Novou smlouvu s Duklou podepsal Lukáš Anděl, o dalších kontraktech se jedná

24.05.2017 / Zdeněk Drla, Tomáš Lysý

Novou smlouvu s Duklou Jihlava podepsal devatenáctiletý útočník Lukáš Anděl. S klubem se dohodl na ročním pokračování. „Jednání bylo ze strany klubu velmi rychlé a korektní. Nabídku jsem dostal hned po sezoně a byl jsem rád, že jsme se s panem Ščerbanem nakonec dohodli na jednoleté smlouvě. Mohu dále pokračovat i v dalším ročníku v tomto klubu, kde jsem spokojen,“ sděluje jihlavský odchovanec. Kontrakt s dalším talentovaným mladíkem obráncem Václavem Půžou je v těchto dnech dolaďován, o působení Vlastimila Bilčíka v kádru nováčka extraligy se jedná. Někteří hráči skončili.

Po sezoně 2016/2017, kdy na jejím konci slavila Dukla Jihlava postup do nejvyšší soutěže, došlo ke změnám v kádru. Někteří hráči z postupové party už nebudou v týmu pokračovat. Buď jim skončilo hostování nebo jim nebyla nabídnuta nová smlouva.

V nové sezoně se tak v jihlavském dresu nepředstaví Miroslav Svoboda (konec hostování z Třince, nově bude působit v Plzni), Jiří Říha (konec hostování z Liberce, nově Mladá Boleslav), Šimon Szathmáry (konec hostování z Chomutova), Patrik Danišovský, Aleš Jergl (oba konec hostování z Olomouce), Lukáš Jícha, David Březina, Filip Dundáček, Tomáš Kaláb, Michal Důras a Jiří Dobrovolný. Kariéru ukončil gólman Lukáš Sáblík.

„S Jirkou Dobrovolným jsem se už sešel a poděkoval mu za odvedenou práci pro Duklu. Byl výraznou osobností v kabině," říká na adresu sedmatřicetiletého obránce jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Útočník Michal Důras bude nově působit ve francouzské nejvyšší soutěži, kde bude oblékat dres Štrasburku. „S Michalem ještě hledáme společný termín k setkání. Také jemu chci poděkovat a ocenit ho za to, co pro Duklu Jihlava v posledních letech udělal," doplňuje Ščerban.

Svoji bohatou hráčskou kariéru po sezoně ukončil čtyřicetiletý gólman Lukáš Sáblík, v klubu však zůstává. V posledních letech totiž "přičichl" k trenérskému řemeslu a nově bude v Dukle připravovat gólmany žákovských kategorií.

Otazník v této chvíli visí nad dalším působením obránce Vlastimila Bilčíka. „Prozatím nedošlo k dohodě mezi námi a hráčovým agentem. Naše představy se rozcházejí," vysvětluje Bedřich Ščerban. Před podpisem je i kontrakt s dvacetiletým obráncem Václavem Půžou. „Zde věřím, že dojde k dohodě o smluvních podmínkách," uzavírá Ščerban.

Jasno je naopak u Lukáše Anděla. Talentovaný devatenáctiletý útočník podepsal v Dukle novou smlouvu. Pro odchovance jihlavského hokeje se sezona zkraje nevyvíjela optimálně. Od začátku října do prosince hostoval v Havířově, kde ale odehrál jen několik zápasů. Utrpěl totiž zranění v obličeji a přišel i o juniorské mistrovství světa. „Zranění bylo velice nepříjemné, ale to k hokeji bohužel patří. Na druhou stranu jsem byl rád, že jsem se celkem brzy uzdravil a nyní je vše v pořádku,“ povídá šikovný hokejista, který během úrazu neměl ani potuchy, jakou úspěšnou tečku nakonec celá sezona dostane. „V tu chvíli, kdy jsem byl zraněn, by mě nikdy nenapadlo, že se nám může povést takový úspěch. Musím říct, že jsem si postup užíval nesmírně a řádím ho nejvýše ve své hokejové kariéře. Budu na něj ještě dlouho a rád vzpomínat,“ doplňuje vzápětí.

Po konci sezony 2015/2016 uplatnila Dukla na svého odchovance opci, nyní se obě strany dohodly na roční smlouvě. „Jednání bylo ze strany klubu velmi rychlé a korektní. Nabídku jsem dostal hned po sezoně a byl jsem rád, že jsme se s panem Ščerbanem nakonec dohodli na jednoleté smlouvě. Mohu dále pokračovat i v dalším ročníku v tomto klubu, kde jsem spokojen,“ prozrazuje Lukáš Anděl.

V právě skončené sezoně naskočil i do několika zápasů juniorů Dukly, kde v sedmi zápasech nasbíral 17 bodů za 6 gólů a 11 asistencí. Po extralize juniorů, WSM Lize a baráži o extraligu jej nyní čeká i tuzemská nejvyšší soutěž. „Je to pro mě velká výzva, extraligu jsem si chtěl od mala vždycky zahrát, takže se na ni hodně těším. Vím, že to bude ještě o stupeň těžší, než nyní, takže se na nejvyšší soutěž musím dobře připravit, “ ví moc dobře Lukáš Anděl. „Věřím v to, že pokud se tu sejde dobrá parta jako loni, tak to bude opět výborná sezona, “ zakončuje rozhovor.


Čtěte také:

Bomba! V Dukle Jihlava podepsal norský reprezentační gólman!

Smlouvu s Duklou mají podepsanou také talentovaní hráči z úspěšného juniorského kádru

Lukáš Žálčík je první posilou do útočných řad Dukly. Smlouvu podepsal na rok s dvouletou opcí

Richard Diviš bude působit v Dukle i nadále, smlouvu prodloužil o rok

Michal Důras míří do Francie. Bude hrát za Štrasburk

Dukla hlásí příchod dalšího obránce, její dres bude oblékat Petr Ulrych

Filip Seman prodloužil kontrakt s Duklou. Podepsal novou smlouvu na rok s dvouletou opcí

Obránce Jakub Suchánek je dalším novým jménem, které vyztuží zadní řady Dukly

První nová tvář v kabině. Jan Zdráhal posílí obranné řady Dukly

Trenéři Patrik Augusta a Viktor Ujčík končí v Jihlavě, nově budou působit v Mladé Boleslavi

Rozhodl větší zájem ze strany Jihlavy, nebo jsem to tak aspoň cítil, říká útočník Tomáš Jiránek, který zůstává v Dukle

Jihlavo, děkuji za vše, vzkazuje odcházející obránce Jiří Říha

Hodnocení sezony může být po postupu do extraligy jenom pozitivní, sděluje Radek Hubáček, který prodloužil smlouvu

Postup do extraligy je srovnatelný s titulem, říká loučící se gólman Miroslav Svoboda

Josef Skořepa zůstává v Dukle. Zkušený útočník podepsal smlouvu a těší se na premiérovou extraligovou štaci