Ceny vstupného pro extraligu se mění. K permanentce dostanou fanoušci šálu

11.05.2017 / Zdeněk Drla

V nové sezoně 2017/2018, ve které bude Dukla Jihlava působit v Tipsport extralize, se mění výše vstupného. Nově budou zavedeny vstupenky na sezení, při nedělních zápasech můžete využít zvýhodněné rodinné vstupné, k permanentce dostanete jako dárek šálu ze speciální edice, zvýší se i počet turniketů u vstupů. „Novinek pro extraligovou sezonu je hned několik. S účastí v nejvyšší soutěži stoupají pochopitelně i náklady, proto jsme museli přistoupit ke zdražení. Při tvorbě ceníku jsme vycházeli i z ankety mezi fanoušky,“ vysvětluje jednatel klubu Bedřich Ščerban.
Ceník pro sezonu 2017/2018 schválila na svém jednání ve čtvrtek 11. května Valná hromada Dukly Jihlava, kterou je Rada města Jihlavy. Prodej permanentek bude spuštěn v nejbližších dnech.

Účast v Tipsport extralize ledního hokeje přináší pochopitelně i vyšší náklady jak na provoz klubu, tak i na pořádání mistrovských utkání. Vedení Dukly Jihlava proto muselo sáhnout ke zvýšení cen vstupného. Mění se i způsob prodeje vstupenek. Nově si budete moci pořídit vstupenky buď na stání (jednotlivé vstupné 120 korun) nebo na sezení (150 korun). „Při tvorbě ceníku jsme vycházeli i z výsledků ankety, ve které se vyjádřilo takřka 1900 fanoušků Dukly Jihlava. Jejich názor měl významnou váhu. Věřím, že fanoušci navýšení cen vstupenek pochopí a budou nás i nadále podporovat v hojném počtu,“ říká jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Zachováno bude dětské vstupné (do 130 cm) – na stání za 30 korun, pokud ale bude rodič pro svého malého potomka požadovat místo k sezení, zaplatí plnou cenu.

Permanentní vstupenku na 26 zápasů základní části extraligy pořídíte za 2600 korun (stání), za místo k sezení dáte 3300 korun. K permanentce letos dostanou fanoušci jako dárek klubovou šálu ze speciální edice v hodnotě 300 korun. Při nákupu permanentky tak výrazně ušetří (permanentka na stání za 2600 korun - 26x120=3120 + šála za 300 korun - úspora 820 korun; permanentka na sezení za 3300 korun - 26x150=3900 + šála za 300 korun - úspora 900 korun).

Prodej permanentek bude zahájen v horizontu několika týdnů. O jeho spuštění bude klub informovat v dostatečném předstihu na oficiálním webu a sociálních sítích.

Nově je pro sezonu 2017/2018 zavedeno zvýhodněné rodinné vstupné. To mohou využít rodiny s dětmi při nedělních domácích zápasech, které začínají v 16 hodin (v úterý a v pátek se hraje v tradičních 17:30 hodin).

Na fanoušky čeká v sezoně hned několik novinek.

V první řadě bude navýšen počet turniketů, aby byl zvýšen komfort návštěvníků při vstupu do haly. Například na hlavním vstupu C směrem z parku bude namísto tří hned šest turniketů, nově bude zprovozněn i vstup DEF (směrem od pivovaru), který doposud sloužil pouze jako východ po skončení utkání. Turnikety budou posíleny i další vstupy. „Podařilo se nám ve spolupráci s městem Jihlava, které je majitelem Horáckého zimního stadionu, dohodnout navýšení počtu turniketů tak, abychom mohli odbavit všechny návštěvníky extraligových utkání bez zbytečného čekání,“ vysvětluje Bedřich Ščerban.

Další novinkou je konec platnosti čipových karet. Permanentky budou mít nově podobu karty s čárovým kódem, stejně jako jednorázové vstupenky. Svoji Ice Card ale nemusíte vyhazovat. Zálohovanou kartu budete moci vrátit v předprodeji, pokud na ní máte kredit, bude vám buď vrácen nebo jej můžete využít při bruslení veřejnosti na malé hale, kde systém čipových karet bude fungovat ve stejném režimu i nadále.