Hráčům Dukly začal šestitýdenní dril v posilovně

22.05.2017 / Zdeněk Drla

A-tým Dukly Jihlava zahájil přípravu na novou sezonu. Na prvním tréninku se Petru Vlkovi a Františku Zemanovi hlásilo v pondělí 22. května sedmnáct hráčů. První fáze letní přípravy bude trvat šest týdnů a stejně jako loni bude probíhat takřka výhradně v posilovně.

Před minulou sezonou zavedli trenéři Dukly Jihlava zcela nový model letní přípravy. Už z ohledem na to, jak dlouhá byla sezona 2014/2015, kdy Dukla poprvé dokráčela až do baráže, byla příprava na tu nadcházející výrazně zkrácena, tréninky se přesunuly z různých sportovišť do posilovny. Zázemí našla Dukla v prostorách Matrix clubu. Letos je to stejné.

"Letní příprava bude trvat šest týdnů. Zachováme stejný model jako loni, můžeme ale někde přidat. Chceme to posunout dál, uvidíme, jak to budou kluci zvládat," říká hlavní trenér Dukly JIhlava Petr Vlk, který své svěřence vedl po čtyřtýdenním volnu. "Na prvním tréninku se hlásilo sedmnáct hráčů. Další mají školní povinnosti (maturita - poz. aut.), někteří se budou připravovat doma individuálně a postupně, jak se bude tým doplňovat, se budou připojovat," vysvětluje Vlk. "Gólmani jedou podle svého vlastního plánu přípravy," doplňuje.

Vedle hráčů, kteří novou letní přípravu okusili už loni, se v posilovně představili i tací, pro které byla novinkou. "Na to, že to byl první trénink, bylo to docela náročné a užil jsem si to," usmívá se obránce Petr Ulrych, jedna z letních posil extraligového nováčka.

"Po třech týdnech volna to nebylo nic příjemného," přiznává narovinu útočník Tomáš Jiránek, který do Dukly přišel v závěru lednového přestupního termínu a s červenožlutým týmem absolvoval pouť celým play-off i následnou rozšířenou baráží, na jejímž konci slavil jihlavský tým postup do extraligy. "Já jsem tady loni v přípravě nebyl, takže nevím, kolik se zvedalo, ale Čagy říkal, že to bylo v pohodě," doplňuje urostlý sympaťák a prozrazuje, co dělal během krátké pauzy: "Během volna jsem odpočíval, věnoval jsem se přítelkyni, zašel jsem si na ryby nebo na tenis."

První trénink A-týmu Dukly Jihlava:

Obránci: David Kajínek, Václav Půža, Jakub Suchánek, Petr Šidlík, Petr Ulrych, David Váňa, Jan Zdráhal
Útočníci: Lukáš Anděl, Tomáš Čachotský, David Čermák, Richard Diviš, Tomáš Jiránek, Anatolij Protasenja, Filip Seman, Josef Skořepa, Adam Zeman, Lukáš Žálčík
Pozn.: S týmem absolvuje letní přípravu i dvacetiletý útočník Adam Musil, který se chystá na nováčkovský kemp v zámoří. Gólmani mají vlastní plán přípravy.

Na fotografie z prvního tréninku Dukly Jihlava se podívejte zde.

LUKÁŠ ŽÁLČÍK. Na prvním tréninku se hlásili hned čtyři noví hráči. Jedním z nich byl útočník Lukáš Žálčík. Foto: Zdeněk Drla