Dukly

Trenéři Patrik Augusta a Viktor Ujčík končí v Jihlavě, nově budou působit v Mladé Boleslavi

Rozhodl větší zájem ze strany Jihlavy, nebo jsem to tak aspoň cítil, říká útočník Tomáš Jiránek, který zůstává v Dukle

Jihlavo, děkuji za vše, vzkazuje odcházející obránce Jiří Říha

Hodnocení sezony může být po postupu do extraligy jenom pozitivní, sděluje Radek Hubáček, který prodloužil smlouvu

Postup do extraligy je srovnatelný s titulem, říká loučící se gólman Miroslav Svoboda

Josef Skořepa zůstává v Dukle. Zkušený útočník podepsal smlouvu a těší se na premiérovou extraligovou štaci